spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΜε νέα αγωνιστική πανοπλία

Με νέα αγωνιστική πανοπλία

O πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Πρωτάθλημα World RX, διεξάγεται αυτό το Hoonigan Racing Dvision Ford 11Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Απριλίου, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και η Hoonigan Racing θα παρουσιάσει τη νέα εμφάνιση της ομάδας των Ken Block και Andreas Bakkerud. Η νέα εμφάνιση των rallycross αγωνιστικών Focus RS RX της Ford Performance σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το διάσημο Βρετανό καλλιτέχνη David Gwyther, ο οποίος είναι γνωστός ως Death Spray Custom. Τα νέα χρώματα στα αυτοκίνητα των Block και Bakkerud αποπνέουν έντονη ενέργεια χάρη στους κεραυνούς που συνδυάζονται με τρισδιάστατα στοιχεία.

Πέρα από τη δουλειά του στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων, ο Death Spray Custom Hoonigan Racing Dvision Ford 13φιλοτέχνησε τα νούμερα και τα ονόματα των δύο οδηγών. Επίσης, επανασχεδίασε τα καθιερωμένα σλόγκαν της Hoonigan “Kill All Tires,” και “Ain’t Care,” καθώς και ένα ολοκαίνουργο λογότυπο της Hoonigan πάνω στα αυτοκίνητα.

Σε δηλώσεις του ο Block τόνισε ότι, «Έχουμε καταφέρει να εξελίσσουμε αυτό που κάνουμε και πάντα προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα χρώματά μας με εκπληκτικά γραφικά και Hoonigan Racing Dvision Ford 19καλλιτέχνες, ώστε τα αυτοκίνητά μας να είναι εντυπωσιακά και μοναδικά σε εμφάνιση στην πίστα. Με τον ίδιο τρόπο, θα φτιάξουμε νέα προϊόντα ένδυσης με τα λογότυπα της Hoonigan, καθώς και άλλα καταπληκτικά προϊόντα με τους συνεργάτες μας». Και συνεχίζει «Έφαγα τα νιάτα μου στριμωγμένος στο πίσω κάθισμα ενός παλιού Ford Escort αναζητώντας ειδικές διαδρομές σε όλη τη Μ. Βρετανία, δήλωσε ο Death Spray Custom. «Το 2017 είναι λογικό να αφιερώσω χρόνο για τον Ken Block και την ομάδα της Hoonigan».Hoonigan Racing Dvision Ford 12

Για όσους αρέσουν τα χρώματα του 2017, επιλεγμένοι συνεργάτες του Block θα διαθέτουν πολύ σύντομα ρουχισμό και εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει τα νέα σχέδια (Hoonigan, Wolfgang Man & Beast, κτλ.).

Ken Block
Η καριέρα του Ken Block στα ράλι ξεκίνησε το 2005. Οι οδηγικές του ικανότητες και ο έλεγχος που διέθετε στο αυτοκίνητο εκτιμήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα ο Block να κHoonigan Racing Dvision Ford 16ατακτήσει τον τίτλο του Rookie εκείνης της χρονιάς στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Ράλι. Έκτοτε, ο Block συνεχίζει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας πολυάριθμες νίκες στη γενική κατάταξη καθώς και πολλούς τερματισμούς στο βάθρο.

Επίσης, από το ξεκίνημα της καριέρας του έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια στα X Games, περιλαμβανομένου του ασημένιου μεταλλίου στα Global X Games της Βαρκελώνης το 2013. Πέρα από τις επιδόσεις του με τα αυτοκίνητα, ο Block αποτέλεσε κινητήρια δύναμη στην προβολή του σπορ των ράλι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο συνδυασμός του ταλέντου και των ικανοτήτων του πίσω από το τιμόνι με την εικόνα και το επιτυχημένο του μάρκετινγκ, χάρισε στον Block τη φήμη οδηγού ράλι παγκόσμιας εμβέλειας μέσα από την εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά video Gymkhana, τα οποία έχουν γίνει viral.

400 εκατομμύρια viewsHoonigan Racing Dvision Ford 14
Τα εννέα video της σειράς Gymkhana (μαζί με τα εναλλακτικά μοντάζ) έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 400 εκατομμύρια views και έχουν κάνει τον Block γνωστό σε εκατομμύρια μάτια σε όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη σειρά έχει επίσης κερδίσει διάφορα βραβεία: έχει μπει στο top 10 των πιο viral video σύμφωνα με το περιοδικό Ad Age, έχει κερδίσει το βραβείο «Χρυσό Μολύβι» στο διαγωνισμό One Show Interactive στην κατηγορία ταινιών online καθώς και στην υποκατηγορία Video/Long Form – Single για την επιτυχία του σε διαφημιστική καμπάνια.

Hoonigan Racing Dvision Ford 17Τον Ιανουάριο του 2010 ο Block έφτιαξε την ομάδα Monster World Rally Team και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ford με στόχο να κυνηγήσει το όνειρο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Έκτοτε, κατάφερε να γίνει ένας από τους τέσσερις μόνο Αμερικανούς στην ιστορία που έχουν βαθμολογηθεί σε αγώνες WRC (στην πράξη, περισσότεροι Αμερικανοί έχουν ταξιδέψει στη σελήνη απ’ όσους έχουν πάρει βαθμούς στο WRC). Επιπλέον, το συμβόλαιό του με τη Ford περιλάμβανε τη συμμετοχή του σε αγώνες της χώρας του (Πρωτάθλημα Global RallyCross, X Games και Rally America) καθώς και τη συνέχιση της σειράς Gymkhana.

Hoonigan Racing Dvision Ford 23To 2012 o Block μετονόμασε την ομάδα του σε Hoonigan Racing Division, με στόχο να ανοίξει νέους δρόμους στο μάρκετινγκ των αγώνων. Το 2013, το 2014 και το 2015 ο Block επικεντρώθηκε στο Πρωτάθλημα Global Rallycross στο οποίο αναδείχτηκε δεύτερος στη γενική κατάταξη το 2015. Το 2016 ο Block αφιερώθηκε αποκλειστικά στο Πρωτάθλημα FIA World Rallycross. Το 2017 θα ακολουθήσει ολόκληρο το World RX. Επίσης, θα συμμετάσχει στον τελικό του Gymkhana GRID το Φθινόπωρο ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται η δημιουργία διάφορων video project.

Hoonigan Racing Dvision Ford 21Andreas Bakkerud
Ασχολήθηκε με το karting από την ηλικία των οκτώ χρόνων μέχρι τα δεκαπέντε του, οπότε μεταπήδησε στο rallycross. Ήταν δεύτερος στο Νορβηγικό Πρωτάθλημα το 2009 και τρίτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Super1600 το 2010. Κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της FIA στα Super1600 το 2011 όπως και το 2012. Το 2013 ο Bakkerud πέρασε στην κατηγορία Supercar για να τερματίσει 4ος στο πρωτάθλημα μετά από τις νίκες του στη Σουηδία και στη Γαλλία.

Hoonigan Racing Dvision Ford 18Το 2014 κέρδισε δύο αγώνες και έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την ομάδα του. Το 2015 πήρε μία νίκη στο World RX στην Ιταλία, ολοκληρώνοντας την αγωνιστική σεζόν με την 4η θέση στο πρωτάθλημα. Το 2016 ο Andreas Bakkerud μπήκε ως δεύτερος οδηγός στην ομάδα Hoonigan Racing Division του Block στο ολοκαίνουργο Ford Focus RS RX για rallycross και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση γενικής του πρωταθλήματος. Το 2017 ο Bakkerud θα είναι και πάλι μαζί με τον Block στη Hoonigan Racing Division.

Τeaser του αγώνα

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO