spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣENDUROEnduro GP Serres 2019 1200 photos

Enduro GP Serres 2019 1200 photos

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή των Σερρών για τον 4ο αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος enduro. Την τελευταία στιγμή ανέλαβε η ΛΑΜΣ με την Serres Offroad Premio να διοργανώσει τον αγώνα καλύπτοντας την αδυναμία άλλου οργανωτή. Το τόλμησε απλά γιατί της ζητήθηκε. Και βέβαια ζητήθηκε από την ΛΑΜΣ γιατί απλά μόνο αυτή μπορούσε μέσα σε τρεις μήνες να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.

Η εμπειρία από τους προηγούμενους τέσσερεις αντίστοιχους αγώνες που διοργάνωσε (και βέβαια να μην ξεχνάμε το six days ) σε συνδυασμό με την πολυετή παρουσία των στελεχών της ΛΑΜΣ σε όλους τους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος enduro όπου παρέχουν την χρονομέτρηση, έκαναν την επιλογή αυτή μονόδρομο.

1

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το επίπεδο διοργάνωσης, για τις προσεκτικά επιλεγμένες ειδικές και την υλικοτεχνική υποδομή χάρη στην ύπαρξη του αυτοκινητοδρομίου. Αυτά είναι γνωστά. Αυτό που αδίκησε τον αγώνα, ήταν η ημερομηνία διοργάνωσης. Μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπου ανακοινώθηκε ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν τις παραλίες, ενώ επίσης πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ήδη προγραμματίσει από καιρό κάτι διαφορετικό….. Έτσι το μόνο που έλλειπε από αυτό τον αγώνα, ήταν οι θεατές που του άξιζαν.

4

Οι φανατικοί φίλοι του είδους παρακολουθούσαν πάντως μέσω ίντερνετ την εξέλιξη του αγώνα από το απόγευμα της Παρασκευής. Ήξεραν τα πάντα. Είδαν τον Brad Freeman να κυριαρχεί από την πρώτη μέρα. Παρακολουθούσαν την δυναμική εμφάνιση του Oldrati και την απρόσμενα καλή επίδοση του Holcombe μετά από την ανάρρωση του. Απογοήτευση ένοιωσαν από τον τραυματισμό του Salvini και έκπληξη από την μαχητικότητα του Rendondi. Με ενδιαφέρον έβλεπαν την μάχη των νεαρών στην κατηγορία Junior. Ο Verona και ο Kytonen σίγουρα θα διεκδικήσουν τίτλους και σε άλλες κατηγορίες τα επόμενα χρόνια.

2

Οι Έλληνες παρακολουθούσαν όμως περισσότερο τους 15 «δικούς μας» αναβάτες  και τον αγαπημένο τους David Knight που επέστρεψε δυναμικά. Ο τεράστιος σε διαστάσεις και ικανότητες αναβάτης έκανε ολική επαναφορά και μονοπώλησε την νέα του κατηγορία. Στις Σέρρες εξασφάλισε βαθμολογικά τον τίτλο της χρονιάς. Εδώ άλλωστε είχε κατακτήσει και το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πριν από 14 χρόνια!

Ο Σιαφαρίκας τόλμησε να μπει στην κατηγορία Ε3 και να δείξει την κλάση και την εμπειρία του. Ο Πισιμάνης ξεχώρισε στην κατηγορία ΟPEN ενώ ο Χασάπης που κατέκτησε την νίκη στα τετράχρονα της OPEN το Σάββατο, είχε μία άτυχη συνάντηση με ΙΧ την Κυριακή. Αποτέλεσμα ήταν ένα κάταγμα στο πόδι….

3

Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα. Οι σκληροπυρηνικοί τα ξέρουν όλα. Οι υπόλοιποι αν δεν έχουν μάθει ήδη όσα τους ενδιαφέρουν, θα ρίξουν και μία ματιά στα αποτελέσματα. Το σημαντικό ήταν πως η εικόνα του πανέμορφου νομού Σερρών ταξίδεψε και πάλι σε όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο έπαθλο ενός τέτοιου αγώνα είναι η τουριστική προβολή και το κέρδισε η χώρα μας. Ευχαριστούμε Σέρρες………….

Δείτε τα αποτελέσματά και όσα χάσατε μέσα από το πολύ πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας.

 1200 Φωτογραφίες

Παρασκευή

Σάββατο

Απονομές Σαββάτου

Αποτελέσματα Σαββάτου 

Κυριακή

Απονομές Κυριακής

Αποτελέσματα Κυριακής

Εκκίνηση

Πίστα

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO