spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣΜαχητικός ο Περιστεράς στο Assen

Μαχητικός ο Περιστεράς στο Assen

Μαχητικός ο Περιστεράς στο Assen

H τρίτη αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, έγινε σήμερα στην πίστα του Assen στην Ολλανδία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.

Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc ‘n’ DeA, οδήγησε μαχητικά, ιδιαίτερα στον 2ο Αγώνα της ημέρας και έδειξε ένα δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο που εντυπωσίασε τους ειδικούς, αλλά και τους θεατές!

b67d04f2-e5bb-410c-b960-405c638d186b

Ο Περιστεράς ξεκίνησε καλά από την 11η θέση στον πρώτο Αγώνα της ημέρας και προσπαθώντας να ανέβει σε θέσεις, πιέστηκε εκτός πίστας στις μέχες με τους συναθλητές του, με αποτέλεσμα να χάσει πολλές θέσεις. Ανέκαμψε με μια σειρά γρήγορων γύρων και τερμάτισε τελικά 9ος.Στον δεύτερο Αγώνα της ημέρας, βρέθηκε αμέσως στο γκρουπ των πρώτων, όμως ήταν ένα από τους πολλούς που παρέσυρε σε πτώση ένας οδηγός που έπεσε ακριβώς μπροστά του. Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία και ο Έλληνας σήκωσε γρήγορα τη μοτοσυκλέτα του και μπήκε στα πιτς για τις απαραίτητες επισκευές. Ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την επανεκκίνηση ήταν μικρός και έτσι η ομάδα αποφάσισε να συνεχίσει με τη μοτοσυκλέτα του να έχει στραβό το πιρούνι της Yamaha R3.

O Γιάννης Περιστεράς με μια ηρωική προσπάθεια πάνω τη “λαβωμένη” R3, ξεπερνώντας με την οδήγησή του τα προβλήματα κρατήματος, κατάφερε όχι μόνο να βελτιώσει το χρόνοι γύρου που είχε κάνει στις Κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και να δώσει μέχρι το τέλος τη μάχη για το βάθρο, τερματίζοντας μόλις μισό δευτερόλεπτο από τον νικητή Garcia Abella, στην 6η θέση. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης Αλμπέρτο Μπαρότσι του έδωσε τα εύσημα για τον τρόπο που ξεπέρασε τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας, οι θεατές χειροκρότησαν θερμά τον Έλληνα οδηγό και ο Ιταλός αρχιμηχανικός του δήλωσε πολύ ευχαριστημένος.

0f401a23-1575-4a9b-951a-6d6f35f38f12

ΜΑΡΚΟ ΚΑΝΟΥΤΙ – Αρχιμηχανικός Team Roc ‘n’ DeA

“Ειλικρινά δεν περίμενα ότι ο Τζον θα μπορούσε να βρίσκεται στο γκρουπ των πρώτων, όταν είδα τη μοτοσυκλέτα μετά την πτώση. Δεν υπήρχε χρόνος για να επισκευαστεί το μπροστινό σύστημα και αποφασίσαμε να μπει στον Αγώνα, απλά για να προσπαθήσει να πάρει μερικούς βαθμούς, αφού ξεκινούσε 11ος. Όμως μέσα στον Αγώνα κατάφερε να οδηγήσει φοβερά και να διεκδικήσει ακόμη και το βάθρο. Θεωρώ ότι από αυτόν τον Αγώνα ο Τζον έκανε το επόμενο βήμα και είναι έτοιμος να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση από δω και πέρα. Ένα μεγάλο μπράβο του αξίζει”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

“Οι Ισπανοί οδηγοί έχουν κάνει προφανώς μια συμφωνία και βοηθούν ο ένας τον άλλο, ενώ πιέζουν στα όρια του αντιαθλητικού όλους τους υπόλοιπους. Στον 1ο Αγώνα κυριολεκτικά με πέταξαν εκτός πίστας και χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να φτάσω μέχρι την 9η θέση. Ο 2ος Αγώνας είχε ενδιαφέρον, αφού κατάφερα να τους αποφύγω και να είμαι στη μάχη των πρώτων. Ήμουν άτυχος καθώς με παρέσυρε ένας συναθλητής μου που έπεσε μπροστά μου και δεν απέφυγα την πτώση. Γύρισα γρήγορα στα πιτς και αποφασίσαμε με την ομάδα να τρέξω έστω με στραβή μοτοσυκλέτα. Μετά το ξεκίνημα κατάφερα να βρω τον τρόπο να οδηγώ την Yamaha R3 και στον τελευταίο γύρο έκανα την επίθσή μου που μου έδωσε την 6η θέση. Με έκπληξη είδα τους θεατές να με χειροκροτούν όταν επέστρεψα στα πιτς, τον διευθυντή του Κυπέλλου να μου δίνει συγχαρητήρια και τον αρχιμηχανικό μου να είναι ενθουσιασμένος. Τους ευχαριστώ όλους”.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

283de631-6996-4748-ace6-16f6edc7fb4a

 

Δείτε τα αποτελέσματα του 2ου Αγώνα στο Άσσενhttps://mgp.gr/gmcms/media/_2021/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF%20%CE%91%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%82/07%20july/01_05_07_20_102_CLA_0_Results.pdf

bb35610b-1f2f-4dfd-bc14-8e83b9ba730c

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO