spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΠρωτάθλημα FIA ERC Junior 2018 Gran Canaria

Πρωτάθλημα FIA ERC Junior 2018 Gran Canaria

Opel Rally Islas Canarias 10Τη 2η θέση στο δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος FIA ERC Junior για το 2018 κατέκτησε η ομάδα ADAC Opel Rallye Junior Team. Μετά την 3η θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στις Αζόρες, ο 18χρονος Λετονός Mārtiņš Sesks τερμάτισε 2ος στο Rally Islas Canarias στο τιμόνι του Opel ADAM R2 και φιγουράρει τώρα στη δεύτερη θέση της κατάταξης του FIA ERC Junior. Ο Σουηδός ομόσταυλός του, 27χρονος Tom Kristensson, τερμάτισε τέταρτος στον ασφάλτινο αγώνα που διεξήχθη στην περιοχή γύρω από τη Las Palmas στο Gran Canaria και πήρε τους πρώτους του βαθμούς φέτος, μετά την εγκατάλειψη στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Opel Motorsport 2018 | Rally U27s Finish 2nd In Gran Canaria

Opel Rally Islas Canarias 11Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Sesks με το συνοδηγό του Renārs Francis πάλεψαν σκληρά για τη νίκη απέναντι στον Πορτογάλο Diogo Gago με τον Ισπανό συνοδηγό του Efrén LLarena. Στο τέλος του πρώτου σκέλους, ο Junior οδηγός της Opel προηγείτο με διαφορά 7 δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Gago, κερδίζοντας επτά βαθμούς bonus. Ο Sesks άσκησε μεγάλη πίεση στους πιο πεπειραμένους οδηγούς της Peugeot στο δεύτερο σκέλος, όμως μετά από 14 ειδικές διαδρομές και πάνω από 200 χιλιόμετρα αγώνα, ο Gago υπερίσχυσε με διαφορά 8,9 δευτερολέπτων. Ήταν μία αξιοσημείωτη επίδοση από την πλευρά του Λετονού, δεδομένου ότι το Rally Islas Canarias ήταν ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας της καριέρας του.

Opel Rally Islas Canarias 12Ο Tom Kristensson και ο συνοδηγός του Henrik Appelskog δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του ράλι. Ο περσινός Πρωταθλητής του ADAC Opel Rallye Cup έχασε αρκετά δευτερόλεπτα σε δύσκολες συνθήκες, στους συχνά βρεγμένους και ολισθηρούς δρόμους του πρώτου σκέλους. Και παρότι βρήκε το ρυθμό του το Σάββατο, δεν ήταν πλέον σε απόσταση βολής ώστε να εμπλακεί στη μάχη για μία θέση στο βάθρο. «Ειδικά την Παρασκευή μας πήρε πολύ χρόνο μέχρι να βρούμε ένα καλό ρυθμό», δήλωσε ο Kristensson με διάθεση αυτοκριτικής. «Από την άλλη, θα ήταν λάθος μας να αναζητήσουμε βεβιασμένα την επιτυχία, ιδίως από τη στιγμή που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς μετά την εγκατάλειψή μας στις Αζόρες. Καταλαβαίνω όλο και καλύτερα τι χρειάζεται για να οδηγήσεις το ADAM R2 στο όριο των ικανοτήτων του. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τη συγκομιδή βαθμών.»

Rally Islas Canarias 2018 – Junior Championship Highlights LEG2

Ο τρίτος γύρος του FIA ERC Junior για οδηγούς κάτω των 27 ετών θα συγκεντρώσει την ελίτ των νέων ταλέντων της Ευρωπαϊκής σκηνής ράλι στα περίχωρα της Ιταλικής πρωτεύουσας. Το Rally di Roma Capitale διεξάγεται από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου επίσης σε ασφάλτινες διαδρομές, σε ένα σκηνικό με μεγάλη ιστορία.

Κατάταξη FIA ERC Junior U27 μετά από 2 αγώνες (επί συνόλου 6)
1. Gago 77 βαθμοίOpel Rally Islas Canarias 13
2. Sesks 57
3. Llarena 33
4. Wagner 29
5. Broz 23
6. Kristensson 19
7. Munnings 16
8. Blach 15
9. Vita 12.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO