spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣMOTOCROSSΠανελλήνιο πρωτάθλημα motocross ΟΜΕ Γιαννιτσά, 3/5/2009

Πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross ΟΜΕ Γιαννιτσά, 3/5/2009

Μετά την αναβολή του αγώνα που είχε προγραμματιστεί για τη Μεγαλόπολη, και ύστερα από έναν ολόκληρο μήνα η συνέχεια δόθηκε στα Γιαννιτσά. Η τοπική λέσχη, έκανε πραγματικά πολύ καλή προετοιμασία στην πίστα. Το Σάββατο τα δοκιμαστικά έγιναν με λάσπη, λόγο βροχής. Αμέσως μετά, μπήκαν μηχανήματα στην πίστα και την έστρωσαν πάλι για τους αγώνες της Κυριακής. Την Κυριακή το χώμα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και τα σκέλη πραγματοποιήθηκαν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

 ΜΧ1

Ο περσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής, κυριάρχησε εύκολα και σε αυτόν τον αγώνα. Πήρε ακόμα δύο νίκες, μάλιστα στο δεύτερο σκέλος, έριξε γύρο στον τέταρτο! Στο πρώτο σκέλος, ο Δημήτρης Βαγγελάκος τερμάτισε δεύτερος με 50sec διαφορά και το βάθρο συμπλήρωσε ο Μανόλης Σκύβαλος. Ο Σταμάτης Λυρίου τερμάτισε τέταρτος και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Τζιώρας.

MXPA030509MX1_005

Στο δεύτερο σκέλος πίσω απ’ τον Κουζή τερμάτισε δεύτερος ο Σκύβαλος με πάνω από ένα λεπτό διαφορά. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Χρήστος Φωτόπουλος με το BMW που συμπλήρωσε το βάθρο της κατηγορίας. Με έναν γύρο λιγότερο, τερμάτισε τέταρτος ο Βαγγελάκος που βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία, δύο βαθμούς πίσω απ’ τον Σκύβαλο. Την πεντάδα στο σκέλος συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λιάκος.

ΜΧ2

Πολύ καλοί αγώνες έγιναν στην κατηγορία, με τον Σπύρο Κοσμά και τον Hristian Ilievski να μοιράζονται τις νίκες. Στο πρώτο σκέλος επικράτησε ο Κοσμάς με τον Ilievski να περνάει δεύτερος τη γραμμή τερματισμού, 7sec πίσω του. Από κοντά κι ο Γιώργος Ηλιόπουλος που συμπλήρωσε το βάθρο με μικρή απόσταση απ’ τους δύο πρώτους. Ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Ζαχαρίου.

 

MXPA030509MX2_015

Στο δεύτερο σκέλος τη νίκη πήρε ο Ilievski με τον Αργύρη Τσαρνά δεύτερο (6ος στο πρώτο σκέλος). Ο Σπύρος Κοσμάς δεν ξεκίνησε καλά στην εκκίνηση (μέσα στην 15αδα) και είχε πολύ δρόμο μέχρι να έρθει σε επαφή με την κορυφή. Μέχρι το τέλος του αγώνα, κατάφερε να ανέβει μέχρι την τρίτη θέση, όπου και τερμάτισε. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος κι ο Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Open/MX3

Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας, κέρδισε ο Δημήτρης Κεραμιδάς, ο οποίος έφυγε πρώτος απ’ την αρχή του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Στούπας και τρίτος ο Χάρης Σταθόπουλος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Παναγιώτης Χαιρόπουλος είχε μια πτώση στο διπλό άλμα μετά τον τερματισμό, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του ο Γιάννης Πιλάλας. Βγήκαν κίτρινες σημαίες, όμως ο Νίκος Ανδρέου που δεν πήρε καλή εκκίνηση, δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των κριτών και δέχτηκε ποινή, μια θέση. Έτσι, από τρίτος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού, τερμάτισε τέταρτος. Η απόφαση των αγωνοδικών, μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε το κείμενο, δεν είναι ακόμα επίσημη.

MXPA030509MX3_007

Στο επόμενο σκέλος, ο Ανδρέου πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Κεραμιδά και τρίτο τον Σταθόπουλο. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ανδρέου με δεύτερο τον Κεραμιδά και τρίτο τον Δημήτρη Στούπα. 

JUNIOR

MXPA030509MJ004

Και στα δύο σκέλη της κατηγορίας, επικράτησε ο Βούλγαρος Yanko Tashev χωρίς να απειληθεί απ‘ τους υπόλοιπους. Στο πρώτο, πίσω του τερμάτισε ο Γιάννης Μόσιος και το βάθρο συμπλήρωσε ο Georgi Gochev. Στο επόμενο σκέλος, πίσω απ’ τον Tashev τερμάτισε δεύτερος ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς και τρίτος ο Μόσιος.

ΜΙΝΙ

Με λίγες συμμετοχές έγινε ο αγώνας της Mini. Χωρίς εκπλήξεις έγιναν και τα δύο σκέλη που είχαν τους ίδιους νικητές στο βάθρο. Έτσι, ο Γιώργος Αρβανίτης κέρδισε και τα δύο σκέλη, ενώ βρίσκεται πρώτος και στη βαθμολογία. Δύο δεύτερες πήρε ο Νίκος Λυρίου, κι ο Ανέστης Ράδος συμπλήρωσε το βάθρο και στα δύο σκέλη. 

 

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του αγώνα:

MJ

MX1

MX2

Open/MX3

Αποτελέσματα

 

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO