spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣENDUROFLASHBACK Enduro Β. Ελλάδος 2004

FLASHBACK Enduro Β. Ελλάδος 2004

Ένα μήνα μετά το τέλος του πανελλήνιου πρωταθλήματος Εnduro, η εκκίνηση για τον 1ο αγώνα Κυπέλλου  Εnduro Β.Ε. του 2004 δόθηκε στην πόλη της Έδεσσας.

Στο Εθνικό στάδιο της πόλης, στις 26-6-2004 έγινε ο τεχνικός έλεγχος, ο οποίος συνεχίστηκε και το πρωί της Κυριακής λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στις 10.00 π.μ.

ΚΑΙΡΟΣ – ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Η  υψηλή θερμοκρασία που άγγιζε τους 30ο C είχε ως αποτέλεσμα τα σύννεφα σκόνης, να δυσχεραίνουν την προσπάθεια των αθλητών σε πολλά σημεία της διαδρομής.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολύ καλή αν και δικαίως δέχθηκε αρνητικές κριτικές στο θέμα της χρονομέτρησης και των αποτελεσμάτων. Πιστεύουμε ότι έφταιγε το τεστ των νέων χρονομέτρων και περιμένουμε τον επόμενο αγώνα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εντύπωση μας έκανε η ύπαρξη τριών ασθενοφόρων.

 

ENBE270604021

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή σε πολλά σημεία ήταν δύσκολη, λόγω του ξερού και πέτρινου εδάφους, που σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση, απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή.

 Οι ειδικές διαδρομές αρκετά απαιτητικές, καθώς η πρώτη, motocross, ήταν πολύ τεχνική, με το ξερό έδαφος να κάνει την οδήγηση πολύ προσεκτική, ενώ η cross country απίστευτα «γκαζερή», που σε πολλά σημεία το κοντέρ να γράφει τριψήφιο νούμερο!

ΣΧΟΛΙΟ: Αρκετοί παραπονέθηκαν για ελλιπή σήμανση ειδικά στο πρώτο Σεχ όπου τα καπέλα έγιναν κανόνας του αγώνα. Ο αγώνας μεταφέρθηκε έξω από τις ειδικές διαδρομές και τα πολυπόθητα δευτερόλεπτα έγιναν λεπτά διαφορών, μεταξύ των αναβατών. Πάντως δεν έλειψαν και αυτοί που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα γιατί ήταν πιο προσεκτικοί και δεν ακολούθησαν στα τυφλά κάποιους θεωρητικά γρήγορους.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: Στην Α1 (125cc δίχρονα) 1ος ανακηρύχθηκε ο Στράτος Καλινδέρης (107, ΚΤΜ), 2ος ο Σταύρος Τσολερίδης (103 ΚΤΜ), ενώ 3ος, «ο άτυχος» Δημήτρης Τσακατσώνης (12, Ηusqvarna), που μαζί με τον Χρήστο Ευθυμίου (13, Husqvarna) που τερμάτισε 4ος, η κακή σήμανση τους ταλαιπώρησε αρκετά μέχρι να βρουν το δρόμο για την 1η ειδική. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Μπίλιος Αντώνης και Κουλουκάτσης Βασίλης.

Στην Α2 (250cc δίχρονα), ο περσινός κυπελλούχος της Β3 Καρδάσης Γιάννης (201, Gas Gas), συνεχίζει την καλή πορεία  στο Ε.Β.Ε. και τερμάτισε 1ος 2ος ο Ζουνρατζής Νίκος (204, Honda) και 3ος ο Ανδρέας Κυρίτσης (208, Ηusqvarna). Tην εξάδα της Α2 συμπλήρωσαν οι Α. Ουζουντζίδης, Δήμζας Β και Μπούτζας Γιάννης.

ENBE270604080

 Στην Β3 (250cc τετράχρονα) οι συμμετοχές ήταν πολύ λίγες, ο Στραβού Γιώργος (35 Honda) τερμάτισε 1ος ενώ ο Σάββας Καπαγερίδης (301 Honda) 2os, και 3ος ο Κολιοπάνος Φοίβος (335 Υamaha). Την 4η, 5η και 6η θέση πήραν αντίστοιχα οι Τσιριμώκος, Τσαραμπουλίδης και Αβραμίδης.

 Στην Β4 (450 cc τετράχρονα), το κύπελλο της πρώτης θέσης σήκωσε ο Βασίλης Σιαφαρίκας (402 Honda), με 2ο τον πολυπρωταθλητή Αδάμο Πράσσο (401 ΚΤΜ) και 3ο τον Παντελή Σκόδρα (41 ΚΤΜ). Την εξάδα ολοκλήρωσαν οι Ιωαννίδης Κ., Νταλιμπίρας Γ. και Καδόγλου Π. Στα μεγάλα τετράχρονα της Β5, 1ος τερμάτισε ο Μανώλης Νανάκος (502 ΚΤΜ), 2ος ο Τάσος Τσιουχάρας (52 ΚΤΜ) και 3ος ο Μάρδας Μάριος (525 ΚΤΜ).

 Οι Αραπατζής, Μπαχαζούρης και ο πρωταθλητής της Α2 για το ΠΠΕ Μιχάλης Τράντζας, συμπλήρωσαν την εξάδα.

 Στους βετεράνους της Γ6, η πρώτη θέση είναι reserve για το 2004, για τον Χάρη Βόβλα, (641, ΚΤΜ) κυπελλούχο στο Π.Π.Ε. (2004) 2ος ήρθε ο Πάτσιος Κώστας (620 ΚΤΜ) και 3ος Γιασιάρης Χρήστος (678 Yamaha). Tην εξάδα συμπλήρωσαν οι Ευγενίδης Α., Χαλβατζόγλου, Ρούπας Γ. Τέλος ο Βασίλης Σιαφαρίκας, ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός του αγώνα κερδίζοντας την γενική. 2ος ήρθε ο Α. Πράσσος, 3ος ο Γ. Καρδάσης, 4ος ο Μ. Νανάκος, 5ος ο Τ. Τσιουχάρας, ενώ 6ος γενικής ήταν ο Χ. Βόβλας.

 Παρόλα τα μικροπροβλήματα του αγώνα, θα έπρεπε όλοι να είμαστε χαρούμενοι για την διεξαγωγή του Ε.Β.Ε. και το μόνο που μας μένει, είναι να ευχηθούμε, καλύτερη συνέχεια και περισσότερες συμμετοχές τον Σεπτέμβριο στον 2ο αγώνα του κυπέλλου.

Φωτογραφίες αγώνα

Αποτελέσματα

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO