spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣF1 GP Ρωσίας

F1 GP Ρωσίας

Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton κέρδισε εκκινώντας από τη δεύτερη θέση και με στρατηγική μιας αλλαγής από πάρα πολύ μαλακή σε μαλακή γόμα.

Ο Max Verstappen με στρατηγική μαλακή- πάρα πολύ μαλακή γόμα, τερμάτισε 5ος παρότι εκκίνησε από πίσω. Διένυσε δε πολύ μεγάλη απόσταση με το πρώτο σετ ελαστικών. Χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες στη λεία επιφάνεια. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί έκαναν μόνο μια αλλαγή.

 Οι τέσσερις πρώτοι στην εκκίνηση ήταν και οι τέσσερις πρώτοι στο τερματισμό του Ρωσικού Grand Prix (σ.σ: άλλαξε ανάμεσά τους η σειρά). Ακολούθησαν ίδια στρατηγική από πάρα πολύ μαλακή σε μαλακή γόμα. Αντίθετα ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen τερμάτισε πέμπτος παρότι εκκινούσε από την τελευταία σειρά χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική στρατηγική από μαλακή σε πάρα πολύ μαλακή γόμα. Μάλιστα παρέμεινε επικεφαλής του αγώνα για μεγάλο μέρος.

Είδαμε κάποια παραμόρφωση στην πάρα πολύ μαλακή γόμα καθότι ο καιρός ήταν πιο κρύος απ’ ότι τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα πριν το αγώνα είχε πέσει και βροχή αλλά κατά τη διάρκεια του, ήταν στεγνά, από την αρχή ως το τέλος. Χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες με θερμοκρασίες οδοστρώματος περί των 30 βαθμών Κελσίου.

 F1 GP Russia_ 07

Mario Isola Επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Pirelli  

“Δεν υπήρξαν πραγματικές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί ακολούθησαν τη θεωρητικά ταχύτερη στρατηγική. Είδαμε όμως μια σπουδαία προσπάθεια από τον οδηγό της Red Bull, Max Verstappen αλλά και τον έτερο οδηγό της ομάδας, Daniel Ricciardο. Αμφότεροι ακολούθησαν εναλλακτική στρατηγική ώστε να ανέβουν στην εξάδα, παρότι εκκινούσαν από την τελευταία σειρά. Η πτώση απόδοσης των ελαστικών λόγω υπερθέρμανσης ήταν πολύ χαμηλή, αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους οδηγούς να διανύσουν μεγάλη απόσταση με τη μαλακή γόμα. Γενικά μιλώντας η απόδοση των ελαστικών στα ταχύτερα μονοθέσια που είχε ποτέ η F1, ήταν απόλυτα σύμφωνη με τις προσδοκίες μας. Είδαμε μάλιστα και ένα νέο ρεκόρ πίστας από το Valtteri Bottas στο τέλος, με τη μαλακή γόμα.”

F1 GP Russia_ 06

Η στρατηγική του νικητή

Ο Lewis Hamilton κέρδισε στον αγώνα με στρατηγική ενός πιτ στοπ. Άλλαξε από πάρα πολύ μαλακή γόμα σε μαλακή στον 14ο γύρο, όπως αναμέναμε. Οι τέσσερις πρώτοι είχαν ίδια στρατηγική. Πιο πίσω οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα. Απ’ όσους εκκίνησαν με την εξαιρετικά μαλακή γόμα πιο ψηλά (7ος) τερμάτισε ο Charles Leclerc με τη Sauber.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO