Γαλλικό Grand Prix

Η Michelin κατευθύνεται προς τη Γαλλία καθώς τα MotoGP™ θα κάνουν την καθιερωμένη ετήσια εμφάνισή τους στον αγώνα SHARK Helmets Grand Prix de France που πραγματοποιείται στην πίστα του Le Mans.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τη Michelin στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων και αποτελεί άλλο ένα εντατικό πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick. Στην πίστα των 4.185μ. τοποθετήθηκε νέα άσφαλτος πριν τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό οι επιδόσεις των αναβατών και τη Michelin να εντυπωσιάζει και να  σημειώνει νέα ρεκόρ, τόσο στο χρόνο του γύρου όσο και στο συνολικό χρόνο του αγώνα. Η επιλογή της γκάμας των ελαστικών για τη συγκεκριμένη πίστα έχει γίνει με βάση τις καταπονήσεις και τις δυνάμεις που δέχονται από τις 5 δεξιές και τις 9 αριστερές στροφές της πίστας καθώς επίσης και την καινούρια άσφαλτο. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και δύο σκληρά μείγματα γομών, όλα συμμετρικής σχεδίασης σε αντίθεση με τα πίσω που είναι ασύμμετρης και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος. Το σκληρό μείγμα γόμας του μπροστινού ελαστικού που προστέθηκε σε αυτη την γκάμα των ελαστικών στην αρχή της σεζόν, αποτελείται από μία νέα γόμα, ενώ τα πίσω ελαστικά φέρουν νέα μείγματα γόμας τα οποία δοκιμάστηκαν στις χειμερινές δοκιμές και πλέον συμπεριλαμβάνεται στην γκάμα της φετινής χρονιάς. Η πίστα γενικά είναι πολύ σφιχτή, με στροφές που οι αναβάτες χρησιμοποιούν χαμηλές σχέσεις στο κιβώτιο των μοτοσυκλετών τους και απαιτούν μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια από το μπροστινό ελαστικό της Michelin κατά την επιβράδυνση. Επιπρόσθετα, στις εξόδους αυτών των στροφών απαιτείται επίσης μέγιστη ελκτική πρόσφυση και για αυτό έχει γίνει η επιλογή αυτών των ελαστικών, ώστε να ανταπεξέλθουν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας.

michelin-lemans-pre-4

Η  συγκεκριμένη πίστα  αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων MotoGP™ και βρίσκεται  στη περιοχή Sarthe της Γαλλίας. Πλήθος οπαδών αναμένεται να κατακλείσει και φέτος την πίστα του Le Mans Bugatti Grand Prix,  φημισμένη για τους 24ωρους αγώνες της , όπου μέρος της χρησιμοποιείται  σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις για να δημιουργηθεί μία πίστα που έχει 5 δεξιές και 9 αριστερές στροφές στο σύνολο της σχεδίασής της.  Είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα  ελαστικά MICHELIN Power Rain με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όριά τους σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η έναρξη του πέμπτου ευρωπαϊκού Grand Prix της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένη να γίνει  στις 14:00 (τοπική ώρα) της Κυριακής 19 Μαΐου για τον αγώνα των 27 γύρων.

michelin-lemans-pre-6

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί το σημαντικότερο αγώνα της φετινής σεζόν για τη Michelin, καθώς επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για έναν εντός έδρας αγώνα, έχοντας την υποστήριξη του Γαλλικού κοινού καθώς και των ανθρώπων της Michelin που θα παραβρεθούν στον συγκεκριμένο αγώνα. Συνεπώς, γνωρίζουμε ότι όλος αυτός ο κόσμος απαιτεί να πάνε όλα καλά και να τους προσφέρουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η πίστα του Le Mans  χρησιμοποιείται έως σημείο αναφοράς για τη Michelin λόγω των πολλών ρεκόρ που έχει καταρρίψει. Σε αυτό βεβαία έχει βοηθήσει η νέα άσφαλτος που τοποθετήθηκε με αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι επιδόσεις μας. Ωστόσο δεν  πρέπει να επαναπαυόμαστε. Για το λόγο αυτό, φέραμε ελαστικά με νέα μείγματα γομών που προστέθηκαν στη γκάμα των ελαστικών μας στην αρχή της σεζόν  και θα δώσουν τη δυνατότητα στους αναβάτες να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους  -όπως είδαμε να συμβαίνει και στη πίστα Circuit de Jerez- και είμαστε αποφασισμένοι για άλλη μία φορά να παίξουμε το δικό μας ρόλο ώστε να δώσουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους».

michelin-lemans-pre-1