spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣMotoGP 14/11/2021 Preview

MotoGP 14/11/2021 Preview

Michelin:  MotoGP™, τον αγώνα Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Η πίστα της Βαλένθιας καθιερωμένα φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αλλά μετά από μια αλλαγή που έγινε πέρυσι στο ημερολόγιο αγώνων λόγω του Covid-19, παραχώρησε τη θέση της στην πίστα Autodromo Internacional do Algarve. Φέτος, όμως, επιστρέφει στη θέση της ως διοργανωτής του τελευταίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP™, τον αγώνα Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Μετά τον αγώνα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Portimao, οι αναβάτες του MotoGP κατευθύνονται προς την Ισπανία για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη και ασυνήθιστη διάταξη της πίστας Ricardo Tormo. Είναι η μοναδική πίστα που μοιάζει με κλειστό στάδιο, με εξέδρες να την περιβάλλουν και να προφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι που δεν υπήρχαν θεατές στην πίστα λόγω της πανδημίας, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί μπροστά σε 75.000 θεατές που θα δημιουργήσουν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, που συνήθως χαρακτηρίζει ένα Grand Prix της Βαλένθια.

Πρόκειται για μια σφιχτή πίστα 4.005 μέτρων με πολλές στροφές κι αριστερόστροφη φορά. Διαθέτει εννέα αριστερές και πέντε στροφές και μια ευθεία 876 μέτρα, που σημαίνει ότι όλα τα διαθέσιμα μείγματα γόμας της γκάμας ελαστικών MICHELIN Power Slick στη Βαλένθια θα είναι ασύμμετρα.

Ο καιρός στη Βαλένθια είναι υπέροχος όλο το χρόνο, ωστόσο, λόγω της εποχής, καθώς ο αγώνας διεξάγεται το Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να μειώνονται πριν από το χειμώνα. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν περίπου τους 18°C (64°F) ενώ το βράδυ τους 8°C (46°F) ή ακόμα χαμηλότερες, γεγονός που δεν είναι ασυνήθιστο. Επομένως μπορεί να κάνει κρύο κατά τις πρωινές ελεύθερες δοκιμές στην πίστα. Επίσης, αυτήν εποχή του χρόνου είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής

Λόγω της εποχής και του κρύου καιρού τα πρωινά, τα ελαστικά MICHELIN Power Slick θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας και για τους δυο τροχούς, όλα ασύμμετρης σχεδίασης, για να ανταπεξέλθουν στις χαμηλές θερμοκρασίες και στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστα. Επίσης, θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη πίεση που παρουσιάζεται στην αντίστοιχη πλευρά του ελαστικού λόγω των εννέα αριστερών στροφών, ενώ η δεξιά πλευρά θα διαθέτει ένα μείγμα γόμας σχεδιασμένο για να θερμαίνεται γρήγορα σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες. 

Ο υγρός καιρός είναι χαρακτηριστικό στη Βαλένθια τις τελευταίες σεζόν και υπάρχει η πιθανότητα η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής κι αυτό το Σαββατοκύριακο. Συνεπώς, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain για να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνθήκες και να δώσουν στους αναβάτες την πρόσφυση που χρειάζονται σε περίπτωση βροχόπτωσης. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας μπροστά, συμμετρικά, και πίσω μαλακό και μεσαίο μείγμα σε ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρό το αριστερό τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αριστερών στροφών της πίστας.

Σχολιάζοντας τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin TwoWheel Motorsport, δήλωσε : « Μετά το ασυνήθιστο πρόγραμμα που επηρεάστηκε από τον Covid πέρυσι, ολόκληρη η ομάδα της Michelin είναι πολύ χαρούμενη που επιστρέφει στη Βαλένθια, που καθιερωμένα φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Επιπλέον, θα είναι υπέροχο το γεγονός ότι θα υπάρχουν θεατές στον αγώνα την Κυριακή που θα πανηγυρίζουν για τους αγαπημένους τους αναβάτες και συγκεκριμένα θα αποχαιρετίσουν το Valentino με τον τρόπο που του αξίζει, αφού πρόσφερε τόσα πολλά στο άθλημα όσο καιρό αγωνιζόταν και παρέμεινε στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σχεδίαση της συγκεκριμένης πίστας Circuit Ricardo Tormo καθώς και η πιθανότητα να επικρατήσουν κρύες συνθήκες το πρωί ή βροχής θα αποτελέσουν αναμφίβολα μια καλή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα ελαστικά μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι η γκάμα ελαστικών που επιλέξαμε για αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανταπεξέλθει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας και θα προσφέρει ένα συναρπαστικό θέαμα σε όλους, παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα του 2021 έχει ήδη κριθεί στο Misano».

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες 1 και 2 του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης στον αγώνα των 27 γύρων. Ο αγώνας Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 14 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

image003.png
RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO