spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣΝέο βάθρο για την Ducati στο Grand Prix Ινδονησίας

Νέο βάθρο για την Ducati στο Grand Prix Ινδονησίας

Νέο βάθρο για την Ducati στο Grand Prix Ινδονησίας
  • Αναβάτες περιφερειακών ομάδων της Ducati κρατούν ψηλά τη σημαία της μάρκας, ενώ την ίδια στιγμή οι εργοστασιακοί οδηγοί της αναζητούν ρυθμό
  • Μετά τη νίκη του Enea Bastianini με τη Desmosedici GP στο Grand Prix του Κατάρ, ο Johann Zarco με ίδια μοτοσυκλέτα ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο Grand Prix της Ινδονησίας

Δεύτερος αγώνας της σεζόν για το MotoGP, το Grand Prix της Ινδονησίας, με έναν ακόμα αναβάτη περιφερειακής ομάδας της Ducati να ανεβάζει τη μάρκα στο βάθρο των νικητών. Αυτή τη φορά ήταν ο Johann Zarco της Pramac Racing που τερμάτισε στην 3η θέση, με τη Ducati Desmosedici GP.

DUCATI - INDONESIA MOTOGP 2022 - FRANCESCO BAGNAIA___4

Ο αγώνας στο Mandalika International Street Circuit, ξεκίνησε με καθυστέρηση μεγαλύτερης της μίας ώρας, μετά από μια δυνατή βροχόπτωση που έπληξε το νησί Lombok. Η βρεγμένη πίστα επηρέασε όλους τους αναβάτες. Κάνοντας εντυπωσιακή εκκίνηση, ο Jack Miller της Ducati Lenovo Team από την 9η θέση βρέθηκε στην πρωτοπορία, μόλις στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση των αντιπάλων του, σταδιακά υποχώρησε για να τερματίσει τελικά τέταρτος. Με τους 13 βαθμούς που κέρδισε, ο Miller είναι πλέον ενδέκατος στη βαθμολογία, 17 βαθμούς πίσω από τον προπορευόμενο Enea Bastianini (Ducati – Gresini Racing).

Ο έτερος εργοστασιακός οδηγός της Ducati, ο Pecco Bagnaia, μετά από μία μέτρια εκκίνηση βρέθηκε στη 12η θέση με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο Ιταλός προσπάθησε να κερδίσει έδαφος, αλλά η έλλειψη καλής αίσθησης του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του τον εμπόδισε να πιέσει. Τελικά ο Pecco πέρασε τη γραμμή του τερματισμού δέκατος πέμπτος.

DUCATI - QATAR MOTOGP 2022 - JACK MILLER___1

Μετά τα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν 2022, η Ducati είναι δεύτερη στην κατάταξη των κατασκευαστών με 41 βαθμούς.

Jack Miller (#43 Ducati Lenovo Team) – 4ος

DUCATI - QATAR MOTOGP 2022 - JACK MILLER___2

«Δυστυχώς, σήμερα, δεν είχαμε τον ρυθμό να μείνουμε μπροστά μέχρι το τέλος. Ξεκίνησα καλά, αλλά δεν είχα την απαραίτητη πρόσφυση στο πίσω μέρος. Επειδή δεν είχαμε οδηγήσει στο βρεγμένο όλο το Σαββατοκύριακο, έπρεπε να μαντέψουμε τη σωστή ρύθμιση για αυτές τις συνθήκες και μάλλον κάτι δεν κάναμε σωστά. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο ρυθμός μου ήταν σταθερός και κατάφερα να πάω λίγο πιο γρήγορα προς το τέλος, αλλά όταν έφτασα στο όριο μου και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα κάνω περισσότερα, προτίμησα να διαχειριστώ τον αγώνα και να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα. Συνολικά, ήταν ένας θετικός αγώνας και θα προσπαθήσουμε για ακόμα καλύτερα στο επόμενο Grand Prix.»

Francesco Bagnaia (#63 Ducati Lenovo Team) – 15ος

DUCATI - INDONESIA MOTOGP 2022 - FRANCESCO BAGNAIA___2

«Στο παρελθόν, ήμασταν πάντα ανταγωνιστικοί στο βρεγμένο, αλλά σήμερα δεν είχα πραγματικά καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Δεν μπορούσα να φρενάρω όπως ήθελα και δεν μπορούσα να πιέσω. απογοητεύτηκα γιατί είχα πολύ καλό ρυθμό σήμερα το πρωί στο στεγνό και ξέραμε ότι είχαμε μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε στις κορυφαίες θέσεις.»

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix Michelin της Αργεντινής, τρίτος γύρος της σεζόν 2022, 1-3 Απριλίου στην πίστα Termas de Río Hondo.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO