spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣMotoGP : Jerez II – 26/7

MotoGP : Jerez II – 26/7

Δεύτερη Νίκη Quartararo MotoGP Jeres II

Μέσα σε ‘καυτές’ ακόμη και για την εποχή θερμοκρασίες, έγινε ο επαναληπτικός αγώνας της Jerez. Αυτή τη φορά χωρίς τον Marc Marquez, καθώς ο Ισπανός, όπως είναι γνωστό, τραυματίστηκε την προηγούμενη Κυριακή.

Gran Premio Red Bull de Andalucia MotoGP Jerez 04

Ο Fabio Quartararo εκμεταλλευόμενος την απουσία του Marquez, ‘φρόντισε’ να πάρει την pole και να ξεφύγει μπροστά από τους πρώτους γύρους και να δημιουργήσει μια αξιόλογη διαφορά που του εξασφάλισε την δεύτερη νίκη της χρονιάς.

Gran Premio Red Bull de Andalucia MotoGP Jerez 03

Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τον ακολουθούσαν με σταθερό ρυθμό ο Valentino Rossi και ο Maverick Vinales. Ο Vinales όμως κατάφερε στον προτελευταίο γύρο να περάσει τον Rossi και να πάρει τελικά αυτός την 2η θέση, ύστερα από ένα λάθος του Ιταλού.

Gran Premio Red Bull de Andalucia MotoGP Jerez 05

Πιο πίσω, ακολουθούσε το δίδυμο της Pramac Ducati, με τον εκπληκτικό Pecco Bagnaia να φτάνει μέχρι και την δεύτερη θέση στον 13ο γύρο, προσπερνώντας τους Rossi & Vinales αλλά δυστυχώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει 6 γύρους πριν το τέλος.

Gran Premio Red Bull de Andalucia MotoGP Jerez 06

Ο Jack Miller είχε μια πτώση στον 15ο γύρο χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για το Πρωτάθλημα.

Εγκατάλειψη είχε και ο Franco Morbidelli 9 γύρους πριν το τέλος, χάνοντας μια ευκαιρία να κυνηγήσει το βάθρο..

Το καλύτερό του αποτέλεσμα πήρε και ο Takaaki Nakagami τερματίζοντας στην 4η θέση, με τον Joan Mir στην 5η σε ένα δύσκολο αγώνα που είχε πολλές εγκαταλείψεις.

Gran Premio Red Bull de Andalucia MotoGP Jerez 07

Συγχαρητήρια ανήκουν στον Alex Rins που αν και τραυματίας (μαζί με τον Cal Crutchlow) πήρε την 10η θέση από 20ος που ξεκίνησε τον Αγώνα.

Gran Premio Red Bull de Andalucia MotoGP Jerez 08

Ο Valentino Rossi έσπασε το δικό του αρνητικό σερί που είχε από την 1η Απριλίου 2019, στο Grand Prix της Αμερικής και έτσι με το βάθρο στη Jerez πανηγύρισε τα 199 στην καριέρα του!!

Μητσόπουλος Μάριος

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO