spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣMOTOCROSSMotocross Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2004

Motocross Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2004

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΟΔΠ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 150
ΘΕΑΤΕΣ: ΠΕΡΙΠΟΥ 800
 
ΚΑΙΡΟΣ – ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που έκαναν ευχάριστη την παρακολούθηση, αν και η σκόνη σε κάποια σημεία δυσκόλευε τα πράγματα για θεατές και αγωνιζομένους, ιδιαίτερα στα τελευταία σκέλη.
MXPA290204MJ197
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ικανοποιητική αν και υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στο ωράριο, που δεν αξιοποιήθηκαν μάλιστα για το κατάβρεγμα της πίστας που χρειαζόταν. Έχουμε δει σε άλλους αγώνες της λέσχης και την πίστα και την οργάνωση σε καλύτερο επίπεδο. Σε ελλιπή προβολή του αγώνα αποδίδουμε και τον μικρό αριθμό θεατών σε σύγκριση με προηγούμενες φορές. Η εκφώνηση του αγώνα άπο τον ειδικό πλέον Τάκη Παπαβασιλείου, έκανε σαφώς πιο εύκολη την παρακολούθηση του αγώνα. Με άριστα το 10 πιστεύουμε ότι το επίπεδο της οργάνωσης αξίζει ένα 7.

ΣΧΟΛΙΟ: Εντυπωσιακά πολλές οι συμμετοχές αυξημένο το ποσοστό τετράχρονων μοτοσυκλετών, έλειψη νέων αναβατών έτοιμων να εκθρονίσουν τους γνωστούς πρωταγωνιστές. Ελπίζουμε να δούμε σύντομα εξέλιξη στους ελπιδοφόρους Γ. Ηλιόπουλο, Χ. Φωτόπουλο και Β. Ζαχαρίου.

MXPA290204MJ013
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ
125cc – Η μάχη της πρώτης θέσης δόθηκε ανάμεσα στον περσινό πρωταθλητή Δ. Μερεμετσάκη και τον Αλ. Παπανικολάκη. Ο Μερεμετσάκης ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο σκέλος, φάνηκε όμως ότι δεν ήρθε καλά προετοιμασμένος στον πρώτο αγώνα. Αντιθέτως ο Αλέξης Παπανικολάκης έκανε την καλύτερη του εμφάνιση κατακτώντας δύο νίκες. Ο Μερεμετσάκης και τις δύο φορές τερμάτισε δεύτερος, και σίγουρα στους επόμενους αγώνες θα έρθει καλύτερα προετοιμασμένος για να υπερασπισθεί τον τίτλο του.
 
Η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Γιώργος Ηλιόπουλος που βρέθηκε και τις δύο φορές στην τρίτη θέση του βάθρου. Εντυπωσιακό το comeback του Παπαγεωργίου που τερμάτισε δύο φορές στην τέταρτη θέση. Απο μια 5η και μια 6η θέση κατέκτησαν οι νεαροί Φωτόπουλος και Ζαχαρίου.
MXPA290204MJ081
 
250cc – Πρώτος και με διαφορά τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου, που πέρασε στην μεγάλη κατηγορία οδηγώντας ένα τετράχρονο ΚΤΜ. Βέβαια μάλλον ευνοήθηκε απο τα προβλήματα του Καρέτσου και του Λυρίου που δεν είχαν τον χρόνο να εξοικειωθούν με τις νέες τους μοτοσυκλέτες. Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου τις δύο νίκες του αναβάτη άπο το Αίγιο.
Ο Λευτέρης Καρέτσος και ο Σταμάτης Λυρίου κατέκτησαν απο μια 2η και μια 3η θέση αντίστοιχα, ενώ στην 4η και 5η θέση εναλλάχθηκαν στα δύο σκέλη ο Γιάννης Πολύζος και ο Μανώλης Κρητικός.
 
Στην OPEN παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες μάχες για την πρώτη θέση ανάμεσα στον Νίκο Ανδρέου, τον Μανώλη Σκύβαλο, και τον Γιώργο Σταναθιώτη που τελικά τερμάτισαν με την σειρά που αναφέρονται. Για την πρώτη θέση της κατηγορίας JUNIOR μονομάχησαν και τις δύο φορές ο Γιώργος Λαζαρίδης με τον Σπύρο Κοσμά. Τελικά επικράτησε ο δεύτερος, που είχε μάλιστα μεγαλύτερη αντοχή περιορίζοντας τον Θεσσαλονικιό Λαζαρίδη στην 2η θέση.
Τρίτος και τις δύο φορές τερμάτισε ο Καραγεωργίου, ενώ απο μια 4η και μια 5η θέση κατέκτησαν ο Ν. Αγγελοχωρίτης και ο Μ. Παναγιωτόπουλος.
MXPA290204MJ145
 
Νικητής με σημαντική διαφορά στα ΜΙΝΙ ήταν ο Φάνης Κατσανδρής.
 
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 28 Μαρτίου στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.
 
 
RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO