spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ38η Ανάβαση Πορταριάς

38η Ανάβαση Πορταριάς

SEAJETS ΣΟΑΑ_ 10Διπλή νίκη στη γενική του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2018 πανηγύρισε ο Μίλτος Κύρκος κατά τη διάρκεια της 38ης Ανάβασης Πορταριάς, η οποία αποτέλεσε τον 7ο και 8ο αγώνα του Ενιαίου για φέτος. Η βελτίωση των αυτοκινήτων σε σχέση με την περσινή τους εμφάνιση στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν αισθητή, κάτι που ικανοποίησε τους οδηγούς, ενώ χάρη στους ελέγχους των εκπροσώπων του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, στο τέλος και των δύο αγώνων, τονίστηκε για μια ακόμη φορά η σημασία της ισονομίας ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές.

Με τις δύο νίκες ο Μίλτος Κύρκος γίνεται αυτομάτως μεγάλο φαβορί για τον τίτλο της Γενικής κατάταξης του φετινού θεσμού, καθώς απομένουν δύο αγώνες ταχύτητας για να ολοκληρωθεί αυτός.

SEAJETS ΣΟΑΑ_ 11Στους Νέους το ενδιαφέρον ήταν ακόμη μεγαλύτερο και στα δύο σκέλη της Ανάβασης, παρά το γεγονός πως ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σημείωσε επίσης διπλή νίκη. Στον πρώτο αγώνα ο Φίλιππος Καλέσης τον ακολούθησε με διαφορά ενός δεκάτου και στον δεύτερο ο Στράτος Κυρλαγκίτσης ήταν εκείνος που βρέθηκε 2ος, μόλις 1,5 δέκατο από νικητή.

Μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις του αγώνα ήταν αυτή του Σπύρου Γαλεράκη, ο οποίος αναδείχτηκε τρίτος Νέος στο πρώτο σκέλος και κατέκτησε την τέταρτη θέση στο 2ο σκέλος. Κάπως έτσι σημείωσε σημαντική άνοδο και στην αντίστοιχη βαθμολογία. Εκεί ο Μιχάλης Δουλτσίνος παρέμεινε τέταρτος με δύο καλά αποτελέσματα στην Πορταριά, ενώ στην κορυφή της βαθμολογίας των Νέων ο Καλέσης διατηρήθηκε επικεφαλής ωστόσο πλέον ο Χαραλαμπόπουλος είναι εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο, δεδομένου πως οι οδηγοί οφείλουν να αφαιρέσουν στο τέλος τα δύο χειρότερά τους αποτελέσματα.

SEAJETS ΣΟΑΑ_ 12Από τους οδηγούς άνω των 30 ετών, ξεχώρισε ο Στάθης Κουκέας, χωρίς ωστόσο να σημειώσει τις επιδόσεις που ήθελε. Έτσι έμεινε και στα δύο σκέλη τέταρτος στην Γενική. Κατά τα άλλα το ντεμπούτο του Δημήτρη Ρέμεντζη ήταν εξαιρετικό, ενώ η βελτίωση του Γιώργου Σαρταμπάκου στο 2ο πέρασμα ήταν αναμφίβολα από τα highlights του αγώνα.

Στο τέλος και των δύο σκελών της Ανάβασης Πορταριάς οι τεχνικοί έφοροι του Σ.Ο.Α.Α. και του αγώνα συνέβαλαν στον άρτιο έλεγχο των αυτοκινήτων του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2018. Οι οδηγοί αντάλλαξαν τους παράλληλους εγκέφαλους μεταξύ τους ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και έγιναν έλεγχοι σε πολλά σημεία των αυτοκινήτων. Επόμενος αγώνα για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 είναι ο αγώνα ταχύτητας των Σερρών στις 27 και 28 Οκτωβρίου.

Δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ενιαίου 2018

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO