Αγώνες Auto

Έκτος παγκόσμιος τίτλος για τον Super Seb

Το πλήρωμα της M-Sport Ford World Rally Team, Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλισε τον έκτο τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC της FIA στο δραματικό τελευταίο σκέλος του Ράλι  Αυστραλίας Kennards Hire.

Ford M Sport_ 03

Το φετινό πρωτάθλημα αποδείχθηκε το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων, όμως ο Ogier, ο Ingrassia και η M-Sport Ford έκαναν το θαύμα τους για άλλη μια φορά επιδεικνύοντας χαρίσματα όπως η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα και ένα εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα, τα οποία χάρισαν στην ομάδα από την Cumbria της Μ. Βρετανίας μία ακόμη πολύ επιτυχημένη χρονιά. 

Ford M Sport_ 04

Malcolm Wilson OBE, Ιδιοκτήτης Ομάδας: 

«Η σημερινή ήταν μία μέρα με μεγάλες συγκινήσεις και μπορώ να σας πω ότι το φετινό πρωτάθλημα σημαίνει πραγματικά πολλά για εμάς. Δύο μήνες πριν, τα πράγματα δεν έδειχναν τόσο καλά, όμως όταν έχεις στις τάξεις σου έναν Sébastien και έναν Julien, ξέρεις ότι όλα είναι δυνατά».

«Ο τρόπος με τον οποίο επανάκαμψαν στους τρεις τελευταίους αγώνες ήταν απίστευτος και είμαι τόσο περήφανος για όλα αυτά που πετύχαμε μαζί. Ασφαλώς θα μας λείψουν την επόμενη χρονιά, όμως αυτός ο τίτλος ήταν  αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και θα πρέπει να πω εδώ ότι κάθε μέλος της ομάδας έπαιξε το ρόλο του».

«Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Ott [Tanak] και τον Thierry [Neville] για την εκπληκτική μάχη που έδωσαν στο πρωτάθλημα όλη τη χρονιά. Ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο ανταγωνιστικοί είναι και ήταν χαρά μας να παρακολουθούμε τους τρεις καλύτερους οδηγούς να δίνουν μάχες μέχρι την τελευταία στιγμή».

«Το άθλημα βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι». 

Ford M Sport_ 05

Mark Rushbrook, Global Director της Ford Performance Motorsport 

«Θερμά συγχαρητήρια στον Sébastien και στον Julien για την κατάκτηση ενός σημαντικού έκτου τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC της FIA – το δεύτερό τους με το εκπληκτικό Ford Fiesta WRC. Το κατόρθωμα αυτό ήταν αποτέλεσμα μίας τεράστιας ομαδικής προσπάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, γι’ αυτό και όλοι, τόσο στην M-Sport όσο και στη Ford, θα έπρεπε να αισθάνονται απόλυτα υπερήφανοι».  

OGIER ΚΑΙ INGRASSIA

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΡΑΛΛΥ

Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia έφτασαν στο τελευταίο σκέλος του αγώνα γνωρίζοντας ότι το έξι ήταν ένας μαγικός αριθμός για εκείνους, καθώς μία έκτη θέση τους αρκούσε ώστε να κατακτήσουν τον έκτο συνεχόμενο τίτλο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC της FIA. 

Σε μία συναρπαστική μάχη που έμελλε να κριθεί την τελευταία στιγμή, η πίεση βάραινε τους αντιπάλους του Ogier και ένας - ένας οι Thierry Neuville και Ott Tänak αντιμετώπισαν προβλήματα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον αγώνα, ενώ επέμεναν να δίνουν τη μάχη με θαυμαστό τρόπο στις αντίξοες συνθήκες του. 

Το αποτέλεσμα ήταν να τα καταφέρουν τελικά οι Ogier και Ingrassia υπερασπιζόμενοι τον τίτλο που είχαν κατακτήσει με το Ford Fiesta ακριβώς 12 μήνες πριν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο καλύτερος τρόπος για την ομάδα να αποχαιρετήσει τους πρωταθλητές της μετά από δύο πολύ ιδιαίτερες χρονιές μαζί τους. 

Ford M Sport_ 06

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok