spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣMOTOCROSSVintage Motocross Greece

Vintage Motocross Greece

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου 2019, στην Χαλκίδα έγινε ο πρώτος επίσημος αγώνας Vintage  ΜΧ στην Ελλάδα παράλληλα με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η πολύ δραστήρια ομάδα Vintage Motocross Greece που σαν στόχο έχει την ανεύρεση, την ανακατασκευή και τη διατήρηση μοτοσυκλετών που έγραψαν ιστορία στις πίστες του μοτοκρός, μετά από μία σειρά εκδηλώσεων «προθέρμανσης» αποδέχθηκε την πρόσκληση – πρόκληση της ομοσπονδίας και συνδιοργάνωσε τον πρώτο αγώνα των ιστορικών δικύκλων της.

18 θρυλικές μοτοσυκλέτες που έχουν γράψει ιστορία σε προηγούμενες, θρυλικές δεκαετίες, μπήκαν στην πίστα της Χαλκίδας που είναι κατασκευασμένη για να συναγωνίζονται στα όρια τους οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες. Στόχος δεν ήταν ακριβώς να κάνουν αγώνα, αλλά μία επίδειξη σε συνθήκες αγώνα.

MXPA300319VINTAGE105

Τις ίδιες μοτοσυκλέτες τις έχουμε δει ξανά σε απλές επιδείξεις. Τις είδαμε πχ να μπαίνουν και να κάνουν μία απλή βόλτα στην πίστα του Άργους. Είχε ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι το ίδιο. Τώρα μπήκαν πίσω από την μπάρα και πήραν κανονική εκκίνηση κανονικά χρονομετρημένους γύρους για 20 λεπτά! Ήταν ένα όμορφο θέαμα που ξύπνησε πολλές αναμνήσεις στους θεατές μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ «έσπειρε» μικρόβια στους νεαρότερους που είδαν για πρώτη φορά τέτοιες μοτοσυκλέτες σε δράση.

MXPA300319VINTAGE133

 Φυσικά ήταν και πολύ πιο διασκεδαστικό για τους αναβάτες που συμμετείχαν με τις πολύτιμες δίτροχες «γιαγιάδες» που  είναι καλοδιατηρημένες χάρη στην φροντίδα αυτών που τις αγαπάνε και τις προσέχουν.    

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα. Όχι για να δείτε ποιοι ήταν πιο γρήγοροι. Αυτό δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει ποιοι συμμετείχαν. Ανάμεσα τους  θρυλικά ονόματα αναβατών που έχουν διαπρέψει και έχουν γράψει ιστορία στις πίστες στις ένδοξες εποχές του ελληνικού Motocross. Είμαι σίγουρος ότι στους επόμενους αγώνες θα δούμε και άλλα δυνατά come back ….. Ο νικητής του αγώνα πάντως ήταν νεαρός. Ήταν ο Χρήστος, γιος του Δημήτρη Φωτόπουλου που ακόμη είναι μάχιμος και αγωνιζόταν την ίδια ημέρα στην κατηγορία senior. 

MXPA300319VINTAGE116

Οι Κοντιζάς και Πολυδάκης μπορεί να κατάφεραν μαζί με τον Φωτόπουλο να ολοκληρώσουν 8 γύρους, αλλά λίγο πιο πίσω την πεντάδα συμπλήρωσαν οι ιδιαίτερα μαχητικοί  Κουζής (Παύλος ) και Κασαμπαλάκος. Όλοι πάντως το διασκέδασαν ιδιαίτερα κάνοντας βόλτα με τις σπάνιες κυρίες τους ενώ ο Στέλιος Γαλατιανός ξεχάστηκε με τι τρέχει και μας θύμισε τον παλιό εαυτό του και έγραψε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Μπράβο σε όλους και τους ευχαριστουμε για την προσπάθεια. Ραντεβού στον επόμενο αγώνα τους.

Vintage

Φωτογραφίες Αγώνα

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO