spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣMotoGP Portimao 07/11/2021

MotoGP Portimao 07/11/2021

MotoGP Portimao 07/11/2021

 Σύμφωνα με τις αλλαγές στο ημερολόγιο αγώνων λόγω Covid φέτος, οι ομάδες του MotoGP™ θα επιστρέψουν στο Portimao για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, για τον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος 2021 στην πίστα Grande Prémio do Algarve.

Η πίστα Autodromo Internacional do Algarve βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Πορτογαλίας και τον Απρίλιο φιλοξένησε τον τρίτο αγώνα της σεζόν και τώρα θα καλωσορίσει και πάλι τους αναβάτες. Η πίστα έχει μήκος  4.6 χιλιόμετρα , διαθέτει εννέα δεξιές κι έξι αριστερές στροφές και μια ευθεία, σχεδόν ενός χιλιομέτρου (968μ.). Η  έντονες ανισομετρικές διαφορές της διαδρομής και το ιδιαίτερο και κατηφορικό κομμάτι στην πρώτη στροφή δίνουν στην πίστα τον ορισμό «τρενάκι του τρόμου».  

Για τη συγκεκριμένη πίστα, η Michelin επέλεξε να φέρει τα τρία συνηθισμένα μείγματα γόμας των ελαστικών ΜICHELIN Power Slicks. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης.  Τα πίσω ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας, τα δε μεσαία θα είναι συμμετρικής σχεδίασης ενώ τα υπόλοιπα ασύμμετρης σχεδίασης και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις επιπλέον δεξιές στροφές της πίστας.

Οι θερμοκρασίες και οι καιρικές συνθήκες στο Algarve το Νοέμβριο είναι παρόμοιες με αυτές την άνοιξη αλλά λόγω της θέσης της πίστας, κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό, υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει. Συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό συμμετρικής σχεδίασης, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, όπως και τα Sliks. 

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε : « Μετά το συναισθηματικό « τρενάκι » του Misano, με τις απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων, είμαστε τώρα πίσω στο αληθινό τραινάκι του τρόμου, εδώ στο Portimao με τις πολλές υψομετρικές αλλαγές. Η γκάμα που έχουμε επιλέξει για το συγκεκριμένο αγώνα είναι διαφορετική από αυτήν του προηγούμενου αγώνα τον Απρίλιο. Λάβαμε υπόψη τα σχόλια των αναβατών σχετικά με το ασύμμετρο εμπρός σκληρό μείγμα γόμας και το αντικαταστήσαμε με ένα συμμετρικό, που τους προσφέρει περισσότερες πληροφορίες και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν στρίβουν στις στροφές».

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Το Σαββατο, το πρωί, θα πραγματοποιηθούν το FP3, ακολουθούμενο από το FP4 και δύο προκριματικά sessions το απόγευμα. Ο αγώνας θα έχει 25 γύρους και θα ξεκινήσει στις 13 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO