spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣMercedes AMG GT R F1 safety car

Mercedes AMG GT R F1 safety car

Λίγες ώρες ακόμη και εκκινεί το Π.Π. της Formula 1. Στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στην Mercedes F1 safety car 10Αδελαίδα ξεκινά ένα ακόμη show με νέο ενδιαφέρον και αμφίρροπες μάχες. Και η Mercedes εκτός από παγκόσμια πρωταθλήτρια του θεσμού, για 23η συνεχόμενη χρονιά θα είναι παρούσα και με το safety car του αγώνα.

Το εκπληκτικό της αυτοκίνητο, θα είναι αυτό το οποίο θα οδηγεί με απόλυτη ασφάλεια κάθε αγώνα, σε κάθε πίστα, σε κάθε σημείο του κόσμου. Ήταν η ώρα κατά την οποία η γερμανική εταιρεία παρουσίασε το νέο της “όπλο”.

Mercedes F1 safety car 13Το καθ’ όλα εντυπωσιακό AMG GT R έχει στα σωθικά του έναν V8 4.0 biturbo κινητήρα ισχύος 585 ίππων. Πρόκειται για το ισχυρότερο safety car που παρουσιάστηκε ποτέ. Ο εκπληκτικός του κινητήρας συνεργάζεται με το εκπληκτικό αυτόματο κιβώτιο SPEEDSHIFT MCT 9G. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η τελική του να φτάνει τα 318 χλμ/ώρα με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,6 δευτ.

Πλήρωμα του safety car είναι ο Bernd Mayländer, με συνοδηγό τον Richard Darker. Παράλληλα υπάρχει και μια ΑMG C 63 S T-Modell ειδικά Mercedes F1 safety car 14διασκευασμένη, η οποία κατέχει τον ρόλο του medical car, για κάθε αχρείαστη ιατρική φροντίδα. Σε αυτό το αυτοκίνητο οδηγός θα είναι ο Alan van der Merwe, συνοδηγός ο ιατρικός εκπρόσωπος της FIA, Dr Ian Roberts και “επιβάτες” στα πίσω καθίσματα ακόμη δύο (τυχεροί) γιατροί.

Η υψηλή τεχνολογία “περισσεύει” στο safety car. Είναι εξοπλισμένο με το «AMG Track Package», με κεραμικά φρένα, με επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα αλλά και με ένα εξελιγμένο σύστημα Mercedes F1 safety car 17προστασίας από ανατροπή.

Εσωτερικά το αυτοκίνητο παραπέμπει απ΄ ευθείας σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, με αυθεντικά πανάκριβα αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα. Τον αγωνιστικό του εξοπλισμό συμπληρώνουν τα δύο iPad τα οποία διαθέτουν όλα τα στοιχεία της κάθε πίστας του πρωταθλήματος, η σειρά με την οποία τρέχουν τα μονοθέσια σε κάθε αγώνα, καθώς και πολλά ακόμη σημαντικά στοιχεία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO