fbpx

Αγώνες Auto

×

Προειδοποίηση

Plugin JoomAdditionalImageFields: The XML file 'additional.xml' could not be found. Maybe you have to rename it in directory 'plugins/joomgallery/joomadditionalimagefields/additionalfields/' from 'additional.tmp.xml'. Please also read the documentation of this plugin.

Νυχτερινός αγώνας με στυλ Hypersoft

F1 GP Singapore Preview 10Στο Grand Prix της Σιγκαπούρης θα εμφανιστεί για 3η φορά φέτος (μετά το Μονακό και τον Καναδά) η P Zero ροζ, εξαιρετικά μαλακή γόμα. Επίσης είναι η 4η φορά φέτος που υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στις επιλεγείσες γόμες. Στη Marina Bay θα δούμε την εξαιρετικά μαλακή (hypersoft) και την πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasoft). Μετά όμως υπάρχει κενό καθώς επελέγη η μαλακή γόμα (soft). Θα λείπει η πολύ μαλακή γόμα (supersoft): Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένας τέτοιος συνδυασμός. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Σιγκαπούρης είναι ότι πρόκειται για το μοναδικό νυχτερινό αγώνα του πρωταθλήματος, ο οποίος θέτει μερικές μοναδικές προκλήσεις και υπόσχεται συναρπαστικό θέαμα.

F1 GP Singapore Preview 12Η πίστα υπό το πρίσμα των ελαστικών
Νυχτερινός αγώνας σημαίνει ότι δεν ισχύει η τυπική διακύμανση θερμοκρασίας που απαντάται στους απογευματινούς αγώνες. Στη Σιγκαπούρη η διαδρομή έχει περισσότερες στροφές από κάθε άλλη πίστα της F1: 23. Αυτό σημαίνει πως τα ελαστικά δουλεύουν συνεχώς κατά τη διάρκεια του γύρου.

Είναι αγώνας σε δρόμους πόλης οπότε η διαδρομή χωρίς στρωμένη γόμα (‘green’), γλιστρά στην πρώτη περίοδο. Επίσης οι ομάδες πρέπει να συνυπολογίσουν όλα όσα απαντώνται F1 GP Singapore Preview 13στο συνήθη εξοπλισμό των δημόσιων δρόμων. Η φορά του γύρου είναι αντίθετη των δεικτών του ρολογιού.

Πέρυσι για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη είχαμε βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα: Ο Lewis Hamilton κέρδισε με στρατηγική μιας αλλαγής, έβγαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά και έβαλε την πάρα πολύ μαλακή γόμα στον 29ο γύρο.
Σε όλους τους προηγούμενους αγώνες στη Σιγκαπούρη έχει εμφανιστεί αυτοκίνητο F1 GP Singapore Preview 14ασφαλείας (ρεκόρ 100%). Αυτό επηρεάζει σημαντικά την στρατηγική και συχνά ο αγώνας φτάνει στο χρονικό όριο των δυο ωρών.
Το πίσω αριστερά ελαστικό καταπονείται περισσότερο στη Σιγκαπούρη, στον δεύτερο πιο αργό σε ρυθμό γύρο πρωταθλήματος, μετά απ’ αυτόν στο Μονακό.

Mario Isola – Επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Pirelli
“Διαλέξαμε την εξαιρετικά μαλακή γόμα για τη F1 GP Singapore Preview 16Σιγκαπούρη. Αυτό ανοίγει έναν αριθμό επιλογών στρατηγικής που εξαρτώνται από τις γόμες που ζήτησε κάθε οδηγός. Αφήνοντας κενό ανάμεσα στις επιλεχθείσες γόμες ελπίζουμε να πετύχουμε ίση διαφορά απόδοσης ανάμεσά τους. Ένας αριθμός διαφορετικών τακτικών είναι πιθανός, θα παίξει ρόλο το αυτοκίνητο ασφαλείας και άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες που συνδέονται με αγώνες σε δημόσιους δρόμους. Υπό την δική μας οπτική παρότι ο ρυθμός γύρου είναι F1 GP Singapore Preview 17σχετικά αργός, τα ελαστικά έχουν ν’ αντιμετωπίσουν υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος και υγρασία όπως επίσης και υψηλό αριθμό στροφών. Επίσης υπάρχουν τα συνήθη προβλήματα σε δημόσιους δρόμους όπως οι μπαριέρες και οι διακυμάνσεις στην πρόσφυση. Όντας νυχτερινός αγώνας προσθέτει άλλη μια διαφοροποίηση στους συνήθεις υπολογισμούς”.

Τι νείναι νέο;
Η P Zero ροζ εξαιρετικά μαλακή γόμα (hypersoft) εμφανίζεται για πρώτη φορά στη F1 GP Singapore Preview 18Σιγκαπούρη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε δυο επίπεδα πιο μαλακή γόμα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, πάρα πολύ μαλακή γόμα καθότι όλες οι φετινές γόμες είναι ένα επίπεδο πιο μαλακές, από τις αντίστοιχες του 2017.

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης διεξήχθη πρώτη φορά το 2008, φέτος κλείνει 10 χρόνια.

Πέρυσι ο Sebastian Vettel έσπασε το ρεκόρ πίστας στις κατατακτήριες δοκιμές: Φέτος με την F1 GP Singapore Preview 20εξαιρετικά μαλακή γόμα περιμένουμε νέο ρεκόρ.

Το πρόγραμμα εξέλιξης ελαστικών της Pirelli για το 2019 συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα. Οι Ferrari και Mercedes θα δοκιμάσουν σλικ ελαστικά την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Paul Ricard. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Lando Norris με McLaren, στην ίδια πίστα, συμπλήρωσε 254 γύρους δοκιμάζοντας βρόχινα ελαστικά.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.