Αγώνες Auto

Μια μεγάλη ιστορική γιορτή

Το 50ο ράλι ΔΕΘ πλησιάζει και θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τ 93 χλμ. των ειδικών διαδρομών προβλέπονται συναρπαστικά. Θα είναι η banner50th 01πρώτη φορά που ο αγώνας θα διεξαχθεί δίχως τον ιστορικό πρόεδρο του ΑΟΘ Αντώνη Παρταλιό ο οποίος δεν είναι πια μαζί μας.

Περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, δύο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και τέσσερις την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, οι οποίες είναι μοιρασμένες σωστά ώστε να μην υπάρχει κενό, με ζηλευτή ποικιλομορφία ώστε να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς αθλητές και με την σωστή δόση ρομαντισμού αποδίδοντας φόρο τιμής στην ιστορία του αγώνα.

Η πρώτη ημέρα
Την πρώτη ημέρα οι αθλητές πρέπει να περάσουν τεχνικό έλεγχο στη νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., να εκκινήσουν από το ίδιο σημείο και να καταφέρουν αλώβητοι ένα μεγάλο Λιβάδι-Πετροκέρασα 19.70 χλμ. και έναν κλασικό Χολομώντα 23.20 χλμ. μέχρι να “δουν” το parc ferme στην κεντρική πλατεία του Πολυγύρου.

Η δεύτερη ημέρα
Η δεύτερη μέρα ξεκινάει με μια δύσκολη Παλαιόχωρα των 21.02 χλμ. ακολουθούμενη από δύο Τσουκαλάδες των 10.88 χλμ. έκαστος με ενδιάμεσο service και ένα Λιβάδι -power stage των 7.31 χλμ. που θα οδηγήσει τα καταπονημένα πληρώματα και τα αγωνιστικά τους εκεί από όπου ξεκίνησαν την προηγουμένη στην νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. όπου και ο τερματισμός του αγώνα.

Αναλυτικά οι ειδικές διαδρομές

Το κάλεσμα είναι διαχρονικό και η ανταπόκριση του κόσμου εκπλήσσει εδώ και 50 χρόνια καθώς τιμά με την παρουσία του στα ορεινά της Χαλκιδικής τόσο τους αθλητές όσο και την διοργανώτρια λέσχη. Ο Αυτοκινητιστικός όμιλοςrally-deth 05 Θεσσαλονίκης φρόντισε οι ειδικές διαδρομές να δικαιολογούν το συναρπαστικό, οι υποστηρικτές είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, οι αθλητές θα τιμήσουν τον επετειακό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και οι θεατές θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Όλα αυτά θα συμβούν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και η ερώτηση είναι απλή, θέλεις να συν-δημιουργήσεις για πεντηκοστή φορά στην ιστορία του Ράλι Δ.Ε.Θ. το συναρπαστικό;

Περιγραφή και προσβάσεις των ειδικών Διαδρομών

Ε.Δ. 1 Λιβάδι-Πετροκέρασα
Μήκος: 19,70 χλμ., διακοπή κυκλοφορίας: 14:00, ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 15:43
Περιγραφή: Σε απόσταση 25χλμ από την Θεσσαλονίκη συναντάμε την 1η Ε.Δ. του αγώνα η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της κοντινής απόστασης από την Θεσσαλονίκη. Ξεκινάει με ένα γρήγορο στενό και ανηφορικό κομμάτι για περίπου 10χλμ. μέχρι την είσοδο του χωριού Λιβάδι. Από εκεί και πέρα γίνεται ελαφρώς κατηφορική ευνοώντας τα αγωνιστικά μικρού κυβισμού.

Πρόσβαση 1 Κινούμενοι επί της οδού Θεσσαλονίκης-Βασιλικών, στρίβουμε αριστερά για Περιστερά. Μετά το χωριό στα 4 χλμ. παρκάρετε στο πλάτωμα και φτάνετε στο 7,5 χλμ. της διασταύρωσης με την ειδική.

Πρόσβαση 2 Κινούμενοι επί της οδού Θεσ/νίκης-Βασιλικών, εντός του χωριού Βασιλικά συναντάμε τον σηματοδότη από όπου στρίβουμε αριστερά στα 3 χλμ. συναντάμε την ειδική στο 1,2χλμ.απο την αφετηρία. Σημείο με ορατότητα και εύκολο parking.

xartis1mera 02Πρόσβαση 3 Μέσα από το χωριό Γαλάτιστα υπάρχει βατός χωματόδρομος που συνάντα την ειδική στο 13,25χλμ. Προτείνεται για μοτοσικλετιστές.

Πρόσβαση 4 Η αφετηρία της ειδικής διαδρομής βρίσκεται 2,84χλμ μετά τη στροφή προς Λιβάδι από τον επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκης –Βασιλικών. Περπατώντας με τα πόδια μπορεί ο καθένας να απολαύσει τις πρώτες στροφές της ειδικής.

Ε.Δ. 2 Χολομώντας
Μήκος: 23,20χλμ., Διακοπή κυκλοφορίας: 15:15, Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 16:56

Περιγραφή: Η ειδική των ειδικών. Η κλασσική των κλασσικών. Χρόνοι πληρωμάτων που σηματοδοτούν οδηγούς και αυτοκίνητα. Κριτήριο πολλών καταξιωμένων οδηγών. Μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη ειδική της Ελλάδος. Μοιρασμένη με ανηφορικό και κατηφορικό κομμάτι. Πέρασμα από τη δημοφιλή ευθεία του «Σόγαμπρου»

Πρόσβαση 1 Από την αφετηρία κινούμενοι στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Αρναίας στην είσοδο της κωμόπολης από το Μνημείο Ηρώων. Με τα πόδια σε απόσταση περίπου 1 χλμ. η ανηφορική φουρκέτα με το εκκλησάκι.

Πρόσβαση 2 Σημείο συνάντησης ο «ΤΖΙΜΗΣ» και οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο 15ο χλμ της ειδικής. Μπορείτε να μεταβείτε:
α) Από την πόλη του Πολυγύρου προς Ταξιάρχη διασταύρωση πλησίον του Νοσοκομείου και να φτάσετε εκεί μετά από 16 χλμ περίπου. Υπόψιν ότι το συγκεκριμένο κομμάτι θα χρησιμοποιηθεί και την Κυριακή ως η 4η & 5η ειδική του αγώνα «ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ». β) Στο ίδιο σημείο δηλαδή στον «ΤΖΙΜΗ» μπορείτε να φτάσετε από το χωριό Παλαιόχωρα που βρίσκεται στην Ε.Ο Θεσ/νίκης – Αρναίας μετά από περίπου 13 χλμ. Επίσης το συγκεκριμένο κομμάτι θα χρησιμοποιηθεί και την Κυριακή ως η 3η ειδική του αγώνα «ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ».

Πρόσβαση 3 Από το χωριό Παλαιόκαστρο που βρίσκεται κοντά στον Πολύγυρο κινούμενοι επί της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου στρίβουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε προς Ταξιάρχη. Εκεί συναντάμε τον τερματισμό της ειδικής στο Λατομείο.

Ε.Δ. 3 Παλαιόχωρα
Μήκος: 21,02 χλμ., διακοπής κυκλοφορίας: 07:30, ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 09:18

xartis2mera 03Περιγραφή: Τεχνική ειδική με εναλλαγή όσο αφορά την ποιότητα του οδοστρώματος, με ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια που μετά από 13 περίπου χλμ συναντά το δεύτερο μισό της ειδικής «ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ» και τερματίζει στο ίδιο σημείο (Λατομείο).

Πρόσβαση 1 Από την πόλη του Πολυγύρου προς Ταξιάρχη διασταύρωση πλησίον του Νοσοκομείου και να φτάσετε εκεί μετά από 16 χλμ περίπου.

Πρόσβαση 2 Από το Μνημείο Ηρώων πριν την Αρναία και μετά από 15χλμ περίπου φτάνετε στον «ΤΖΙΜΗ».

Ε.Δ. 4 & 5 Τσουκαλάς Ι & ΙΙ
Μήκος: 10,88 χλμ., διακοπής κυκλοφορίας: 08:30, ωράριο 1ου αυτοκινήτου Ε.Δ. 4: 10:11 και Ε.Δ. 5: 12:39
(ΔΕΝ θα ανοίξει μετά το τέλος της Ε.Δ. ‘’ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ι)

Περιγραφή: Στα πρώτα 5 χλμ είναι τεχνική με πολλές κλειστές στροφές, ενώ στην συνέχεια ανοίγει,. Έχει αρκετές ελεύθερες και πατημένες στροφές με καλά σημεία για τους θεατές μέχρι την διασταύρωση Ταξιάρχη.

Πρόσβαση 1 13χλμ μετά την έξοδο του Πολυγύρου κινούμενοι για το χωριό Βράσταμα συναντάμε τη διασταύρωση για Ταξιάρχη. Στρίβουμε αριστερά και σε 7 χλμ. περίπου συναντάμε το χωριό Ταξιάρχης όπου βενζινάδικο SHELL. Σε απόσταση 1 χλμ. βρίσκεται ο τερματισμός της ειδικής.

Πρόσβαση 2 Από τον Πολύγυρο στα 500μ μετά το νοσοκομείο κινούμενοι στην οδό Ιπποκράτους παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Από την πινακίδα αριστερά προς Ταξιάρχη στα 2,22χλμ η αφετηρία της ειδικής Τσουκαλάς όπου αριστερά πλάτωμα. ΠΡΟΣΟΧΗ στην αφετηρία της ειδικής μπορείτε να φτάσετε μόνο με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο λόγω διέλευσης των αγωνιστικών αυτοκινήτων!!!

50odeth_diadromi_apostaseis_xronoi 04αΕ.Δ. 6 Λιβάδι – Power Stage
Μήκος: 7,31 χλμ., διακοπής κυκλοφορίας: 12:15, ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 13:57

Περιγραφή: Θεαματική και γρήγορη, με ορατότητα στο μεγαλύτερο μέρος της για τους θεατές. Αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση θεατών. Μείνετε σε ασφαλή σημεία τόσο εσείς όσο και τα αυτοκίνητά σας. Η ειδική αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι θα λειτουργήσει ως ‘’Power Stage’’ προσδίδοντας σε κάθε αγωνιζόμενο επιπλέον βαθμούς. Ως εκ τούτου αν και η τελευταία ειδική του αγώνα κρατάει τους οδηγούς σε ιδιαίτερα υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς.

Πρόσβαση 1 Η αφετηρία της ειδικής διαδρομής βρίσκεται 2,84χλμ μετά τη στροφή προς Λιβάδι από τον επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκης –Βασιλικών. Περπατώντας με τα πόδια μπορεί ο καθένας να απολαύσει τις πρώτες στροφές της ειδικής.

Πρόσβαση 2 Κινούμενοι επί της οδού Θεσ/νίκης-Βασιλικών, εντός του χωριού Βασιλικά συναντάμε τον σηματοδότη από όπου στρίβουμε αριστερά στα 3 χλμ. συναντάμε την ειδική στο 1,2χλμ. Σημείο με ορατότητα και εύκολο parking.

Πρόγραμμα και χρόνοι διαδρομών και των δύο ημερών

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή οι δρόμοι προσβάσεων αποτελούν πιθανούς δρόμους διαφυγής ασθενοφόρων, παρκάρετε έτσι ώστε να μην εμποδίζετε την κυκλοφορία.
Το κλείσιμο του δρόμου διαφυγής ασθενοφόρου αποτελεί πολύ σοβαρό λόγο ακύρωσης της ειδική διαδρομής

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok