spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣF1 GP Γερμανίας

F1 GP Γερμανίας

F1 Review GP Germany 01Τα πάνω κάτω στο GP της Γερμανίας. Η στρατηγική μιας αλλαγής από μαλακή σε πάρα πολύ μαλακή γόμα, βοήθησε τον Lewis Hamilton να δώσει στη Mercedes μια νίκη υπό βροχή, ενώ εκκίνησε από την 14η θέση. Η βροχή, βέβαια, προκάλεσε ευρεία ποικιλία διαφορετικών στρατηγικών με εμπλοκή των τριών σλικ ελαστικών, των ενδιάμεσων και των βρόχινων. Και ο Verstappen που τερμάτισε 4ος, πραγματοποίησε τρία pit stop.

Ο καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Γερμανικό F1 Review GP Germany 02Grand Prix. Η βροχή που έπεσε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έκανε σχεδόν αδύνατη την πρόβλεψη κάποιας στρατηγικής. Παρά την ένταση της βροχής, ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κατάφερε να κερδίσει ακολουθώντας στρατηγική μιας αλλαγής από μαλακή σε πάρα πολύ μαλακή γόμα, κινούμενος πολύ γρήγορα, μολονότι είχε σλικ ελαστικά.

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας λίγο πριν το τέλος, επίσης επηρέασε τον αγώνα. Ο Hamilton ήταν ο μόνος από τους πρώτους έξι οδηγούς στην τελική κατάταξη, που σταμάτησε μια φορά. Το φινάλε είχε μεγάλη πίεση για τις ομάδες καθώς προσπαθούσαν να F1 Review GP Germany 03διαβάσουν τα επίπεδα πρόσφυσης που μεταβάλλονταν συνεχώς. Κάποιοι οδηγοί άλλαξαν από σλικ σε ενδιάμεσα ελαστικά ενώ ένας δοκίμασε τα βρόχινα. Το σπριντ των τελευταίων δέκα γύρων μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας βρήκε τους πρωτοπόρους με την πάρα πολύ μαλακή γόμα σε μια πίστα που στέγνωνε.

Mario Isola Επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου Pirelli
“Οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν σ’ έναν εξαιρετικά F1 Review GP Germany 04δραματικό και απρόβλεπτο αγώνα. Οι ομάδες έπρεπε ν’ αντιδράσουν στο πόδι, στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, καθώς μόνο ένα από τα τρία τμήματα της πίστας επηρεάστηκε από την βροχή. Τα υπόλοιπα δυο τμήματα παρέμειναν στεγνά. Αυτό προφανώς δημιούργησε μια πολύ μεγάλη πρόκληση καθώς για το τελευταίο μέρος του αγώνα είχε επιλεγεί η πάρα πολύ μαλακή γόμα. Αυτή η γόμα αποδίδει καλά σ’ αυτές τις μεικτές συνθήκες. Είδαμε 6 διαφορετικές στρατηγικές ανάμεσα σε όσους τερμάτισαν στην τελική δεκάδα. Αυτό αποδεικνύει την δυσκολία να επιλέξεις τη σωστή τακτική σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες. Σημειώστε ότι παρά τη βροχή μόνο τέσσερις από τους πρώτους δέκα, έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά.”

F1 Review GP Germany 06Μετρητής αλήθειας
Παρά τη βροχή στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ο Lewis Hamilton κέρδισε με μια μόνο αλλαγή (όπως περιμέναμε να συμβεί αν ο αγώνας ήταν στεγνός). Χρησιμοποίησε μια εναλλακτική στρατηγική μαλακής/πάρα πολύ μαλακής γόμας, προσπαθώντας να κερδίσει θέσεις από την 14η που εκκινούσε. Ο Hamilton έκανε την μοναδική του αλλαγή στον 42ο γύρο. Μόνο τέσσερις από τους 10 πρώτους οδηγούς στην κατάταξη έκαναν δυο αλλαγές.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO