spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣMOTOCROSSMotocross Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 7ος Αγώνας

Motocross Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 7ος Αγώνας

Την τελευταία στιγμή βρέθηκε ό χώρος που θα φιλοξενούσε το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος Motocross. Δικαίως πολλοί αγωνιζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί η τοποθεσία του αγώνα ανακοινώθηκε μία εβδομάδα πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του. Αυτή ήταν και η κυριότερη αιτία για τις πάρα πολλές απουσίες αγωνιζομένων. Βλέπετε για όσους μένουν στην νότια Ελλάδα, το κόστος μετάβασης ήταν αρκετά υψηλό και θα έπρεπε να το έχουν προγραμματίσει στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. 

kanakitrakter_resize

Σαφώς έχει ευθύνη η ΑΜΟΤΟΕ που περίμενε την τελευταία στιγμή για να αποφασίσει που θα γίνει ο αγώνας, αλλά και οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για έναν αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα, αφού οι πέντε από τους επτά του πρωταθλήματος έγιναν νότια. Πάντως οι γονείς των αγωνιζομένων από την Β. Ελλάδα ήταν οι από μηχανής θεοί που έσωσαν την κατάσταση. Αν δεν είχαν κινητοποιηθεί αυτοί και δεν στήριζαν τον τελευταίο αγώνα με κάθε μέσο, ο αγώνας αυτός ή δεν θα είχε γίνει, ή θα είχε εξελιχθεί σε ένα τεράστιο φιάσκο. Μπράβο σας!

Από πλευράς συμμετοχών τα πράγματα ήταν γενικά στο όριο. Κανείς δεν περίμενε πάρα πολλές συμμετοχές στον τελευταίο αγώνα όπου τα πρωταθλήματα και η βαθμολογική κατάταξη είχαν σε γενικές γραμμές διαμορφωθεί. Μόνο στην ΜΧ1 μπορούσε η τελευταία αναμέτρηση να αλλάξει κάποια δεδομένα, αλλά οι δύο από τους τρεις πιθανούς διεκδικητές επέλεξαν να μην δώσουν την τελευταία μάχη, ενώ δεν εμφανίστηκε και κανένας άλλος εκτός από τον κυρίαρχο της κατηγορίας Γιάννη Τουρατζίδη και τον βούλγαρο Michael Ivanov που ήταν εκεί για να κάνει ουσιαστικά προπόνηση. 

ivanov7852_resize

Συνολικά λοιπόν οι συνολικές συμμετοχές έφτασαν τις 50. Οι δύο αναβάτες της κατηγορίας MX1 μπήκαν στην μπάρα μαζί με τους  αναβάτες της MX2 και απλά προσέφεραν περισσότερο θέαμα στους θεατές. Έτσι και αλλιώς ο Ivanov είναι αναβάτης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το επίπεδο του είναι πολύ υψηλό, ενώ ο Τουρατζίδης δεν είχε λόγο να ρισκάρει. Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο της κατηγορίας του, απλά έκανε θεαματικούς γύρους, γιορτάζοντας έτσι με την οικογένεια και τους φίλους του το πρωτάθλημα που κατέκτησε χάρη στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση στο στόχο του. Μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα της κατηγορίας επιστρέφει στα χέρια ενός θεσσαλονικιού που το γιόρτασε στην έδρα του. Είμαστε σίγουροι ότι και ο ίδιος θα προτιμούσε να το επισφραγίσει με έναν ακόμη κανονικό αγώνα, όπως και όλοι οι θεατές που θα ήθελαν να είναι εκεί και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της MX1. Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αρκέστηκε τελικά ο Παναγιώτης Κουζής μετά από πολλά χρόνια μονοκρατορίας, ενώ τρίτος παρέμεινε ο Άρης Τσαρνάς.

IMG_7242_resize

Στην ΜΧ2 ο Αλέξης Γεωργαντάς είχε εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο και απλά προσπάθησε να μην απέχει πολύ σε επίδοση από τους πολύ δυνατούς αναβάτες της ΜΧ1 που λογικά οδηγούσαν μπροστά. Στο πρώτο σκέλος το σκασμένο λάστιχο τον περιόρισε στην 4η θέση ενώ στο δεύτερο σκέλος πήρε την νίκη χωρίς απρόοπτα. Οι μεγάλες μάχες της κατηγορίας όμως δόθηκαν για τις επόμενες δύο θέσεις της βαθμολογίας. Νικητής στο 1ο σκέλος ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου μετά από σκληρή μάχη με τον Παναγιώτη Παπίλα που τερμάτισε δεύτερος. Ο Αντώνης Σάγμαλης συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα της ΜΧ2 κατακτώντας παράλληλα άλλη μια νίκη στη ΜΧ2Τ. Στο δεύτερο σκέλος νικητής ήταν ο ο Γεωργαντάς αποδεικνύοντας την κλάση του, ενώ ο Ανδρέου τερμάτισε αυτή τη φορά δεύτερος με τρίτο και πάλι τον Σάγμαλη. Έτσι στην βαθμολογία πίσω από τον πρωταθλητή Γεωργαντά, δεύτερος κατάφερε να παραμείνει ο Παπίλας που συμμετείχε στο φετεινό πρωτάθλημα υπηρετώντας ταυτόχρονα την στρατιωτική του θητεία!

IMG_7498_resize

Ο τίτλος της MX2T 

ήταν ήδη στα χέρια του Σάγμαλη, πριν από τον αγώνα της Νέας Γωνιάς. Οι δύο ακόμη νίκες που προσέθεσε στο βιογραφικό του απέδειξαν ότι άξιζε τον φετινό τίτλο της κατηγορίας. Η επόμενη χρονιά όμως προβλέπεται δύσκολη και ακόμη πιο θεαματική αφού ο Μάριος Κανάκης τον ακολουθεί πλέον πιεστικά. Η μονομαχία των δύο αναβατών στο δεύτερο σκέλος ήταν απολαυστική και περιμένουμε να προσφέρουν ακόμη περισσότερο θέαμα την επόμενη χρονιά. Πίσω από τον Κανάκη που ήταν δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Γιώργος Καριώτης που κατέκτησε την τρίτη θέση στην βαθμολογία, ενώ την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατέκτησε ο Σταύρος Μαυράκης που τερμάτισε τέταρτος στα δύο σκέλη του αγώνα.

IMG_7504_resize

Στην κατηγορία OPEN – senior ήταν σχεδόν ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οι συμμετοχές ήταν περιορισμένες. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως έκανε η παρουσία στον αγώνα του Μανώλη Σκύβαλου που ήρθε στην Χαλκιδική από την Κρήτη αλλά τελικά δεν συμμετείχε παρά το ότι θα μπορούσε ακόμη και να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Βασίλης Πακαταρίδής πήρε την νίκη στο πρώτο σκέλος παρά την πίεση του Τσομπάνογλου. Έχοντας εξασφαλισμένο το τρίτο κατά σειρά πρωτάθλημα της κατηγορίας, ο Πακαταρίδής εγκατέλειψε χωρίς ενδοιασμούς λίγο πριν από τον τερματισμό του δεύτερου σκέλους. 

IMG_7777_resize

Ο Ευγένιος Τσομπάνογλου που ακολουθούσε σταθερά  τον Πακαταρίδη ήταν ο νικητής του δεύτερου σκέλους  ενώ ο Κώστας Γκόσκινος κατέκτησε μία Τρίτη και μία δεύτερη θέση πίσω από τον Τσομπάνογλου. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Ζαχαρίας Χατζάκης.  Στην βαθμολογία της ΟΡΕΝ πίσω από το Πακαταρίδη παρέμεινε ο Σκύβαλος με τρίτο τον άτυχο φέτος Σταμάτη Δημολιάνη.

Στην κατηγορία SENIOR o Παναγιώτης Σιδέρης, ο Κώστας Ιακωβίδης και ο Παύλος Κουζής τερμάτισαν και στα δύο σκέλη με την σειρά που αναφέρονται. Τον τίτλο όμως της κατηγορίας είχε ήδη εξασφαλίσει ο Σπύρος Μητρόπουλος με δεύτερο τον Κουζή και τρίτο τον Βαγενά.

IMG_7557_resize

Στην ΜΧ85 ο Καμαρινός Παυλόπουλος με τον Νικόλα Κοσιάβελο μονομάχησαν ενθουσιάζοντας τους θεατές και στα δύο σκέλη. Τελικά οι δύο νεαροί αναβάτες κατέκτησαν από μία νίκη και μία δεύτερη θέση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παυλόπουλος να διατηρήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα και να στεφθεί πρωταθλητής με δεύτερο τον Κοσιάβελο και τρίτο τον Κανελλόπουλο παρά το ότι δεν συμμετείχε στον αγώνα.  Ο Γιώργος Γκαλίπης τερμάτισε τρίτος στο πρώτο σκέλος αλλά εγκατέλειψε στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου ο Δημήτρης Γανωτής. Εννοείται πως οι θεατές θαύμασαν και χειροκρότησαν και τα 10 παιδιά της κατηγορίας, ενώ ξεχωριστή παρουσία αποτελεί πάντα η Δέσποινα Μανδάνη.

IMG_7692_resize

Σίγουρα την μεγαλύτερη στήριξη των θεατών είχαν οι ακόμη μικρότεροι αναβάτες της κατηγορίας ΜΧ65. Ο Σωτήρης Φωτάκης έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης μονομαχόντας στα δύο σκέλη με τον βούλγαρο Vencislav Tochev. Τα δύο ταλαντούχα παιδιά κατέκτησαν από μία πρώτη και μία δεύτερη θέση ενώ τους ακολουθούσαν με την σειρά που αναφέρονται, ο Κωνσταντίνος Μερκούρης, ο Λευτέρης Παπαδάκης, και ο Γιώργος Χατζάκης.  Πρωταθλητής για το 2019 ο Φωτάκης, με δεύτερο τον Μερκούρη και τρίτο τον Παπαδάκη.

Στην Νέα Γωνιά έγινε και η τελική αναμέτρηση των QUAD. 

IMG_6106_resize

Ο Μartin Milev μπορεί να κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα, οι πιο μυημένοι παρακολουθούσαν όμως τον Βασίλη Τριανταφύλλου και τον Αλέξανδρο Κατσινέλη που διεκδικούσαν τον τίτλο της κατηγορίας. Με την ισοβαθμία τους σε αυτό τον αγώνα, μπορεί ο Κατσινέλης να ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου, ο Κατσινέλης όμως διατήρησε το βαθμολογικό προβάδισμα και κατέκτησε το επιθυμητό τρόπαιο για το 2019.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του αγώνα.

MX1-MX2

MX65

MX85

OPEN

QUAD

Γενικές

Απονομές

Αποτελέσματα

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO