spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΤο σκληρότερο Le Mans όλων των εποχών

Το σκληρότερο Le Mans όλων των εποχών

Ford GT Le Mans 10Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Ford Chip Ganassi Racing με τέσσερα Ford GT, εν όψει του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans που ξεκινά στις 16 Ιουνίου. Πρόκειται για τον τρίτο αγώνα του Le Mans που συμμετέχει η Ford μετά την επιστροφή της από την εποχή της δεκαετίας του 1960. Η πρόκληση αναμένεται μεγαλύτερη από ποτέ, λόγω ισχυρού ανταγωνισμού. Με μία νίκη την πρώτη χρονιά και μία δεύτερη θέση το 2017, η ομάδα διψάει να επαναλάβει το θρίαμβο και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.

Ford GT Le Mans 11Οι φανατικοί του είδους θα έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να απολαύσουν τον 24ωρο αγώνα σε Live Streaming το Σάββατο 16/6 στις 16.00 ώρα Ελλάδας (15.00 CET) μέσα από τον σύνδεσμο: www.fordperformance.tv

Όταν δοθεί εκκίνηση για το 2018 Le Mans 24 Hours την ερχόμενη εβδομάδα (16-17 Ιουνίου) η ομάδα Ford Chip Ganassi Racing θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της. Ford GT Le Mans 12Η κατηγορία στην οποία τρέχουν τα Ford GTs στο Le Mans – ‘GTE Pro’ – περιλαμβάνει τώρα 17 από τα παγκοσμίως καλύτερα αυτοκίνητα GT και 51 από τους παγκοσμίως ταχύτερους οδηγούς αγώνων, διαμορφώνοντας τον πιο άγριο ανταγωνισμό που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα μέχρι τώρα. Διανύοντας ήδη την τρίτη χρονιά του επιτυχημένου αγωνιστικού προγράμματος του Ford GT, με μία νίκη στο Le Mans το 2016 και μία δεύτερη θέση το 2017, η Ford Chip Ganassi Racing είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

Δείτε στιγμές από τον περσινό αγώνα

 Το Le Mans 24 Hours θεωρείται από τους σημαντικότερους αγώνες στο ημερολόγιο του Chip Ganassi και επιθυμεί διακαώς μία ακόμα νίκηFord GT Le Mans 13 για τη Ford το 2018.

Το πλήρωμα του #66 Ford GT – Stefan Mücke (GER), Olivier Pla (FRA) και Billy Johnson -(USA) πήρε την πρώτη του νίκη στον πρώτο γύρο του FIA World Endurance Championship στο Spa (Βέλγιο) τον περασμένο μήνα. Στο Le Mans στάθηκαν άτυχοι τα δύο τελευταία χρόνια, γι’ αυτό ευελπιστούν ότι η νίκη στο Spa σηματοδοτεί μία θετική αλλαγή.

Ford GT Le Mans 15Στο #67 Ford GT, το αστέρι του Indycar Tony Kanaan (BRA) πλαισιώνει τους Andy Priaulx (GB) και Harry Tincknell (GB) που πέρσι τερμάτισαν δεύτεροι, και όλοι έχουν βλέψεις για το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Έχοντας ήδη ανέβει στο βάθρο το 2018, οι οδηγοί του #68 Ford GT έχουν γράψει ιστορία: είναι το πλήρωμα που απέσπασε την πρώτη νίκη της σύγχρονης εποχής για τη Ford στο Le Mans, το 2016. Οι Joey Hand (USA), Sébastien Bourdais (FRA) και Dirk Müller (GER) επιθυμούν να κάνουν το double.

Ford GT Le Mans 16Οι οδηγοί του #69 Ford GT ξεκίνησαν το πρωτάθλημα του 2018 με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας στο Rolex 24 At Daytona. Οι Ryan Briscoe (AUS), Richard Westbrook (GB) και Scott Dixon (NZ) είναι πανέτοιμοι για μία νίκη στον 24ωρο αγώνα.

Όλοι οι οδηγοί των Ford GT γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στο Le Mans. Ακολουθούν οι αναμνήσεις τους από τους δύο τελευταίους αγώνες στο Le Mans, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν τις φιλοδοξίες τους για τον αγώνα του 2018.

Ford GT Le Mans 18#66 FORD GT: «Όσο περισσότερο συμμετέχεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι!» (Olivier Pla)

Η πρώτη χρονιά στο Le Mans με την Ford ήταν δύσκολη για εμάς με το #66 GT καθώς χάσαμε δύο γύρους στα pits, αλλάζοντας το πάνελ φώτων στην πόρτα» θυμάται ο Olivier Pla. «Είχαμε τον ίδιο ρυθμό με τα υπόλοιπα Ford επομένως σίγουρα χάσαμε μία θέση το βάθρο εκεί. Η δεύτερη χρονιά φαινόταν πραγματικά καλή μέχρι περίπου ώρα 1 π.μ. όταν ένα πρόβλημα της πίσω ανάρτησης μας κόστισε περίπου επτά γύρους και δεν μπορούσαμε να το σώσουμε με τίποτα!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO