spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ3η Ανάβαση Καστανιάς το Σαββατοκύριακο

3η Ανάβαση Καστανιάς το Σαββατοκύριακο

Με 55 συμμετοχές θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο (21 & 22 Οκτωβρίου) η 3η Ανάβαση Καστανιάς. Ο τελικός του Πρωταθλήματος Αναβάσεων προβλέπεται να έχει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού και οι καιρικές συνθήκες θα είναι με οδηγούς και οργάνωση.

kastania- 02Στη μεγαλύτερη ανάβαση της Βορείου Ελλάδας με συνολικό μήκος 5 χλμ. θα συμμετέχουν ιδιαίτερα έμπειροι οδηγοί με στόχο και την οδηγική ευχαρίστηση.
Πολύ μεγάλη είναι και η συμμετοχή των οδηγών του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος για τους οποίους φέτος ο αγώνας μετρά βαθμολογικά και αποτελούν την πλειοψηφία των συμμετοχών όπως είναι φυσικό. Στην ουσία διοργανώνονται δύο αγώνες με ξεχωριστές κατατάξεις και απονομές που θα τρέξουν την ίδια ημέρα. Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δηλώσει εάν συμμετέχει στον αγώνα του kastania- 03Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδας ή και στα δύο. Κοιτώντας τα στατιστικά θα δούμε 37 συμμετοχές στην κατάταξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και 42 συμμετοχές στην κατάταξη για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδας, αριθμός ρεκόρ για τις αναβάσεις του Κυπέλλου.

Συνδιοργανωτής του αγώνα όπως κάθε χρόνο είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ και φέτος ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του kastania- 04Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Μακεδονίας Θράκης. Μαζί στην οργάνωση είναι και η τοπική κοινότητα Πολύμυλου Κοζάνης. Μεγάλοι χορηγοί είναι: Seajets, Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, ΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση, Πούτας Ασφάλειες & Οδική Βοήθεια, Express Service Kteo, ΧΛΙΑΠΑΣ Jet Oil, Εξειδικευμενο Συνεργειο Γρηγοριάδης-Ζάχος και Αρτος ψωμί & άλλα.

Τις επικοινωνίες του αγώνα θα πλαισιώσει η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής kastania- 06Μακεδονίας και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης ενώ το παρόν θα δώσουν συνεργεία της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κοζάνης. Μαζί και η Τροχαία Κοζάνης και Ημαθίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης και το ΕΚΑΒ. Το πρόγραμμα ξεκινά το πρωί του Σαββάτου με τον Τεχνικό Έλεγχο στις 08.00 στα pits επάνω στην παλιά Εθνική Οδό. Ο δρόμος κλείνει για την κυκλοφορία στις 10:00 και τις δύο μέρες.

Τα χρονομετρημένα και ο αγώνας ξεκινούν στις 11:00. Οι απονομές θα γίνουν μισή ώρα μετά τη λήξη του δεύτερου σκέλους της ημέρας στην κεντρική πλατεία Πολυμύλου.

Οι συμμετοχές του αγώνα (pdf)

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO