spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΡάλι Γερμανίας WRC 2

Ράλι Γερμανίας WRC 2

WRC 2 Rally Germany SKODA FABIA R5 10Η Skoda τα είχε όλα για μια ακόμη φορά! Πέτυχε εκπληκτική νίκη με τους Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ στη WRC 2 στο Ράλι Γερμανίας, στο τιμόνι μιας Skoda Fabia R5. Και στον 9ο γύρο του πρωταθλήματος WRC 2 η Skoda επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία της, έχοντας κατακτήσει 8 πρώτες θέσεις σε 9 αγώνες. Έξι πληρώματα Skoda βρέθηκαν στο Top-10: μεταξύ άλλων ο ιδιώτης Fabio Andolfi τερμάτισε 3ος, ο «τοπικός» Fabian Kreim της Team Skoda Auto Deutschland στην 4η θέση.

Εκπληκτικός αγώνας για τους Γιαν Κοπέτσκυ / Πάβελ Ντρέσλερ (Jan Kopecký / Pavel Dresler) που με WRC 2 Rally Germany SKODA FABIA R5 11τη Skoda Fabia R5 κατέκτησαν την 1η θέση στη WRC 2 του Ράλι Γερμανίας. Σε μία πολύ σημαντική αγορά για τη μάρκα, τη Γερμανία, η Skoda είχε πραγματικά εμφατική παρουσία. Ο Κοπέτσκυ έδειξε τις διαθέσεις του από την πρώτη στιγμή, όταν ήδη στην 1η ειδική του αγώνα, έκανε με τη Fabia R5 το δεύτερο χρόνο γενικής, μπροστά από πολλούς από τους διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Στη στενή, τεχνική διαδρομή στο St. Wendell, το πλεονέκτημα ισχύος που έχουν τα πιο δυνατά αυτοκίνητα της WRC ουσιαστικά εκμηδενίστηκε, με τον Κοπέτσκυ να ολοκληρώνει την ειδική στη 2η γενικής.

WRC 2 Rally Germany SKODA FABIA R5 12Οι Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά και παρέμειναν στην 1η θέση στη WRC 2 μέχρι την 1η ειδική του Σαββάτου, όταν ένα κλατάρισμα ελαστικού, το οποίο άλλαξαν μεν σε χρόνο ρεκόρ αλλά τους στοίχισε περισσότερο από ενάμισυ λεπτό, τους έριξε στην 9η θέση. Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν παρά ένα κρεσέντο για το πλήρωμα από την Τσεχία, που με άψογη οδήγηση ροκάνιζε συνεχώς τη διαφορά από τους προπορευόμενους. Πρωί της τελευταίας ημέρας και στην προτελευταία ειδική του αγώνα οι Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ πέρασαν στην 1η θέση στη WRC 2 , κατακτώντας θριαμβευτικά τη νίκη, που τους φέρνει και στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Το άλλο πλήρωμα της Skoda Motorsport, o 17χρονος Κάλε Ροβάνπερα (Kalle Rovanperä) με WRC 2 Rally Germany SKODA FABIA R5 13συνοδηγό το Γιόννε Χάλτουνεν (Jonne Halttunen), κινήθηκαν απίστευτα γρήγορα και ώριμα και την τελευταία ημέρα είχαν βρεθεί ακόμα και να «οδηγούν» τη WRC 2. Ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη 2η θέση, μόλις 3,8 δευτερόλεπτα πίσω από τους Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ.

Ο αγώνας ήταν συνολικά ένας θρίαμβος για τη Skoda και τη Fabia R5, καθώς κατάκτησε τις πρώτες τέσσερις θέσεις στη WRC 2. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη την εφετινή χρονιά σε εννέα αγώνες για τη Skoda, που έχει κάνει το πρωτάθλημα της WRC 2 αποκλειστικά δική της υπόθεση. Επόμενος αγώνας το Ράλι Τουρκίας, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία WRC 2 (μετά από 9 από τους 13 αγώνες)
1. Kopecký (CZE) SKODA, 100 points
2. Tidemand (SWE), SKODA, 93 points
3. Greensmith (GBR), Ford, 55 points
4. Veiby (NOR), SKODA, 45 points

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO