spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣPanda Raid 2018

Panda Raid 2018

Panda-Raid- 01Υπέροχοι άνθρωποι σε οριακή δοκιμασία! Υπέροχα λιλιπούτεια αυτοκίνητα σε extreme περιπέτεια!

Τα 3.000 χιλιόμετρα, οι επτά διαδρομές και οι 400 ομάδες από όλο τον κόσμο, είναι κάποια από τα νούμερα ρεκόρ, του 10ου Panda Raid, ενός αγώνα ο οποίος είναι “ανοικτός” μόνο για κλασικά αυτοκίνητα Panda.

Η αφετηρία της περιπέτειας είναι η Μαδρίτη, έως τη λίμνη Μοχάμεντ V, να κυριαρχούν τα δύσβατα μονοπάτια, οι αμμώδεις εκτάσεις, τα ερημικά τοπία Panda-Raid- 02και ένας ατέλειωτος ορίζοντας, έως το θρυλικό Μαρακές. Ένα καταπληκτικό ταξίδι, με ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, τόσο εύκολο στον χειρισμό αλλά ταυτόχρονα και τόσο ανθεκτικό ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Από το 1980 που πρωτοπαρουσιάστηκε, τα χαρακτηριστικά αυτά το ακολουθούν έως και σήμερα.

Δείτε το video του Panda Raid 2018

Panda-Raid- 06Μεγάλη περιπέτεια για μικρά Panda
Μαζί με τα κλασικά Panda, πήρε μέρος και το νέο Fiat Panda Cross 4×4, ένας συνδυασμός ασταμάτητου εξερευνητή της ερήμου και αδιαφιλονίκητου βασιλιά των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης. Ο φυσικός κληρονόμος του μυθικού Panda 4×4 που ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια, το σημερινό Panda Cross 4×4, έχει τον μοναδικό χαρακτήρα των μεγαλύτερων high-end SUV, μόλις σε 3,7 μέτρα.

Panda-Raid- 03Το Panda Raid 2018 ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας μόνο για μοντέλα Fiat Panda που φτιάχτηκαν πριν από το 2003. Διαθέτοντας εκδόσεις 4×2 και 4×4, η διαδρομή κάλυψε συνολικά 3.000 χιλιόμετρα, περνώντας από ηλιόλουστα χωριά και αμμώδη μονοπάτια, διασχίζοντας σκληρά δύσβατα εδάφη, τα οποία θα ήταν μια πρόκληση ακόμη και για μεγαλύτερα SUVs.

Συμμετοχές απ΄ όλο τον κόσμο
Καθιερωμένο πλέον στο ημερολόγιο Rally Raid -το οποίο περιλαμβάνει και το θρυλικό Ντακάρ- και παρά το ερασιτεχνικό του πνεύμα, το δέκατο Panda Panda-Raid- 04Raid προσέλκυσε τον αριθμό ρεκόρ των 400 αυτοκινήτων Panda, από τις τέσσερις γωνιές της γης. Από την Αργεντινή και την Καμπότζη έως και την Πενσυλβάνια και την Ιταλία.

Δύσκολη διαδρομή
Ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, το πολύχρωμο καραβάνι κατευθύνθηκε αρχικά προς την ακτή, στο λιμάνι του Motril, από όπου, μετά από σύντομο ταξίδι με φέρι, ταξίδεψε στη λίμνη Μοχάμεντ V. Από κει, η αποστολή αντιμετώπισε τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις, ερημικές περιοχές και τοπία καθώς και έναν ατέλειωτο ορίζοντα. Στάσεις έγιναν στο Bni Tadjide, στην Errachidia (6 Μαρτίου), στην Panda-Raid- 05Merzouga και στο Tansikht. Η τελική φάση τερμάτισε στο θρυλικό Μαρακές.

Ένα καταπληκτικό ταξίδι που προσφέρει την περιπέτεια στη φύση και τα παρθένα τοπία, εδώ και 10 χρόνια. Με ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, το οποίο μετράει συνολικά περισσότερες από 7,5 εκατομμύρια μονάδες από το 1980 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα. Εύκολο στο χειρισμό του και ταυτόχρονα τόσο ανθεκτικό ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Panda-Raid- 07Με “βαριά” κληρονομιά
Η εκπληκτική επιτυχία του “Panda Raid 2018” είναι απλώς ένα από τα πολλά ρεκόρ. Για παράδειγμα, αποτέλεσε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με 4WD (1983), ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που έλαβε τον πολυπόθητο τίτλο “Car of the Year” (2004) και το ίδιο έτος ήταν επίσης το πρώτο αστικό αυτοκίνητο που ανέβηκε σε υψόμετρο 5.200 μέτρων, στην ορειβατική κατασκήνωση του Everest.

Και τα ρεκόρ συνεχίστηκαν το 2006, όταν το FiatPanda-Raid- 12 Panda έγινε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με φυσικό αέριο, που μπορούσε να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα.

Σήμερα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που προσφέρει τρεις εκδόσεις κινητήρων (βενζίνη, πετρέλαιο και βενζίνη/φυσικό αέριο), τρεις εκδόσεις (Urban look, City Cross και 4×4) και δύο τύπους μετάδοσης, χειροκίνητη και αυτόματη Dualogic.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO