spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣENDUROEnduro Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2004

Enduro Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2004

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Λειβαδιά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28 & 29 Φεβρουαρίου

ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΑΛΦΙΜΟΛ

ΚΑΙΡΟΣ-ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Ηλιοφάνεια με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά πολύ δυνατό αέρα που δημιούργησε προβλήματα κόβωντας συνεχώς τις κορδέλες στις ειδικές! Ευτυχώς δεν υπήρχε καθόλου σκόνη λόγω των βροχών και των χιονοπτώσεων που είχαν προήγηθει. Αντιθέτως μάλιστα, η πολύ λάσπη δυσκόλεψε την ζωή των αναβατών που προσέφεραν σπάνιο θέαμα. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 3 γύροι των 80 χλμ + 5χλμ = 25 χλμ το Σάββατο, 2 γύροι των 80 χλμ + 5 χλμ = 165 χλμ την Κυριακή.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Η καλοσχεδιασμένη και ενδιαφέρουσα διαδρομή και η ύπαρξη πολλών και φιλότιμων κριτών στις ειδικές δεν ήταν αρκετά για να σωθεί η εικόνα της γενικά πρόχειρης οργάνωσης που θύμιζε αγώνες της προηγούμενης δεκαετίας. Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται περισσότερες διευκρινήσεις αφού και οι αγωνιζόμενοι και οι οργανωτές γνωρίζουν τα προβλήματα που υπήρξαν. Απλά περιμένουμε απο την ΑΛΦΙΜΟΛ ένα πολύ καλύτερο αγώνα την επόμενη φορά. Πιστεύουμε ότι και τις δυνατότητες τις έχει και η περιοχή προσφέρεται για Enduro υψηλών προδιαγραφών. Για τον συγκεκριμένο αγώνα με άριστα το 10 δίνουμε ένα 6 με κριτήρια που απέχουν άπο την αυστηρότητα του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός συμμετοχών και η επανεμφάνιση πολλών γνωστών αναβατών δημιουργεί αναμφισβήτητα μια αισιοδοξία για την πορεία του φετεινού πρωταθλήματος Enduro.

Ο ΑΓΩΝΑΣ: Τρείς αναβάτες της Β4(450 cc), ήταν οι πρωταγωνιστές του διημέρου, και μάλιστα και οι τρείς είναι απο την εντουρομάνα Βόρειο Ελλάδα.

ENDU280204011

Πρώτος γενικής και φυσικά νικητής στην κατηγορία του το Σάββατο, ο έμπειρος Αδάμος Πράσσος από την Βέροια που τρέχει και φέτος με ΚΤΜ και τον Ασσο του πρωταθλητή στα πλαστικά. Σε συνδιασμό με την τρίτη θέση που κατέκτησε την Κυριακή έφυγε άπο την Λειβαδιά έχοντας το βαθμολογικό προβάδισμα της κατηγορίας.

Ο σαρωτικός Βασίλης Σιαφαρίκος από τα Γρεβενά, μετά απο τα προβλήματα και τις ατυχίες του Σαββάτου έδειξε την Κυριακή τις πραγματικές δυνατότητες του, τερματίζοντας πρώτος γενικής με διαφορά!

Ο Θεσσαλονικιός Ανδρέας Κυρίτσης επανεμφανίσθηκε μετά απο αρκετά μεγάλη απουσία και έκανε ένα δυναμικό comeback. Το Σάββατο ένα μηχανικό πρόβλημα δεν του επέτρεψε να τερματίσει, την Κυριακή όμως ήταν ο μόνος που μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Σιαφαρίκου, τερματίζοντας δεύτερος στην γενική κατάταξη και την Β4. Σκεφθήτε μόλις εγκλιματισθεί λίγο ακόμη τι θα γίνει.

ENDU280204068

Δεύτερος στην Γενική του Σαββάτου και 4ος την Κυριακή ήταν ο Δημήτρης Κόκκινος της γνωστής οικογένειας των Κόκκινων που οδηγούσε ένα πορτοκαλί ΚΤΜ κερδίζοντας και τις δύο ημέρες την νίκη στην Β5(500 cc), μετά απο σκληρή μάχη με τον Τάκη Μανιάτη που οδήγησε γρήγορα και αποτελεσματικά κάνοντας επίσης δυναμική επανεμφάνιση στην σέλα ενός Husaberg 550(Δεύτερος Β5 και τις δύο ημέρες).

Η πιο δύσκολη κατηγορία όμως φάνηκε να είναι η Α2(250cc), όπου τα δυνατά ονόματα είναι πολλά. Τελικά όμως απο μια νίκη και μια δεύτερη θέση κατέκτησαν ο Μιχάλης Τράντζας και ο νεαρός Χ.Θεοδοσόπουλος. Στην Α1(125cc), πρώτος και με διαφορά και τις δύο ημέρες ήταν ο Σπαρτιάτης Φώτης Αλεξόπουλος. Αναμενόμενη ήταν η καλή επίδοση του Παντελή Σκόδρα που κατέκτησε μια πρώτη και μια δεύτερη θέση, ενώ έκπληξη ήταν η δεύτερη θέση που κατέκτησε την πρώτη ημέρη ο Νίκος Λιόσης.

ENDU280204029

Στην Β3(2504T) βαθμολογικά ξεχώρισε ο Γιάννης Παμπουκιάν με το μοναδικό YAMAHA που πήρε νίκη ανάμεσα σε αμέτρητες ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες και μερικά HONDA. Η νίκη του Σαββάτου τον τοποθέτησε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν η επίδοση του Δημήτρη Τσακατζώνη μετά απο το περσυνό ατύχημα που τον κράτησε για αρκετό καιρό μακρυά απο αγώνες.

Στους Βετεράνους δύο νίκες κατέκτησε ο Χάρης Βόβλας ακολουθούμενος και τις φορές απο τον αειθαλή Γιάννη Βαλή, και τον Μιχάλη Λαβασά.

Οι νέοι αναβάτες μάλλον τα βρήκαν σκούρα με την λάσπη αφου οι εγκαταλήψεις ήταν πολλές. Απο μια νίκη τις δύο ημέρες κατέκτησαν ο Κώστας Ανδρέου και ο Γιάννης Κουκουτσάνης.

 

664 Φωτογραφίες του Αγώνα

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO