spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣMexico Rally WRC 2

Mexico Rally WRC 2

Skoda Fabia Mexico 10Tην 1η θέση στην WRC 2 και μία εκπληκτική 7η θέση στη γενική κατάταξη κέρδισε η SKODA Fabia R5 στο Ράλι του Μεξικού, με πλήρωμα τους Σουηδούς Πόντους Τίντεμαντ και Γιόνας Άντερσσον. Ο περσινός πρωταθλητής Τίντεμαντ συμπλήρωσε τις εννέα νίκες και είναι πλέον ο πιο πετυχημένος οδηγός στην ιστορία της WRC 2.

Αψεγάδιαστος και απροβλημάτιστος αγώνας για τις SKODA Fabia R5, που τερμάτισαν με μεγάλη χρονική διαφορά από τους ανταγωνιστές τους
Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση για τις SKODA Fabia R5, αυτή τη φορά στο Ράλλυ Μεξικού, τρίτο αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Η SKODA Skoda Fabia Mexico 11Fabia R5, με πλήρωμα τους Σουηδούς Πόντους Τίντεμαντ / Γιόνας Άντερσσον (Pontus Tidemand / Jonas Andersson) πήρε τη νίκη στη WRC 2, στην 7η θέση γενικής. Η δεύτερη SKODA Fabia R5, με πλήρωμα τους Φινλανδούς Κάλε Ροβάνπερα / Γιόννε Χάλτουνεν (Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen) ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 5η θέση της WRC 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτοκίνητα της SKODA Motorsport κέρδισαν και τις 22 ειδικές του αγώνα στην WRC 2, με τους Σουηδούς να κερδίζουν τις 17 και τους Φινλανδούς τις 5. Πλέον η SKODA Motorsport Skoda Fabia Mexico 12προηγείται τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών και όσο και κατασκευαστών, στην κατηγορία WRC 2.
Οι αγωνιστικοί κινητήρες λειτούργησαν απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που ξεπερνούσαν τους 30 βαθμούς Κελσίου και σε υψόμετρο που έφτανε μέχρι τα 2.737 μέτρα. Η σωστή χαρτογράφηση των μοτέρ ήταν το σημείο κλειδί, αφού το μεγάλο υψόμετρο έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της απόδοσης σε ποσοστό άνω του 20%. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τίντεμαντ / Άντερσσον αγωνίστηκαν για 24η φορά από το 2014 στο WRC 2 Skoda Fabia Mexico 13και έχουν ανέβει 19 φορές στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένων 9 νικών.

Με το Ράλι Μεξικού συμπληρώθηκαν τα πρώτα τρία ράλι της χρονιάς, με τη SKODA Motorsport να έχει το προβάδισμα στην WRC 2, με βασικό πλεονέκτημα την ασυναγώνιστη αξιοπιστία των Fabia R5 και την ταχύτητα που έδειξαν στις σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Επόμενος στόχος για τις SKODA Fabia R5 είναι η επικράτηση στο ασφάλτινο Ράλι Κορσικής, στη Γαλλία (5-8 Απριλίου).

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO