spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣMotoGP Πορτογαλίας 24/04/2022 Preview

MotoGP Πορτογαλίας 24/04/2022 Preview

MotoGP Πορτογαλίας 24/04/2022 Preview

Ο πέμπτος γύρος της σεζόν MotoGP™ 2022 θα δει την ομάδα της Michelin και τις υπολοιπες όμαδες του MotoGP να επιστρέφουν στην Ευρώπη και στην πίστα Autodromo Internacional do Algarve κοντά στο Portimão της Πορτογαλίας για τον αγώνα Grande Prémio Tissot de Portugal.

Κοντά στην όμορφη τοποθεσία του Algarve στην Πορτογαλία, η πίστα Autódromo Internacional do Algarve χωρητικότητας 100.000 ατόμων είναι πιο ευρέως γνωστή ως Portimão. Η πίστα έχει μήκος  4.6 χιλιόμετρα, διαθέτει εννέα δεξιές κι έξι αριστερές στροφές και μια ευθεία, σχεδόν ενός χιλιομέτρου, που επιτρέπει στους αναβάτες να έχουν ταχύτητες άνω των 350 χλμ./ώρα..Η  έντονες ανισομετρικές διαφορές της διαδρομής και το ιδιαίτερο και κατηφορικό κομμάτι στην πρώτη στροφή δίνουν σ’ αυτό το κομματι της πίστας τον ορισμό «τρενάκι του τρόμου».  

Για τη συγκεκριμένη πίστα, η Michelin επέλεξε να φέρει τρία μείγματα γόμας των ελαστικών ΜICHELIN Power Slicks. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης.  Τα πίσω ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας, τα δε μεσαία θα είναι συμμετρικής σχεδίασης ενώ τα υπόλοιπα ασύμμετρης σχεδίασης και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις επιπλέον δεξιές στροφές της πίστας.

Οι θερμοκρασίες και οι καιρικές συνθήκες στο Algarve την άνοιξη είναι αρκετά ήπιες αλλά λόγω της θέσης της πίστας, κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό, υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει. Συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό συμμετρικής σχεδίασης, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, όπως και τα Sliks. 

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε: «Μετά το ρεκόρ αγώνα στο Austin και την υλικοτεχνικά απαιτητική αρχή της σεζόν του 2022, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Καθώς αυτή είναι η τρίτη φορά που θα επισκεφτούμε το Portimão για το MotoGP, έχουμε όλα τα δεδομένα που θα μας βοήθησαν να βελτιώσουμε περαιτέρω την γκάμα των ελαστικών μας για τον αγώνα αυτού του το Σαββατοκύριακου.  Οι τέσσερις πρώτοι αγώνες ήταν ένα πραγματικό τρενάκι του λούνα παρκ από την άποψη των συναρπαστικών αγώνων για τους οπαδούς και είμαι βέβαιος ότι αυτό το υψηλό επίπεδο θα συνεχιστεί τώρα που βρισκόμαστε πίσω στο αληθινό τρενάκι του τρόμου, στην απίστευτη πίστα του Algarve.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 22 Απριλίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, καθώς οι αναβάτες του MotoGP θα κάνουν την πρώτη τους βόλτα στην Ευρώπη, μετα τη Βαλένθια πέρυσι. Το Σάββατο, το πρωί, θα πραγματοποιηθούν το FP3, ακολουθούμενο από το FP4 και δύο προκριματικά sessions το απόγευμα που θα καθωρίσουν τς θέσεις των αναβατων στη σχαρα της εκκινησης.  Ο αγώνας θα έχει 25 γύρους και θα ξεκινήσει στις 13 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 24 Απριλίου

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO