spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣMotoGP Αμερική 10/04/2022 Review

MotoGP Αμερική 10/04/2022 Review

MotoGP Αμερική 10/04/2022 Review
  • Ο Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP) κέρδισε το Grand Prix Red Bull of the Americas
  • Ο Jorge Martin (Pramac Racing) σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών με χρόνο 2’02.039
  • Ο Bastianini σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 2’03.521
  • Νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα με χρόνο  41’23.111
image004.jpg

Ο Enea Bastianini στέφθηκε ο νέος Βασιλιάς του COTA αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού ξεπέρασε τα όριά του και κατάφερε να κερδίσει τον τέταρτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP™, Grand Prix Red Bull of the Americas στο Όστιν του Τέξας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Alex Rins (Team Suzuki Ecstar), ακολουθούμενος από τον Jack Miller (Ducati Lenovo Team) που πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο.

Για το συγκεκριμένο αγώνα, όλοι σχεδόν οι αναβάτες επέλεξαν το σκληρό μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό και το μαλακό των ελαστικών MICHELIN Power Slicks για τον πίσω, εκτός από δύο μόνο αναβάτες της KTM που επιλέξουν το μεσαίο μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό, ελπίζοντας να επωφεληθούν από τις επιδόσεις του σκληρότερου στις μεταγενέστερες φάσεις του αγώνα.

image003.jpg

Εκμεταλλευόμενος τη σταθερή πρόσφυση των ελαστικών του, ο Bastianini σημείωσε πολύ γρήγορους χρόνους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωμα ένα νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 2’03.52 στο 14ο γύρο.

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής έδωσαν στους αναβάτες την ευκαιρία να πάρουν την πρώτη τους γεύση από τη νέα επιφάνεια της πίστας, η οποία ανανεώθηκε για να εξαλειφθούν οι ανωμαλίες που προκάλεσαν στους αναβάτες πολλά προβλήματα το 2021. Η νέα επιφάνεια ήταν πολύ πιο ομαλή αλλά χρειαζόταν  χρόνο για να επιστρωθεί με γόμα, ώστε να βελτιωθούν τα επίπεδα πρόσφυσης.  Στο FP1 οι αναβάτες επέλεξαν τα μαλακά μείγματα γόμας για τον μπροστινό τροχό και τα μεσαία για τον πίσω των  ελαστικών MICHELIN Power Slick. Στο  FP2, όταν η  θερμοκρασία ανέβηκε οι επιλογές άλλαξαν και οι χρόνοι γύρου έπεσαν με το Johann Zarco (Pramac Racing) να σημειώσει τον καλύτερο με χρόνο 2’02.542, εκμεταλλευόμενος το σκληρό μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό και το μαλακό για τον πίσω των ελαστικών MICHELIN Power Slick.

Η θερμοκρασία της πίστας το Σάββατο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με αυτά της Παρασκευής, με την ήμερα να ξεκινά με ένα δροσερό FP3, ακολουθούμενο με ένα θερμότερο FP4 και τις κατακτήτριες δοκιμές το απόγευμα. Το FP3 ξεκίνησε με ορισμένες ομάδες να κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές με φθαρμένα ελαστικά και σαν αποτέλεσμα να γίνει έντονη μάχη μεταξύ των αναβατών στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια θέση απευθείας στο Q2, με την πλειοψηφία να χρησιμοποιεί τα νέα μαλακά μείγματα γόμας και για τους δυο τροχούς.

image005.jpg

Οι κατατακτήριες ήταν πιο ανταγωνιστικές από ποτέ, με τους αναβάτες να πιέζουν στα όριά τους τις μοτοσυκλέτες και τα ελαστικά, για να κερδίσουν τις καλύτερες θέσεις στη σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα. Στον τελικό απολογισμό στο Q2, ο Jorge Martin κέρδισε την pole με χρόνο 2’02.039, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που ίσχυε από το 2015. Οι αναβάτες της ομάδας Ducati LenovoJack Miller και Francesco Bagnaia ολοκλήρωσαν την πρώτη σειρά, με όλους τους αναβάτες να εκμεταλλεύονται  την απόλυτη πρόσφυση και τη σταθερότητα των εμπρός σκληρών και πίσω μαλακών μειγμάτων γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick.

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero TaramassoMichelin TwoWheel Motorsport Manager, δήλωσε : « Αυτό ήταν άλλο ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο για εμάς, λόγω της νέας επιφάνειας της πίστας μεταξύ των στροφών 2 και 10 και των στροφών 12 έως 15 αλλά η γκάμα των ελαστικών μας λειτούργησε πολύ καλά. Επέτρεψε στους αναβάτες να σημειώσουν  γρήγορους χρόνους από την πρώτη μέρα και αυτό τονίστηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι δύο αναβάτες κατέρριψαν  το προηγούμενο ρεκόρ αγώνα όλων των εποχών κατά τη διάρκεια του Q2. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω του ανέμου δυσκολέψαν το έργο των αναβατών  αλλά η σταθερή πρόσφυση των ελαστικών από την αρχή μέχρι το τέλος, συνέβαλε ώστε οι θεατές να απολαύσουν ένα συναρπαστικό αγώνα.  Το κερασάκι στην τούρτα για εμάς είναι το νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών, το νέο ρεκόρ αγώνα και το νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα – ξεπερνώντας τον προηγούμενο καλύτερο χρόνο αγώνα κατά σχεδόν 20 δευτερόλεπτα.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO