spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣSBKΠρωτιά του Jonathan Rea

Πρωτιά του Jonathan Rea

Πρωτιά του Jonathan Rea

Ο Jonathan Rea (KRT) τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα Tissot-Superpole την Κυριακή 6 Σπετεμβρίου, προτού πάρει τη 96η νίκη της καριέρας του στον Teruel WorldSBK αγώνα στη Motorland Aragon – αυξάνοντας έτσι το προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Alex Lowes (KRT) – αν και ασθενής – κατέκτησε την έκτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα στους δύο αγώνες.

hi_2020_R05_Teruel_WorldSBK_Sunday_Rea_C87Q8466 resized

Στον εναρκτήριο «σπριντ» αγώνα δέκα γύρων, ο Rea πήρε την πρώτη θέση στην εκκίνηση διατηρώντας την για μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου, πριν τον περάσει ο νικητής του αγώνα Scott Redding. Ο Rea τερμάτισε τελικά δεύτερος στον πρωινό αγώνα, κρατώντας ζωντανή την πρόκληση του νικητή του αγώνα του Σαββάτου Michael Ruben Rinaldi.

Ο Lowes παρέμεινε έκτος στη Superpole αφού πρώτα έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα – και όλα αυτά ενώ εξακολουθούσε να υποφέρει από τις επιπτώσεις της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε.

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, ο Rea επέλεξε ένα συμβατικό πίσω ελαστικό SC0 όταν οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του προτίμησαν το εξαιρετικά μαλακό SCX. Ο Rea παρέμεινε δεύτερος για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με επικεφαλής τον Redding και μετά τον Rinaldi, αλλά τελικά πήρε το προβάδισμα στον 16ο γύρο και έκτοτε οδήγησε σταθερά για να καταγράψει την όγδοη νίκη του στη χρονιά.

hi_2020_R05_Teruel_WorldSBK_Sunday_Lowes__GB53343 resized

Με τον Redding να τερματίζει τρίτος, ο Rea έχει πλέον προβάδισμα 36 πόντων στην κατάταξη του πρωταθλήματος, με τρεις ακόμα γύρους και εννέα μεμονωμένους αγώνες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Με περισσότερους γύρους για να ολοκληρώσει στον δεύτερο αγώνα από ό, τι στη superpole, ο Lowes άρχισε να αισθάνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα αποτελέσματα της γαστρεντερίτιδας του την Κυριακή το απόγευμα. Συγκέντρωσε όλες τις προσπάθειές του και πέτυχε την πέμπτη θέση κερδίζοντας 11 σημαντικούς πόντους στο πρωτάθλημα  ως  ανταμοιβή  για  τον καλό ρυθμό και την επιμονή του. Ακόμα και μετά από ένα τόσο εξαντλητικό σαββατοκύριακο, και βρισκόμενος στην έβδομη θέση συνολικά, ο Lowes απέχει μόλις 20 πόντους από τον τρίτο αναβάτη στο πρωτάθλημα.

hi_2020_R05_Teruel_WorldSBK_Sunday_Rea__GB52654 resized

Μετά από δύο back-to-back σαββατοκύριακα αγώνων στη Motorland Aragon, ο πέντε φορές πρωταθλητής Rea φεύγει με 243 πόντους συνολικά, όταν ο Redding έχει 207, ο Toprak Razgatlioglu 147, ο Chaz Davies 141, ο Michael van der Mark 133, ο Rinaldi 131 και ο Lowes 127.

Ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας για την ομάδα της KRT βρίσκεται στη συνέχεια στο ημερολόγιο του πρωταθλήματος, με το Montmelo στη Βαρκελώνη να φιλοξενεί τον έκτο γύρο του WorldSBK, που πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO