Αγώνες Auto

Θεαματικά έπεσε η αυλαία των ράλι

Ο Χρήστος Αυγερόπουλος με το συνοδηγό του Ευστράτιο Γιαβάση πέρασαν με το Peugeot 106 S16 πρώτοι τη ράμπα του πανηγυρικού τερματισμού στο λιμάνι της Νέας Περάμου που φιλοξένησε το 39ο Ράλι Παλλάδιο «Let’s Rally», γράφοντας το όνομά τους στη μεγάλη και ένδοξη λίστα των νικητών του αγώνα της Start Line.

Το Παλλάδιο, που αποτέλεσε την τελευταία συνάντηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου και του Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος, και έκλεισε το θεσμό των Ράλι για τη φετινή αγωνιστική χρονιά, διεξήχθη υπό την αιγίδα των Δήμων Μεγαρέων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας και του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Περάμου.

Palladio rally_ 03

Μετά την αφετηρία το μεσημέρι του Σαββάτου 24/11 στο λιμάνι της πάντοτε φιλόξενης Νέας Περάμου, όπου βρισκόταν και το Service Park, ο αγώνας μεταφέρθηκε στις τρεις τεχνικές -ιδιαίτερης ομορφιάς- Ειδικές δυτικά του κέντρου του αγώνα. Στο ξεκίνημα, οι Παναγιώτης Καμπύλης - Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia S2000) έδειξαν τις προθέσεις τους κυριαρχόντας στο πρώτο loop, κερδίζοντας και τις 3 Ειδικές Διαδρομές (Άγιος Ιωάννης 1, Σχοίνος 1, Όσιος Πατάπιος 1).

Οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος έφτασαν στο μεσημβρινό Service με την ελπίδα να βελτιώσουν λίγο το στήσιμο του Mitsubishi Lancer EvoX, ενώ με τον εντυπωσιακό τους ρυθμό στα πρώτα περάσματα από τις Ειδικές οι Αυγερόπουλος-Γιαβάσης είχαν ήδη ανέβει στην τρίτη θέση. Όλα ήταν έτοιμα για μια εντυπωσιακή μάχη στο δεύτερο σκέλος - μάχη την οποία έκανε πιο ενδιαφέρουσα η προοπτική της νύχτας, στα δεύτερα περάσματα!

Διατηρώντας τη σεβαστή τους διαφορά στην κορυφή, οι Καμπύλης-Τσαούσογλου φαινομενικά δεν είχαν λόγο να πιέσουν. Παρόλα αυτά, στην πρώτη Ειδική του νυχτερινού σκέλους σημείωσαν ξανά τον πρώτο χρόνο, και στην επόμενη ήταν δεύτεροι, πίσω από τους Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο. Καθώς απέμενε μόνο το δεύτερο πέρασμα από τον Όσιο Πατάτιο, όλα έδειχναν ότι ο Καμπύλης όδευε προς τη δεύτερη νίκη του, μετά το Ράλι Ηπειρωτικό.

Palladio rally_ 04

Όμως δεν έμελλε να συμβεί έτσι, καθώς το 39ο Ράλι Παλλάδιο επεφύλασσε μια μεγάλη ανατροπή. Σ΄ αυτή την εκπληκτική Ειδική, τα δύο πρώτα πληρώματα του αγώνα, Καμπύλης-Τσαούσογλου και Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος, είχαν έξοδο – και μάλιστα σχεδόν στο ίδιο σημείο, με λίγα μέτρα διαφορά. Μέσα σ’ αυτά τα λίγα μέτρα, έμελλε να έρθουν τα πάνω-κάτω στη γενική κατάταξη.

Για τους Αυγερόπουλο – Γιαβάση ήταν ένα ανέλπιστο δώρο, που ωστόσο επιβράβευσε την εξαιρετική τους απόδοση, καθώς στο βάθρο της γενικής τους ακολούθησαν οι Γιάννης Μπίστας – Χρήστος Μπακλώρης (Mitsubishi Lancer EvoIX) και τρίτοι οι Παναγιώτης Κώστας – Κωνσταντίνος Μπακόπουλος (Citroen Saxo VTS).

Στην 4η θέση ο Γιώργος Βασιλάκης με το συνοδηγό του Νίκο Μουζάκης -με ένα αυτοκίνητο «κόσμημα» των Ελληνικών αγώνων, το Ford Fiesta R5- κινήθηκαν με ρυθμούς εκμάθησης στο ασφάλτινο τερέν. Την 5η θέση κατέλαβαν οι Νικόλαος Κομνός και Αποστόλης Βεργοζήσης (Citroen Saxo VTS), μόλις στο δεύτερο Ράλι τους, δείχνοντας μεγάλη συνέπεια στους χρόνους των περασμάτων τους. Την 6η θέση συμπλήρωσαν οι Διονύσης Σπανός – Σωτήρης Γκότοβος (Subaru Impreza Spec-C) δείχνοντας την εμπειρία τους στο συγκεκριμένο αγώνα.

Palladio rally_ 05

Οι τρεις πρώτοι της γενικής ήταν και οι πρώτοι, βεβαίως, της κατηγορίας F2. Οι Αυγερόπουλος - Γιαβάσης, σημειώνοντας χρόνους που ήταν πολύ κοντά σε αυτοκίνητα υψηλότερων προδιαγραφών, οι Κώστας - Μπακόπουλος ανεβάζοντας τον ρυθμό τους σταδιακά στον αγώνα και επιτυγχάνοντας με το παραπάνω τον αρχικό τους στόχο (που ήταν ο τερματισμός και μια καλή εμφάνιση) και οι Κομνός - Βεργοζήσης που δείχνοντας στοιχεία ωριμότητας και ταχύτητας με σχετικά μικρή εμπειρία στα Ράλι.

Εκτός από το Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου και το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλι Κεντρικής Ελλάδος, το 39o Ράλι Παλλάδιο Let's Rally αποτέλεσε τον επίλογο και των αγώνων Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων - που όμως δεν θα προσμετρήσει στον αντίστοιχο θεσμό, καθώς μετά από απόφαση της ΕΠΑ δεν θα απονεμηθούν οι τίτλοι το Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων. 

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης και Γιώργος Χατζηρήγας (Ford Sierra Cosworth) κάνοντας έναν αλάνθαστο αγώνα. Πίσω τους στη δεύτερη θέση ανέβηκαν οι Γιώργος Μουρτζούκος - Νικόλαος Καραδημήτρης (BMW 2002 TI), ενώ την τριάδα της Κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Λευτέρης Μανδρούκας και Νίκος Τσάδαρης (Porsche 911 RSR, 3.0).

Τις -αρκετές- εγκαταλείψεις του 39ου Ράλι Παλλάδιο «Let's Rally» άνοιξαν τέσσερις στην πρώτη Ειδική του αγώνα: η έξοδος των Κούλη-Μυλωνάκου (Peugeot 106 S16), καθώς και των Νακάκη-Λαμπράκη (Citroen Saxo VTS) και Δέκη Π.-Δέκη Α. (Peugeot 106 S16) και το μηχανικό πρόβλημα των Σπάλα-Κούλη (Peugeot 205 Rallye). Στην επόμενη κιόλας ΕΔ τους ακολούθησαν εκτός αγώνα οι ΚαλαΪτζιάν-Καλογηράτου  (Ford Puma Kit Car) με μηχανικό πρόβλημα, οι Ζούνης-Ιντζόγλου (Subaru Impreza STI WRX), Τύρος-Σαπουνάκης (Peugeot 106 S16) και Σκανδάλης-Κασιμιώτης (Peugeot 106 S16). Μπαίνοντας στην Ειδική Διαδρομή Όσιος Πατάπιος  1 όλα ανατράπηκαν στην γενική κατάταξη ύστερα από την εγκατάλειψη των Δημήτρη και Μανώλη Κτιστάκη με πρόβλημα στο μοτέρ του Peugeot 306 S16 BASE.

Palladio rally_ 06

Όμως οι ατυχίες δεν έμελλε να τελειώσουν εκεί. Στο δεύτερο νυχτερινό σκέλος, στην 4 Ε.Δ. εγκατέλειψε -επίσης από μηχανικό πρόβλημα- ο Γιάννης Πλάγος και ο Αλκιβιάδης Ρέντης (Honda Civic Type R), πριν φυσικά έρθουν οι έξοδοι των δύο πρωτοπόρων του αγώνα, Καμπύλη και Καρπάνου, στην τελευταία Ειδική. Η τελευταία εγκατάλειψη ήταν των Μυλωνά-Καλοπήτα (Toyota Corolla KE 30 1.6).

Μετά το τέλος του 39oυ Ράλι Παλλάδιο «Let'sRally», και ενόψει του εορτασμού της 40ης επετείου αυτού του ιστορικού αγώνα του χρόνου, η Start Line απευθύνει τις ευχαριστίες της σε όλους τους αγωνιζόμενους, σε όλους του συνεργάτες της Οργάνωσης και στους Χορηγούς, Υποστηρικτές και Χορηγούς Επικοινωνίας του αγώνα - δίχως τη βοήθεια των οποίων η διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν σαφώς πιο δύσκολη. Ραντεβού, λοιπόν, για το 40ό Ράλι Παλλάδιο το 2019!

Νικητές κατηγοριών

C2: Μπίστας Ιωάννης - Μπακλώρης Χρήστος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

C3: Πλακούστης Δημήτριος - Παναγιωτακόπουλος Στέλιος (Peugeot 206 RC)

C5: Αυγερόπουλος Χρήστος - Γιαβάσης Ευστράτιος (Peugeot 106 S16)

C6: Κώστας Παναγώτης - Μπακόπουλος Κωσταντίνος : (Citroen Saxo VTS)

Ιστορικά: Σταφυλοπάτης Μάριος -Χατζηρήγας Γιώργος (Ford Sierra Cosworth)

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok