spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣMotoGP : Le Mans – Αγώνας 11/10

MotoGP : Le Mans – Αγώνας 11/10

MotoGP : Le Mans – Αγώνας 11/10

Με τις Ducati των Danilo PetrucciAndrea Dovizioso και Jack Miller να φεύγουν μπροστά, ξεκίνησε ο 9ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο πρώτος βρόχινος αγώνας για φέτος.

Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Crutchlow καθώς μετά την 3η στροφή βρέθηκε στις πρώτες θέσεις.

Την ίδια στιγμή δευτερόλεπτα πριν, ο Valentino Rossi είχε ακόμα μια πτώση, την τρίτη στους τελευταίους 3 αγώνες! Σε συνδυασμό και με την εγκατάλειψή του στον αγώνα της Jerez, έχει έναν απολογισμό 4 αρνητικών αποτελεσμάτων φέτος, κάτι που είχε να συμβεί στην καριέρα του από την κατηγορία των 250cc το μακρινό 1998!

MotoGP Le Mans 03

Πίσω στην 4η & 5η θέση ακολουθούσαν οι Pol Espargaro και Alex Rins, με τον Quartararo στην 6η και έναν Crutchlow 7ο.

Γρήγορα τα τρία Ducati κατάφεραν να  ανοίξουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους, χτίζοντας μια διαφορά της τάξεως του 1.8’’, η οποία 2 γύρους μετά μεγάλωσε στα 2.9’’.

Ο Petrucci οδηγούσε των αγώνα καθώς όλα φαινόταν ότι στη Γαλλική πίστα το βάθρο θα ήταν κόκκινο..

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο μικρός αδερφός του Marc Marquez, Alex καθώς ήταν στην 8η θέση στον πρώτο του βρόχινο αγώνα και συνεχώς ανέβαινε.

MotoGP Le Mans 04

Ο Bradley Smith ήταν το δεύτερο θύμα της γλιστερής πίστας του Le Mans, καθώς είχε μια πτώση στον 10 γύρο..

Η Honda είχε 2 μοτοσυκλέτες της στην πρώτη δεκάδα με τον Takaaki Nakagami στην 9η θέση και τον Zarco στην ουρά του.

Εν τω μεταξύ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Quartararo έχανε συνέχεια θέσεις τη στιγμή που ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη του Πρωταθλήματος Joan Mir ήταν μόλις 16ος.. Απογοητευτικός αγώνας για τον Ισπανό, ο οποίος μετά θα δήλωνε ότι ‘όλοι κάποτε δικαιούνται και έναν κακό αγώνα’..

Ο Franco Morbidelli δεν κατάφερε κάτι καλό, με τον Ιταλοβραζιλιάνο να πέφτει στον 17ο γύρο γλιστρώντας πάνω από ένα κέρμπ..

Η ατυχία χτύπησε και τον Jack Miller 6 γύρους πριν το τέλος, αναγκάζοντας τον σε μια εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα, βάζοντας τον Rins στην 2η θέση.

Πτώσεων συνέχεια με αυτή τη φορά τον Rins να πέφτει τρείς γύρους μετά τον Morbidelli, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Andrea Dovizioso να παλέψει για τη νίκη.

MotoGP Le Mans 05

Ο Ιταλός έχοντας κάνει λάθος υπολογισμούς στα ελαστικά του, στους τελευταίους γύρους έχανε συνεχώς έδαφος, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο ο Alex Marquez με τον Pol Espargaro για τις θέσεις 2 και 3 του βάθρου, κάνοντας τη Honda να έχει 2 μοτοσυκλέτες της στην 1η δεκάδα με τον Bradl 9ο.

Η δράση συνεχίζεται αυτό και το άλλο ΣΚ στην πίστα της Motorland Aragon με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά αυτήν τη Παρασκευή!

Μητσόπουλος Μάριος

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO