spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣΝίκη για τη Ducati στο βροχερό γαλλικό Grand Prix

Νίκη για τη Ducati στο βροχερό γαλλικό Grand Prix

Νίκη για τη Ducati στο βροχερό γαλλικό Grand Prix

Εντυπωσιακή νίκη για το Danilo Petrucci

  • Εμφατική νίκη για τη Ducati στο Grand Prix της Γαλλίας, με το Danilo Petrucci να ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου
  • Οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και το βρεγμένο οδόστρωμα σημάδεψαν την πρώτη νίκη της Ducati στη συγκεκριμένη πίστα
  • Ο Andrea Dovizioso τερμάτισε τέταρτος λόγω προβλήματος στα ελαστικά του και ενώ για όλο σχεδόν τον αγώνα φλέρταρε με μία θέση στο βάθρο

Εντυπωσιακή νίκη για το Danilo Petrucci και τη Ducati στο γαλλικό Grand Prix, ένατο γύρο του εφετινού MotoGP. Ήταν η δεύτερη νίκη στην καριέρα του Ιταλού αναβάτη και πρώτη για τη Ducati στο ιστορικό Bugatti Circuit του Le Mans, με τη Desmosedici GP στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

DUCATI - LE MANS GP 2020 - DANILO PETRUCCI_5

Ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση, αφού η συνεχής βροχή ξεκίνησε λίγα μόλις λεπτά πριν την καθορισμένη έναρξη. Ο Danilo, από την πρώτη γραμμή στη σειρά εκκίνησης, αν και 3ος ξεκίνησε εντυπωσιακά, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλό του Andrea Dovizioso και το Jack Miller, αναβάτη της Pramac Racing Team Ducati.

DUCATI - LE MANS GP 2020 - ANDREA DOVIZIOSO

Για περισσότερο από τα δύο τρίτα του αγώνα, οι τρεις αναβάτες με Ducati μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, πριν αρχικά εγκαταλείψει ο Miller και στη συνέχεια κόψει ρυθμό ο Dovizioso, λόγω προβλημάτων στα ελαστικά. Τελικά ο Petrucci, στο τιμόνι μιας Ducati που λειτούργησε άψογα, διαχειρίστηκε υποδειγματικά την πρωτοπορία του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 1η θέση, 1,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ισπανό Alex Marquez.

DUCATI - LE MANS GP 2020 - DANILO PETRUCCI_4

Με την επιτυχία του στη Γαλλία, ο Petrucci ανέβηκε στη 10η θέση στο πρωτάθλημα αναβατών ενώ ο Dovizioso είναι στην 3η, μόλις 18 βαθμούς πίσω από τον προπορευόμενο Quartararo. Η Ducati είναι δεύτερη στους κατασκευαστές ενώ η Team Ducati είναι τρίτη στις ομάδες.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 16-18 Οκτωβρίου, είναι ο πρώτος από τους δύο συνεχόμενους αγώνες στην πίστα MotorLand Aragón (Alcañiz), της Ισπανίας.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO