spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ"Φωτιά" τα SKODA Fabia R5

“Φωτιά” τα SKODA Fabia R5

“Άπαιχτα” τα Skoda R5 για μια ακόμη φορά. Το 3ο «1-2» για την ομάδα κατά την εφετινή χρονιά και συνολικά 9η νίκη σε 11 αγώνες στη WRC 2. Μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του, ο 18χρονος Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα κέρδισε με Fabia R5 την WRC 2 στο Ράλι Ουαλίας. Τώρα με τον τίτλο εξασφαλισμένο, η SKODA MOTORSPORT κάνει επίδειξη ταχύτητας και αξιοπιστίας της Fabia R5 και παράλληλα ποιότητας πληρωμάτων.

Η εξασφάλιση του πρωταθλήματος στην WRC 2 στον προηγούμενο αγώνα, το Ράλι Τουρκίας, έδωσε τη δυνατότητα στη SKODA MOTORSPORT για μία επίδειξη δύναμης στο Ράλι Ουαλίας – Μεγ. Βρετανίας.  Την ημέρα των 18ων  γενεθλίων του, ο Κάλε Ροβάνπερα – με συνοδηγό τον Γιόννε Χάλτουνεν  – έφερε την  Fabia R5 στην 1η θέση στη WRC 2, μετά από ένα ταχύτατο και απροβλημάτιστο αγώνα, που συνοδεύτηκε και από πρώτους χρόνους σε κάποιες ειδικές. Για το πλήρωμα από τη Φινλανδία ο συγκεκριμένος αγώνας είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο περσινός αγώνας στην Ουαλία ήταν ο παρθενικός τους στο τιμόνι της Fabia R5.

Skoda Fabia R5 Πα΄λι Ουαλίας_ 02

Το εφετινό ράλι ήταν πολύ διαφορετικό, σε σχέση με ότι μας έχει συνηθίσει η Ουαλία. Η περιορισμένη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη της παραδοσιακής λάσπης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες μέσες και τελικές ταχύτητες στον αγώνα. Και σε αυτές τις συνθήκες η SKODA Fabia R5 επιβεβαίωσε ότι είναι το κυρίαρχο μοντέλο στην WRC 2 την εφετινή χρονιά. Ιδιαίτερα γρήγορη και αξιόπιστη, κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις στην WRC 2, καθώς οι περσινοί νικητές, Σουηδοί Πόντους Τίντεμαντ / Γιόνας Άντερσσον (Pontus Tidemand / Jonas Andersson) πλασαρίστηκαν στη 2η θέση, ολοκληρώνοντας ένα θριαμβευτικό τριήμερο για τη SKODA. Το Ράλι Ουαλίας – Μεγ. Βρετανίας ήταν ο 3ος αγώνας της χρονιάς στον οποίο η SKODA MOTORSPORT κατακτά τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ έχει να επιδείξει νίκες σε 9 από τους 11 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα.

Επόμενος αγώνας, προτελευταίος της χρονιάς, το Ράλι Καταλονίας, επί ισπανικού εδάφους, 25-28 Οκτωβρίου.

Βαθμολογία WRC 2 (μετά από 11 από τους 13 αγώνες)

  1. Jan Kopecký (CZE) Skoda, 125 points
  2. Pontus Tidemand (SWE), Skoada, 111 points
  3. Gus Greensmith (GBR), Ford, 70 points

Skoda Fabia R5 Πα΄λι Ουαλίας_ 04

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO