Αγώνες Auto

Με διαρκή δράση

Ο τρίτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017 πραγματοποιήθηκε στην 07 SENIORπίστα "Sparta Circuit Racing Motul", , τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).
Όπως σε κάθε αγώνα, οι 40 αθλητές που εκκίνησαν, χωρίστηκαν σε επιμέρους κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2, KZ3, Club), ανάλογα με την ηλικία τους ή τις τεχνικές προδιαγραφές του καρτ που οδηγούσαν. Το αγωνιστικό βάπτισμα του πυρός στην ανανεωμένη πίστα που έχει μήκος 1.280 μέτρων, πήραν οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, που εντάσσονται στην Κατηγορία 60 Mini και έχουν ηλικία 8-12 ετών.

01 MINI_AΚατηγορία 60 Mini
Νικητής αναδείχθηκε ο Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-TM), μετά από σειρά ανταγωνιστικών αγώνων, γεγονός που όλοι έχουμε συνηθίσει στην εν λόγω κατηγορία. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Σπανός (Zahos Praga Karting, Praga-TM), ενώ στο βάθρο ανέβηκε επίσης ο Ιωάννης Θεολόγος Ντάφος (Chatzis Racing Team, FA-TM) με τους προαναφερθέντες αθλητές να διαμορφώνουν επίσης το βάθρο της επιμέρους 60 Mini A, για οδηγούς ηλικίας 11-12 ετών.

02 MINI_BΚατηγορία 60 Mini B
Στην 60 Mini B, όπου κατατάσσονται οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, ηλικίας 8-10 ετών, η νίκη πέρασε στον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO-TM) στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό. Τον ακολούθησε ο Γιάννης Ζησιμόπουλος (Zorri Motorsport, Birel Art-LKE), ενώ τρίτος ήταν ο Νίκος Λύκος (Chatzis Racing Team, FA-TM).

Κατηγορία Junior
Η Κατηγορία Junior επεφύλαξε συναρπαστικές μάχες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον 03 JUNIORτων θεατών. Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-TM) έφτασε στη νίκη, ακολουθούμενος από τον Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME). Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) ο οποίος ήταν ταχύς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όμως στον Τελικό έπεσε πίσω λόγω σύγκρουσης με τον Θάνο Ξηνταβελόνη (Zorri Motorsport, Birel Art-IAME) ο οποίος εγκατέλειψε. Στην κατάταξη της Junior, ακολούθησαν οι Γιάννης Καρδαμάκης (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Γιώργος Πλούμος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME).

Κατηγορία Senior
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η μάχη και στην πολύ ανταγωνιστική Κατηγορία Senior, όπου 07 SENIORο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα πρώτα στάδια της ημέρας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Στράτος Γαλανόπουλος (Speed Force, Exprit-IAME), ο οποίος στους τελευταίους γύρους κράτησε πίσω του τον Χρήστο Σαγανά (Zorri Motorsport, Birel Art-IAME) που είχε χάσει χρόνο λόγω σύγκρουσης με τον Σωτήρη Αθανασόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), γεγονός που στοίχισε στον δεύτερο 10 δευτερόλεπτα ποινής, προτού εγκαταλείψει με πρόβλημα στο καρτ του. Την κατάταξη συμπλήρωσε ο Μάκης Σώης (Cosmosrally Kart Academy, Tony Kart-Rotax).

05 KZ2Κατηγορία KZ2
Στην Κατηγορία KZ2 με τα 6τάχυτα καρτ, οι Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM), Θανάσης Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA-TM) και Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, με τον Σωτηρόπουλο να κάνει το 3 στα 3 σε Τελικούς φέτος και τους Χατζόγλου, Ξυνό να διαμορφώνουν το βάθρο αντιστοίχως. Όσον αφορά στην ΚZ3, ο Βασίλης Μακρόπουλος (Gold Kart,Gold-Lenzo) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ακολουθούμενος από τον Ραφαήλ Ζουμπουρλή (Saganas Team, CRG-TM).

Κατηγορία Club
Ο Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM KF3) κατέκτησε τη νίκη, ενώ 06 KZ3από κοντά τον ακολούθησε ο Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force, PCR-TM KF3), που πάντως δεν είναι το μοναδικό κορίτσι που συμμετείχε στην κατηγορία, αφού μια θέση πιο πίσω τερμάτισε η Εύη Σταφυλοπάτη (Praga Zahos Karting, Praga-Rotax), αμφότερες στην πρώτη τους εμφάνιση στο θεσμό. Την τελική κατάταξη της Club διαμόρφωσαν ο Ανδρέας Παρασκευόπουλος (TB-Rotax), που έγινε ο πρώτος αθλητής AμεΑ που συμμετέχει σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, καθώς επίσης και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Cosmosrally Kart Academy, Rotax).

Η συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017, θα δοθεί στις 24-25 Ιουνίου.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok