spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣO Hamilton πήρε την τελευταία του νίκη για το 2018

O Hamilton πήρε την τελευταία του νίκη για το 2018

O L. Hamilton κέρδισε για λογαριασμό της Mercedes με μια αλλαγή από πάρα πολύ μαλακή σε πολύ μαλακή γόμα. Ένα pit stop για όλους τους οδηγούς, πλην του Val. Bottas που σταμάτησε δύο φορές. Οι ομάδες παρέμειναν στο Αμπου Ντάμπι και θα πάρουν μια πρώτη γεύση από τα ελαστικά του 2019 σε ένα διήμερο τεστ.

Την ημέρα που η Pirelli ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της μέχρι το 2023, ο Lewis Hamilton πήρε την τελευταία του νίκη για το 2018. Εκκίνησε από την πρώτη θέση και υιοθέτησε στρατηγική μιας αλλαγής από πάρα πολύ μαλακή σε πολύ μαλακή γόμα.

Ο Hamilton πραγματοποίησε τη μοναδική του αλλαγή πολύ νωρίς, υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Μετά έκανε 48 γύρους μέχρι την καρό σημαία. Παραταύτα οι Ferrari, Red Bull ήταν ανταγωνιστικές μολονότι δεν εκκίνησαν από την πρώτη σειρά. Τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση του αγώνα αντίστοιχα με τους Sebastian Vettel και Max Verstappen. Ο Ολλανδός ήταν ο μόνος οδηγός από τις τρεις μεγάλες ομάδες που εκκίνησε με την εξαιρετικά μαλακή γόμα. Συμπλήρωσε 17 γύρους στην αρχή μ’ αυτό το σετ, με τη βοήθεια του εικονικού αλλά και του κανονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Hamilton εκτός από το τρόπαιο του νικητή στο Άμπου Ντάμπι, πήρε και έναν ακόμη βραβείο, πριν την παρέλαση των οδηγών: Το 2018 Pirelli Pole Position Award – ένα κανονικού μεγέθους ελαστικό, στο οποίο αναγράφονται οι 11 φετινές του pole.

F1GP ABU Dhabi_ 04 

Mario Isola – Επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Pirelli  

“Παρότι σχεδόν όλοι ακολούθησαν την αναμενόμενη στρατηγική της μιας αλλαγής, η στρατηγική του αγώνα είχε ενδιαφέρον. Νομίζω ότι όλοι εκπλαγήκαμε βλέποντας μερικές σταγόνες κατά τη διάρκειά του, οι οποίες δεν επηρέασαν τελικά. Ο Lewis Hamilton σταμάτησε πολύ νωρίς και μετά έκανε ένα μεγάλο δεύτερο μέρος με την πολύ μαλακή γόμα. Την ίδια στιγμή ο Daniel Ricciardo που τερμάτισε 4ος έκανε το αντίθετο: Συμπλήρωσε πολλούς γύρους στην αρχή, με την πάρα πολύ μαλακή γόμα και μετά λιγότερους με την πολύ μαλακή στο δεύτερο μέρος. Ανάμεσά τους ο Max Verstappen, που κέρδισε 3 θέσεις εκκινώντας με την εξαιρετικά μαλακή γόμα. Τώρα γυρίζουμε αμέσως σελίδα και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο 2019. Οι οδηγοί θα πάρουν μια γεύση από τα νέα ελαστικά για πρώτη φορά Τρίτη και Τετάρτη: Θα υπάρχουν διαθέσιμα για σύγκριση και ελαστικά του 2018. Εν τέλει είναι η κατάλληλη στιγμή να τιμήσουμε τον Fernando Alonso για την εκπληκτική του καριέρα στη Formula 1: Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.”

F1GP ABU Dhabi_ 03

Η στρατηγική του νικητή

Ο Lewis Hamilton κέρδισε στον αγώνα με τη στρατηγική που είχε προβλεφθεί. Όμως σταμάτησε πιο νωρίς απ’ όλους τους άλλους: Μπήκε μετά από 7 γύρους και άλλαξε από πάρα πολύ μαλακή σε πολύ μαλακή γόμα με την οποία τερμάτισε. Αυτό παρότι ο αγώνας είχε αργό ρυθμό στην αρχή λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας και του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας που το διαδέχτηκε στους πρώτους γύρους.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO