spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣF1 GP Βελγίου

F1 GP Βελγίου

F1 GP Belgium 10O Sebastian Vettel κέρδισε για λογαριασμό της Ferrari εκκινώντας από τη δεύτερη θέση και με στρατηγική μιας αλλαγής από πολύ μαλακή σε μαλακή γόμα. Η πλειοψηφία των οδηγών ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής. Είδαμε όμως και διαφορετικές τακτικές προσέγγισης στο Spa.

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στην αρχή μετά το ατύχημα της πρώτης στροφής, διεύρυνε τη διάρκεια του πρώτου μέρους του αγώνα.

F1 GP Belgium 12Ο Sebastian Vettel, για να πάμε στον νικητή, εκκίνησε με την πολύ μαλακή και έβαλε τη μαλακή γόμα στη συνέχεια: όμοια στρατηγική ακολούθησαν και οι άλλοι δυο οδηγοί που ανέβηκαν στο βάθρο. Στην πραγματικότητα αυτή η στρατηγική υιοθετήθηκε απ’ όλους τους οδηγούς που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις με αξιοσημείωτη εξαίρεση τον οδηγό της Mercedes, Valtteri Bottas, o οποίος εκκίνησε τελευταίος και τερμάτισε 4ος ακολουθώντας στρατηγική 2 αλλαγών. Ο Bottas σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο αγώνα με τη μαλακή γόμα, σπάζοντας το περσινό ρεκόρ που είχε σημειωθεί με την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Ο οδηγός της Mercedes τερμάτισε μπροστά από τα μονοθέσια F1 GP Belgium 13της Force India: Αυτό ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για την ομάδα που τρέχει με νέα ονομασία μετά τα πρόσφατα θέματα που είχε.

Οι οδηγοί των Renault (Carlos Sainz), McLaren (Stoffel Vandoorne) και Ferrari (Kimi Raikkonen), ήταν οι μόνοι που χρησιμοποίησαν τη μέση γόμα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ροή του επηρεάστηκε από την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας λόγω σύγκρουσης στην 1η στροφή μετά την εκκίνηση. Ύστερα από τη βροχή του Σαββάτου οι συνθήκες ήταν στεγνές στον αγώνα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος να μην ξεπερνά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

F1 GP Belgium 14Mario Isola – Επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Pirelli
“Τα ελαστικά συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά στις ιδιαίτερα έντονες απαιτήσεις του Spa. Η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην αρχή, είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει το πρώτο μέρος αγώνα. Οι περισσότεροι οδηγοί κατάφεραν να προσαρμόσουν ανάλογα το ρυθμό τους, ώστε να βγάλουν τον αγώνα με μια αλλαγή. Ο Valtteri Bottas έκανε μια διαφορετική επιλογή. Εκκινούσε τελευταίος και μετά από δυο αλλαγές τερμάτισε τέταρτος. Πραγματοποίησε δε ένα μεγάλο μεσαίο μέρος με την πολύ μαλακή γόμα. Τώρα πάμε στον εντός έδρας αγώνα για μας, στη Monza το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Για εκεί έχουμε κάνει την ίδια ακριβώς F1 GP Belgium 15επιλογή ελαστικών.”

Οι καλύτεροι χρόνοι ανά γόμα
Μέση γόμα
Sainz 1m51.537s
Vandoorne 1m51.752s
Raikkonen 1m54.320s

Μαλακή γόμα
Bottas 1m46.286s
Vettel 1m46.644sF1 GP Belgium 16
Hamilton 1m46.721s

Πολύ μαλακή γόμα
Hamilton 1m48.208s
Bottas 1m48.253s
Vettel 1m48.399s

Μεγαλύτερη απόσταση στον αγώνα
Πολύ μαλακή γόμα – Bottas – 27 γύροι
Μαλακή γόμα – Hartley – 31 γύροι
Μέση γόμα – Vandoorne – 26 γύροι

Ο μετρητής της αλήθειαςF1 GP Belgium 18
Ο Sebastian Vettel κέρδισε τον αγώνα, με στρατηγική μιας αλλαγής όπως αναμένονταν. Άλλαξε από πολύ μαλακή σε μαλακή γόμα στον 22ο γύρο:

Ένα γύρο μετά το Lewis Hamilton, που τερμάτισε 2ος για λογαριασμό της Mercedes.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO