spot_img
HomeMOTOΑΓΩΝΕΣΝτοβιτσιόζο και Πετρούτσι μια ανάσα από το βάθρο

Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι μια ανάσα από το βάθρο

  • Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα στη Χερέθ, σε έναν αγώνα που οι δύο Ιταλοί δεν ευχαριστήθηκαν και μάλλον θέλουν να αφήσουν γρήγορα πίσω
  • Παρά την απώλεια του βάθρου, ο Ντόβι είναι μόλις 3 βαθμούς πίσω από το Μάρκεθ, που προηγείται στο πρωτάθλημα αναβατών
  • Η Ducati είναι δεύτερη στους κατασκευαστές ενώ η Mission Winnow Ducati πρώτη στις ομάδες

Οι Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Ντανίλο Πετρούτσι, αναβάτες της Ducati, τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα στο Ισπανικό Grand Prix, τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος MotoGP, που διεξήχθη στην πίστα της Χερέθ.

Έχοντας εκκινήσει από την 5η και 6η θέση του grid αντίστοιχα, με επιλογή σκληρής γόμας ελαστικών, οι δύο Ιταλοί αναβάτες προσπάθησαν για το καλύτερο, σε μία πίστα που δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας τους, που είναι ίσως η πιο γρήγορη στην ευθεία. Μάλιστα, ο Dovi σχολίασε πως «η πίστα είναι πολύ γρήγορη και απαιτεί μεγάλη ταχύτητα στην έξοδο από τις στροφές, ένα στοιχείο στο οποίο η ομάδα δουλεύει πυρετωδώς για να βελτιώσει για τη συνέχεια».

DUCATI - ΙΣΠΑΝΙΚΟ GP 2019 - ΝΤΑΝΙΛΟ ΠΕΤΡΟΥΤΣΙ

Για τους πρώτους 15 γύρους o Dovi και ο Petrux προστάτευσαν τα ελαστικά τους, ανεβάζοντας ρυθμό προς το τέλος του αγώνα. Λίγους γύρους πριν την καρό σημαία ο Ντοβιτσιόζο πίεσε το Βινιάλες με στόχο μία θέση στο βάθρο, μάλιστα κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο του στον αγώνα αλλά αποδείχθηκε ότι αυτή η επίθεση έπρεπε να είχε αρχίσει αρκετά νωρίτερα. Τελικά, μόλις 3/10 του δευτερολέπτου χώρισαν το Dovi από το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Μετά τον αγώνα στη Χερέθ ο Ντοβιτσιόζο υποχώρησε στην 3η θέση του πρωταθλήματος με 67 βαθμούς (προηγείται ο Μάρκεθ με 70), η Ducati είναι στη 2η θέση στους κατασκευαστές με 70 ενώ η Mission Winnow Ducati είναι πρώτη στις ομάδες με 108 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix της Γαλλίας, στο Λεμάν, 17-19 Μαΐου.

.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO