spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ2oς γύρος Rotax MAX Challenge Greece 2018

2oς γύρος Rotax MAX Challenge Greece 2018

Rotax MAX Challenge 10Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Γύρο του 2018 έχει ξεκινήσει με τον 2ο αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή 17 Ιουνίου στην πίστα Drive Park στη Θεσσαλονίκη. Μετά από 10 χρόνια το Rotax MAX
Challenge επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη σε οργάνωση του σωματείου ΑΣΠΙΣ.

Το Rotax MAX Challenge είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα με αγωνιστικά kart, που χρησιμοποιούν τους κινητήρες 125 Max Rotax MAX Challenge 11Evo της Rotax. Aνήκει και διοργανώνεται από την BRP-ROTAX και τους -κατά χώρα- αντιπροσώπους της. Είναι ένα επίσημο πρωτάθλημα της CIK-FIA (Commission Internationale de Karting / Federation Internationale de l’Automobile) και ακολουθεί τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ.

Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 Max Evo για όμοια απόδοση. Σε εθνικό επίπεδο, οι τοπικοί αντιπρόσωποι διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα Rotax MAX Challenge. Περισσότεροι Rotax MAX Challenge 12από 7.500 ενεργοί αγωνιζόμενοι, συμμετέχουν σε αυτά τα τοπικά πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οδηγοί της Rotax στο πρόγραμμα των αγώνων RMC ακολουθούν τους βασικούς κανόνες του Rotax MAX Challenge και χρησιμοποιούν όλοι υποχρεωτικά, έναν εγκεκριμένο τύπο ελαστικών της MOJO.

Ο πλέον καταξιωμένος θεσμός στο παγκόσμιο karting έχει ιστορία 19 ετών, κερδίζει φίλους και ισχυροποιείται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Γύρο του 2018 Rotax MAX Challenge 14έχει ξεκινήσει με τον 2ο αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή 17 Ιουνίου στην πίστα Drive Park στη Θεσσαλονίκη. Μετά από 10 χρόνια το Rotax MAX Challenge επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη σε οργάνωση του σωματείου ΑΣΠΙΣ. Πολύτιμη είναι η βοήθεια του τοπικού Γιώργου Κοσμόπουλου και της ομάδας του «Cosmorally», καθώς και της οικογένειας Πολυανίδη που είναι οι ιδιοκτήτες της πρότυπης πίστας Drive Park στο Νέο Ρύσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες η επίσημη ιστοσελίδα του www.rotax.gr συνεχώς ανανεώνεται.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO