spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣΠαγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro

Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro

Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro

Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης της Sherco Factory Racing κέρδισε τον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro και πλησίασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όσα έγιναν στον αγώνα – HERO Challenge

Στο αμμώδες τερέν της πόλης Dąbrowa Górnicza, στη νότια Πολωνία, ήταν ο Young αυτός που κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα όλων και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Λίγο πιο πίσω, οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας συμπλήρωσαν το βάθρο με τον Billy Bolt (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) να επικρατεί οριακά του Manuel Lettenbichler (Red Bull KTM Factory Racing) και να περνάει επικεφαλής για μόλις έναν βαθμό. Πλέον με μόλις δύο αγώνες να απομένουν, το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά.

wade-young-niki-hard-enduro-hero-challenge-polonia

O Alfredo Gomez κέρδισε τον αγώνα Super Enduro το βράδυ του Σαββάτου

© Future7Media / Red Bull Content Pool

Το πρόγραμμα του διημέρου ξεκίνησε με τα πρωινά προκριματικά του Σαββάτου όπου ο τοπικός Dominik Olszowy (KTM) έκανε την έκπληξη και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Ακολούθησε ο αγώνας Super Enduro το απόγευμα της ίδιας μέρας ώστε να διαμορφωθεί η σειρά εκκίνησης για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, με τον Alfredo Gomez να κερδίζει την πρώτη θέση.

Δες όσα έγιναν στον πρόλογο του Hero Challenge

Mε το σήμα της εκκίνησης στον 3ωρο τελικό της Κυριακής, ταχύτερα από τους 120 αναβάτες έφυγε ο Lettenbichler που κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον “pole man” Gomez και παράλληλα να δημιουργήσει και μια μικρή διαφορά από τους διώκτες του. Αμέσως τα φαβορί του αγώνα κατάφεραν να ανέβουν από τις πιο πίσω θέσεις με τους Bolt, Olszowy, Gomez, και Jonny Walker (Beta) να πλησιάζουν τον Lettenbichler και σύντομα στην παρέα τους να προστίθεται και ο Young.

Την ώρα του ανεφοδιασμού, η στρατηγική του Young να καθυστερήσει κατά έναν γύρο το pit stop του, απέδωσε τα μέγιστα καθώς ξαφνικά βρέθηκε ανενόχλητος στην πρώτη θέση έχοντας ιδανικές συνθήκες για το δεύτερο μισό του αγώνα που τον βοήθησαν να φτάσει στη νίκη.

Ο Bolt προσπάθησε να κυνηγήσει τον Young αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του όσο η διαδρομή χαλούσε. Ξέροντας πως αν θα τερμάτιζε μπροστά από τον Lettenbichler θα γινόταν ο νέος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ο Bolt αρκέστηκε στη δεύτερη θέση ενώ ο Lettenbichler προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό στους τελευταίους γύρους ώστε να απειλήσει τον Bolt χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

wade-young-niki-hard-enduro-hero-challenge-polonia (2)

Young, Bolt και Lettenbichler στο βάθρου του Hero Challenge στην Πολωνία

© Future7Media / Red Bull Content Pool

Για τον Olszowy, η ευκαιρία για ένα εντός έδρας βάθρο, χάθηκε όταν έσπασε η μανέτα του συμπλέκτη του και αναγκάστηκε να μπει για επιπλέον pitstop ώστε να αποκαταστήσει τη ζημιά. Οδηγώντας με πολύ δυνατό ρυθμό κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα μόλις 50 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lettenbichler, παίρνοντας τελικά την τέταρτη θέση. Ακολούθησε ο Mario Roman (Sherco) στην πέμπτη θέση ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Jonny Walker (Beta).

Επόμενος γύρος για το FIM Hard Enduro World Championship είναι το Hixpania Hard Enduro, στην Ισπανία, στις 1-3 Οκτωβρίου.

Wade Young (Sherco): “Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τη νίκη, ένιωθα πολύ άνετα σήμερα σε όλη τη διαδρομή. Το ξεκίνημά μου δεν ήταν καλό αλλά δεν αγχώθηκα γιατί ήξερα πως είχα την ταχύτητα να φτάσω τους πρώτους και όταν το κατάφερα όλα πλέον ήταν υπό έλεγχο. Ρίσκαρα να μείνω στη διαδρομή για έναν παραπάνω γύρο σε σχέση με τους υπόλοιπους και κέρδισα αρκετό χρόνο χάρη σε αυτή την επιλογή. Στο δεύτερο μισό του αγώνα είχα καλή ροή και καλές γραμμές και κατάφερα να φτάσω στη νίκη. Ήταν φανταστική μέρα.”

Billy Bolt (Husqvarna): “Ήταν εξουθενωτική αυτή η οδήγηση για τρεις ώρες, δε μου έμεινε και πολύ ενέργεια μετά τον τερματισμό. Θα ήθελα να είχα πάρει τη νίκη αλλά και η δεύτερη θέση είναι πολύ καλή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ήμουν κοντά στον Wade στα μισά του αγώνα αλλά χρειάστηκα ένα επιπλέον pit stop και έχασα έδαφος ενώ μια πτώση αργότερα με έκανε να χάσω κάθε οπτική επαφή μαζί του. Τότε αποφάσισα να οδηγήσω πιο συντηρητικά ώστε να αποφύγω περαιτέρω λάθη και να διατηρήσω τη θέση μου μπροστά από τον Mani (Lettenbichler). Συγχαρητήρια στον Wade, άξιζε τη νίκη σήμερα.”

Manuel Lettenbichler (KTM): “Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που πήρα την εκκίνηση και ένιωθα πολύ δυνατός μέχρι τον πέμπτο γύρο αλλά στη συνέχεια ένιωθα να χάνω σιγά σιγά τις δυνάμεις μου. Ήταν πολύ κουραστικός ο αγώνας. Προς το τέλος κατάφερα να πλησιάσω λίγο τον Billy και προσπάθησα να ανεβάσω τον ρυθμό μου αλλά άρχισα να κάνω λάθη και δεν έφτασα ποτέ στον τροχό του ώστε να δώσω τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Είναι καλό που είμαι παρόν στο βάθρο σε κάθε αγώνα μέχρι τώρα και παρόλο που έχασα την πρώτη θέση της βαθμολογίας, είμαι πίσω μόλις έναν βαθμό οπότε όλα είναι ανοιχτά.

Αποτελέσματα τελικού HERO Challenge

  1. Wade Young (Sherco) 7 laps, 3:03:01
  2. Billy Bolt (Husqvarna) 7 laps, 3:06:48
  3. Manuel Lettenbichler (KTM) 7 laps, 3:07:09
  4. Dominik Olszowy (KTM) 7 laps, 3:08:01
  5. Mario Roman (Sherco) 7 laps, 3:08:31
  6. Jonny Walker (Beta) 7 laps, 3:13:51
  7. Alfredo Gomez (Husqvarna) 7 laps, 3:14:38
  8. Travis Teasdale (GASGAS) 7 laps, 3:16:35
  9. Michael Walkner (GASGAS) 7 laps, 3:17:35
  10. William Hoare (GASGAS) 7 laps, 3:20:52

Βαθμολογία FIM Hard Enduro World Championship

  1. Billy Bolt (Husqvarna) 70
  2. Manuel Lettenbichler (KTM) 69
  3. Wade Young (Sherco) 60
  4. Mario Roman (Sherco) 48
  5. Jonny Walker (Beta) 44
  6. Alfredo Gomez (Husqvarna) 33
  7. Michael Walkner (GASGAS) 28
  8. Taddy Blazusiak (GASGAS) 26
  9. Teodor Kabakchiev (Husqvarna) 21
  10. Dominik Olszowy (KTM) 21

 δείτε το βίντεο

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO