spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣMOTOCROSSΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ome 2009

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ome 2009

Γιορτή!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross. Στην όμορφη πίστα της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν 138 αναβάτες όλων των κατηγοριών, κάνοντας γιορτινή την ατμόσφαιρα στα paddocks. Μεγάλη ήταν η προσέλευση θεατών, οι οποίοι παρακολούθησαν πολύ καλούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

MXPA290309MX0033

Η οργάνωση

Η λέσχη Καρδίτσας, έχει μεγάλη αγάπη για το Motocross και φαίνεται. Η προετοιμασία στην πίστα ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, αλλά οι βροχές δεν βοήθησαν πολύ την κατάσταση, γεμίζοντας νερό πολλά σημεία της πίστας. Ύστερα από υπόδειξη αγωνιζόμενων, το Σάββατο έβαλαν τρακτέρ και μπουλντόζες μέσα στην πίστα να βελτιωθεί η κατάσταση. Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, μια περίπου ώρα.

Μετά το πέρας των δοκιμαστικών, μπήκαν πάλι μηχανήματα και έστρωσαν ξανά την πίστα, όπως και το πρωί της Κυριακής πριν το warm up. Αυτές οι ενέργειες δείχνουν ενδιαφέρον και σεβασμό προς τους αγωνιζόμενους, που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τον αγώνα, και αγάπη για το άθλημα, κάτι που τιμά τη λέσχη και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Υπήρχαν κριτές σε κάθε άλμα, δείχνοντας σωστά σημαία σε κάθε περίπτωση, ενώ ο τεχνικός έλεγχος ενώ έγινε σωστά, άργησε να ξεκινήσει.

MXPA290309MX115

ΜΧ1

Κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναγιώτη Κουζή στην κατηγορία. Σε άλλο επίπεδο, πήρε άνετα τη νίκη και στα δύο σκέλη, με μεγάλη διαφορά απ’ τους άλλους. Στο πρώτο σκέλος, ο Δημήτρης Βαγγελάκος οδηγούσε δεύτερος στους πρώτους γύρους, αλλά έδειξε σημάδια κούρασης, με αποτέλεσμα να τον περάσει αρχικά ο Χρήστος Φωτόπουλος και κατόπιν ο Μανόλης Σκύβαλος. Στους τελευταίους γύρους, ο Βαγγελάκος πίεσε περισσότερο με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος, πίσω απ’ τον Σκύβαλο. Τέταρτος τερμάτισε ο Φωτόπουλος και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Τζιώρας.

Στο επόμενο σκέλος, πίσω απ’ τον Κουζή, τερμάτισε ο Στάμος Λυρίου (έπεσε στο πρώτο σκέλος) και το βάθρο συμπλήρωσε ο Βαγγελάκος, πραγματοποιώντας πολύ καλό ντεμπούτο στην ΜΧ1. Ο Σκύβαλος τερμάτισε τέταρτος και την πεντάδα συμπλήρωσε και πάλι ο Τζιώρας.

MXPA290309MX0120

ΜΧ2

45 αναβάτες συγκεντρώθηκαν στην κατηγορία, αριθμός απόλυτα ικανοποιητικός για την κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος, ο Σπύρος Κοσμάς οδήγησε τον αγώνα σε ξέφρενο ρυθμό με τον Γιώργο Ηλιόπουλο να ακολουθεί σε απόσταση δεύτερος. Στα μέσα του αγώνα, ο Κοσμάς έκοψε ρυθμό με αποτέλεσμα να τον φτάσει ο Ηλιόπουλος και να τον περάσει. Πρώτος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Ηλιόπουλος με δεύτερο τον Κοσμά. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ανάργυρος Τσαρνάς, ο οποίος δεν ήρθε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, και έγινε θέμα κυρίως απ’ τους αντιπάλους του που δεν ήθελαν να αγωνιστεί. Ο λόγος που δεν παραβρέθηκε ήταν (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) έχασε το αεροπλάνο απ’ την Κω. Τέταρτος τερμάτισε ο Teodor Totev και πέμπτος ο Βασίλης Ζαχαρίου.

Στο επόμενο σκέλος ο Ηλιόπουλος πήρε και πάλι τη νίκη δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα και με διαθέσεις για τίτλο. Ακόμα μια δεύτερη θέση πήρε ο Κοσμάς, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ζαχαρίου. Τέταρτος τερμάτισε ο Τσαρνάς και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Σκοπιανός Christian Ilievski.

MXPA290309MIN101

OPEN

Και στα δύο σκέλη της κατηγορίας, πήρε άνετα τη νίκη ο περσινός κυπελλούχος Νίκος Ανδρέου, φεύγοντας πρώτος και στις δύο εκκινήσεις. Στο πρώτο σκέλος πίσω απ’ τον Ανδρέου τερμάτισε ο Δημήτρης Κεραμιδάς με τρίτο τον Κώστα Νικολιδάκη. Στο δεύτερο σκέλος, δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος και τρίτος ο Κεραμιδάς.

Mini-Junior

Ξεχωριστά έγιναν οι αγώνες Mini-junior, με 12 αναβάτες στην Junior και 13 στην mini. Στο πρώτο σκέλος της Junior, νικητής ήταν ο Γιάννης Μόσιος με δεύτερο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά. Τρίτος τερμάτισε ο Βούλγαρος Vasef Lumbomir. Στο επόμενο σκέλος κέρδισε ο Γεωργαντάς με δεύτερο τον Μόσιο και τρίτο τον Lumbomir.

Στην mini κέρδισε και τα δύο σκέλη ο Βούλγαρος Ivan Petrov. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Αρβανίτης και τρίτος ο Νίκος Λυρίου. Στο δεύτερο σκέλος ο Λυρίου τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ο Αρβανίτης.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες (12 Απριλίου) στη Μεγαλόπολη.

junior

MINI

MX1

MX2

MX3

Αποτελέσματα

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO