spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣΟι ομάδες του MotoGP ™ και η Michelin

Οι ομάδες του MotoGP ™ και η Michelin

Οι ομάδες του MotoGP ™ και η Michelin

Μετά τον προηγούμενο αγώνα που έλαβε χώρα κάτω από συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες στο Le Mans, οι ομάδες του MotoGP ™ και η ομάδα της Michelin Motorsport κατευθύνονται προς τα νότια, ελπίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο σταθερές, σε μια άλλη εμβληματική πίστα – την Autodromo Internazionale del Mugello στην Ιταλία, για τον αγώνα Gran Premio D’Italia Oakley.

 

Η πίστα του Mugello βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της Τοσκάνης κοντά στη Φλωρεντία κι έχει μήκος 5.245μ., ενώ περιλαμβάνει εννέα δεξιές και έξι αριστερές στροφές, μαζί με μια ευθεία 1.141μ. Το ρεκόρ όλων των εποχών κατέχει ο Marc Marquez από τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη πίστα το 2019, ενώ το ρεκόρ κορυφαίας ταχύτητας με 356.7 χλμ / ώρα κατέχει ο Andrea Dovizioso, πάλι το 2019.

 

Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί μια από τις πιο γρήγορες και  απαιτητικές πίστες στο ημερολόγιο των αγώνων, καθώς τα ελαστικά MICHELIN Power Slick έχουν να αντιμετωπίσουν στροφές με πολύ δυνατά φρένα, ισχυρές επιταχύνσεις στις εξόδους, σε συνδυασμό με στροφές με αρνητική κλίση και με τη μέτρια πρόσφυσης άσφαλτο. Η γκάμα των ελαστικών που έχει επιλεχθεί για τον αγώνα θα είναι διαθέσιμη σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας, με τα μπροστινά ελαστικά να είναι συμμετρικής σχεδίασης και τα πίσω ασύμμετρης με πιο σκληρό μείγμα γόμας δεξιά, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις επιπλέον δεξιές στροφές της πίστας.

 

Παρά το γεγονός ότι η πίστα βρίσκεται στο νότο, είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας, ενώ τα μπροστινά θα είναι συμμετρικής σχεδίασης, όπως και τα slicks.

 

Σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα των αγώνων, την Παρασκευή 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν την θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαΐου στις 14.00 (τοπική ώρα).

 

Μιλώντας για τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακο o Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager δήλωσε: «Ως Ιταλός και παθιασμένος μοτοσικλετιστής, είμαι πάντα χαρούμενος όταν επιστρέφουμε στους αγώνες στην Ιταλία και η πίστα του Mugello είναι μια από τις αγαπημένες μου. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που αγωνιστήκαμε εδώ στο Mugello, οπότε είναι καλό που θα επιστρέψουμε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο καιρικές συνθήκες αυτήν τη χρονική περίοδο στην περιοχή αποτελούν μια πρόκληση, καθώς το πρωί η θερμοκρασία είναι χαμηλή, ενώ αργότερα προς το μεσημέρι, ο ήλιος ανεβάζει τη θερμοκρασία και η πίστα μπορεί να γίνει πολύ ζεστή. Επιπλέον, είναι μία από τις πιο απαιτητικές πίστες, τόσο για τα ελαστικά όσο και για τους αναβάτες, λόγω συνδυασμού πολύ υψηλών ταχυτήτων, στροφών με πολύ δυνατά φρένα και αρνητική κλίση. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι τα ελαστικα MICHELIN Power Slicks και Rain του 2021 θα ανταπεξέλθουν σε όλες τις συνθήκες χρήσης και τις πιθανές καιρικές συνθήκες».

 

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin :

Με ηγετική θέση στον τομέα της κινητικότητας, δέσμευση της Michelin είναι να βελτιώνει διαρκώς τις διαδρομές των πελατών της με βιώσιμο τρόπο καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα ιδανικά ελαστικά και τις καταλληλότερες υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες τους. Να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες, χάρτες και Οδηγούς που τους βοηθούν να μετατρέψουν τις διαδρομές και τα ταξίδια τους σε μοναδικές εμπειρίες. Και να αναπτύσσει υλικά με τεχνολογία αιχμής που αξιοποιούνται σε πολλές και διαφορετικές βιομηχανίες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 123.600 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 71 μονάδες παραγωγής που συνολικά κατασκεύασαν σχεδόν 170 εκατομμύρια ελαστικά το 2020. (www.michelin.com).

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO