spot_img

MICHELIN

MICHELIN

Μετά τον αγώνα στο Sachsenring, η ομάδα της Michelin Motorsport και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP ™ κατευθύνονται δυτικά προς την ιστορική πίστα TT Circuit Assen στην Ολλανδία για το 90ο Motul TT Assen.

Επιπλέον, με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η πίστα θα καλωσορίσει 11.500 θεατές που θα τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, κάθε μέρα για τρείς ημέρες.

Κατά τη διάρκεια του 2020, τοποθετήθηκε νέα άσφαλτος στην πίστα και λόγω του ότι δεν η Michelin δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει δοκιμές πριν από τον αγώνα, θα φέρει μεγαλύτερη γκάμα από το συνηθισμένο, σύμφωνα με τους κανονισμούς, τέσσερα μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Slick Power για εμπρός και τέσσερα για πίσω.

Η πίστα TT Assen Circuit δέχθηκε πολλές αλλαγές στη διάταξή της με την πάροδο των χρόνων, αλλά παρόλα αυτά η πίστα των 4.542μ.με την μικρή ευθεία των 487 μέτρων, που συνδυάζει έξι αριστερές και δώδεκα δεξιές στροφές στη σχεδίασή της, αποτελεί ακόμη μία από τις πιο δημοφιλής και αγαπημένες πίστες στον κόσμο. Χαίρει τέτοιας ιδιαίτερης εκτίμησης που είναι γνωστή ως «Ο Καθεδρικός Ναός» στο χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας και η ιστορία της είναι πλούσια λόγω των συναρπαστικών αγώνων που έχουν γίνει σε αυτή καθώς και τον στενό συναγωνισμό που παρέχει.

Είναι μια παραδοσιακή πίστα όσον αφορά τη διάταξή της, καθώς εξακολουθεί να διαθέτει παλαιάς σχεδίασης στροφές υψηλής ταχύτητα καθώς επίσης στροφές με θετική κλίση κι όλα αυτά με προϋποθέσεις ασφαλείας βάσει των μοντέρνων και σύγχρονων απαιτήσεων. Οι απαιτήσεις των 18 στροφών της πίστας είναι πολύ μεγαλύτερες για το πίσω ελαστικό παρά για το μπροστινό. Κατά συνέπεια το μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γομών των MICHELIN Power Slicks ελαστικών με την ασύμμετρη σχεδίαση, όπου θα έχουν σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος θα εργαστούν πολύ περισσότερο για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες και την πίεση που θα δημιουργηθούν στις γρήγορες δεξιές στροφές που αποτελούν και το βασικό χαρακτηριστικό της πίστας. Τα μπροστινά ελαστικά δέχονται μικρότερα φορτία ωστόσο, οι απαιτήσεις από αυτά είναι του ίδιου μεγέθους οπότε θα είναι διαθέσιμα στα ίδια μείγματα γομών αλλά σε συμμετρική σχεδίαση και είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να παρέχουν τις ιδανικές επιδόσεις σε συνδυασμό με τα πίσω ελαστικά.

Με την ακύρωση του αγώνα στη Φινλανδία, το Assen αποτελεί τη μοναδική χώρα του Βορρά που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος και λόγω της τοποθεσίας της πίστας είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής. Σε περίπτωση βροχής, τα ελαστικά MICHELIN Power Rain θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Σχολιάζοντας τον αγώνα στο Assen, ο Piero Taramasso, Michelin TwoWheel Motorsport Manager, δήλωσε : « Με τόσο μεγάλη και αξιόλογη ιστορία φιλοξενίας αγώνων μοτοσυκλέτας ανώτερου επιπέδου, η Assen TT Circuit αποτελεί μια πίστα ιδιαίτερα αγαπητή στους αναβάτες και τις ομάδες τους. Η παλαιάς σχολής διάταξή της με ένα συνδυασμό μακρών και γρήγορων στροφών, σημαίνει ότι οι αγώνες είναι συνήθως πολύ συναρπαστικοί και είμαι σίγουρος ότι οι τυχεροί Ολλανδοί θεατές που καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο, δεν θα απογοητευτούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Από τεχνική άποψη, η γκάμα ελαστικών για την πίστα του Assen για το 2021 στο MotoGP έχει αναπτυχθεί για να ανταπεξέλθει στις πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις που θα κληθούν ν’ ανταπεξέλθουν τα ελαστικά λόγω του αριθμού των στροφών και της ολοκαίνουργιας ασφάλτου, για να παρέχει σταθερή πρόσφυση και προβλεψιμότητα στους αναβάτες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όσον αφορά το MotoE, τα ελαστικά μας θα προσφέρουν τις ιδίες επιδόσεις, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν γρήγορο ζέσταμα, λαμβάνοντας υπόψη την μικρότερη συνολική απόσταση αγώνων σε αυτή την κατηγορία».

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προκριματικές δοκιμές 1 και 2 που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Οι αναβάτες MotoE θα πάρουν θέσεις στην πίστα την Παρασκευή το πρωί, για το πρώτο από τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκίμων, ενώ το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και θα καθορίσει την Ε-Pole των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η εκκίνηση για τον αγώνα των 26 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 14 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 27 Ιουνίου. Για τους αναβάτες του MotoE, ο αγώνας των 7 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 15 :30.

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin :

Με ηγετική θέση στον τομέα της κινητικότητας, δέσμευση της Michelin είναι να βελτιώνει διαρκώς τις διαδρομές των πελατών της με βιώσιμο τρόπο καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα ιδανικά ελαστικά και τις καταλληλότερες υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες τους. Να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες, χάρτες και Οδηγούς που τους βοηθούν να μετατρέψουν τις διαδρομές και τα ταξίδια τους σε μοναδικές εμπειρίες. Και να αναπτύσσει υλικά με τεχνολογία αιχμής που αξιοποιούνται σε πολλές και διαφορετικές βιομηχανίες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 123.600 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 71 μονάδες παραγωγής που συνολικά κατασκεύασαν σχεδόν 170 εκατομμύρια ελαστικά το 2020. (www.michelin.com).

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO