spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣΕντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano

Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano

Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano

Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 φέτος ανάμεσα στις 30 συμμετοχές θα έχει και μια Ελληνική! Η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team με οδηγούς τον Γιάννη Περιστερά και τον Gabriele Mastroluca με μοτοσυκλέτες Yamaha R3, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στις 8 πίστες των WSBK στις οποίες θα γίνουν οι 16 Αγώνες της μικρότερης κατηγορίας Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η ομάδα βρέθηκε στην πίστα του Misano για ένα διήμερο τεστ, στη διάρκεια του οποίου έγινε και η πρώτη γνωριμία του 16χρονου Πρωταθλητή Ελλάδας με τα μέλη της ομάδας του πρώην αγωνιζόμενου στα GP250cc Omar Menghi.

@foto_snap_shot (7)

Τη δεύτερη ημέρα του τεστ ο Περιστεράς εξοικειώθηκε με την Yamaha R3 #81 προδιαγραφών Supersport και με τη βοήθεια και της τηλεμετρίας βρέθηκαν οι σωστές ρυθμίσεις που επέτρεψαν στον Γιάννη να κατεβάσει χρόνο στο 1:50.400, τέσσερα δέκατα κάτω από το χρόνο που σημείωσε την πρώτη μέρα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι δούλεψε σωστά με τους μηχανικούς και ότι είχε μια σειρά πολλών γύρων στο 1:50, γεγονός που ενθουσίασε τους ανθρώπους της ProGP, αλλά και τον κόουτς Γιάννη Μπούστα που βρέθηκε βέβαια στην πίστα.

Ο πολύ πιο έμπειρος Mastroluca, που αγωνίστηκε και πέρυσι στο WSSP300 με την ίδια ομάδα, σημείωσε ταχύτερο γύρο 1:49.867, αλλά ο Περιστεράς στην τελευταία δοκιμή του διημέρου, είχε καλύτερο ρυθμό από τον Ιταλό, που πέρυσι είχε τερματίσει 4ος στον Αγώνα του Misano.

@foto_snap_shot (2)

H ομάδα έφυγε από την πίστα με τις καλύτερες εντυπώσεις και από αύριο ξεκινά την προετοιμασία για τους δύο πρώτους Αγώνες της χρονιάς που θα γίνουν στην Αραγκόν της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου.

OMAR MENGHI – Ιδιοκτήτης ProGP Racing

IMG_7553

Η πρώτη μας επαφή με τον Γιάννη Περιστερά, σε μια πίστα, ήταν απόλυτα πετυχημένη και πέρα από τις προσδοκίες μας. Δεν είναι λίγο το να έρχεται σε μια καινούργια για τον ίδιο ομάδα, να οδηγεί για πρώτη φορά μια μοτοσυκλέτα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και αμέσως να κάνει χρόνους ίδιους με των νικητών του περσινού Αγώνα. Είδαμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για μια πετυχημένη αγωνιστική χρονιά και βάλαμε τις βάσεις για έναν σωστό τρόπο δουλειάς μέσα στο γκαράζ της ομάδας.”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ #81 – Οδηγός
IMG_7583.aJPG
 

Σήμερα ήταν μια πολύ καλή ημέρα δοκιμών, αφού καταφέραμε να βρούμε τη μέθοδο που θα ρυθμίζουμε την Υamaha R3, ώστε να μπορώ να οδηγώ με τον τρόπο που θα μας δίνει καλούς χρόνους. Προσπαθήσαμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε περίοδο δοκιμών και να παίρνουμε κάθε φορά το καλύτερο από τα λάστιχα της Pirelli, είτε ήταν καινούργια, είτε είχαν κάνει αρκετούς γύρους. Πηγαίνουμε στην Αραγκόν με αισιοδοξία για το ξεκίνημα αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”

@foto_snap_shot (1)

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO