spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣΤΑΧΥΤΗΤΑ3ος Αγώνας Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV

3ος Αγώνας Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV

 Όγδοος ο Βασίλης Παντελεάκης στον τρίτο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος, ύστερα από σκληρές μάχες!

 Ο τρίτος γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος CIV Junior συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 15/16 Ιουνίου, στο Autodromo “Riccardo Paletti” στο Varano της Ιταλίας. 21 οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας MiniGP, έδωσαν σκληρές μάχες για ένα θετικό αποτέλεσμα, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Βασίλης Παντελεάκης.

Ο 11χρονος οδηγός από την Αθήνα, ξεκίνησε δυνατά κατεβάζοντας χρόνους στα ελεύθερα και στήνοντας τη μοτοσυκλέτα του για τις σημαντικές κατατακτήριες δοκιμές. Στο πρώτο σκέλος έκανε 1:19,719 ενώ στο δεύτερο κατάφερε να κατεβάσει τέσσερα δέκατα και να γράψει 1:19,344.

Ήταν ένας από τους εφτά οδηγούς της κατηγορίας που έσπασαν το φράγμα του 1:20 και θα ξεκινούσε από την 6η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα, χάνοντας για μερικά δέκατα την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

23

Μετά από δυο γύρους του Ιταλικού πρωταθλήματος, ήταν η πρώτη φορά που έγιναν αγώνες σε ιδανικές συνθήκες. Ο Βασίλης έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση και κέρδισε δυο θέσεις στην 1η στροφή της πίστας, για να «κολλήσει» στο γκρουπ των οδηγών που θα έδιναν μάχες για τη νίκη.

Όμως ένα λάθος που έκανε στα φρένα της 4 στον επόμενο γύρο, τον ανάγκασε να ανοίξει τη γραμμή του και να βγει προσωρινά εκτός πίστας, χάνοντας αρκετές θέσεις και υποχωρώντας στην 10η θέση. Δεν το έβαλε κάτω και στον επόμενο γύρο έκανε 1:19,8 και στη συνέχεια με σταθερό γυρολόγιο στο 1:20, πήρε την 8η θέση.

Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε με τον Βασίλη Παντελεάκη και πάλι να είναι πολύ δυνατός στην εκκίνηση, ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Όμως ένα ακόμα λάθος στην 4, θα ανάγκαζε τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να χάσει αρκετές θέσεις. Αυτή τη φορά ήταν ένα λάθος συναθλητή του, που ανάγκασε τον Βασίλη να βγει εκτός πίστας.

Ήταν μια άτυχη στιγμή που στέρησε την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς ο Βασίλης έδειχνε και ήταν πολύ δυνατός, καθώς λίγο πριν είχε καταφέρει να κάνει 1:19,426 (μόλις μερικά χιλιοστά πάνω από το χρόνο τους στις κατατακτήριες) που ήταν ο τρίτος καλύτερος χρόνος σ’ εκείνο το χρονικό σημείο!

Αλλά και στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι έχασε πάλι το μπροστινό γκρουπ, οι χρόνοι του ήταν εξαιρετικοί, με άλλους τρεις γύρους στο 1:19 και δυο ακόμα στο πολύ χαμηλό 1:20. Η καρώ σημαία τον βρήκε και πάλι στην 8η θέση.

64477049_425654601350930_6259243543416537088_n

 

Βασίλης Παντελεάκης #3

«Ήταν ένα δύσκολο Σ/Κ και το πρώτο μας φέτος, με καλές συνθήκες. Η ομάδα έστησε πολύ καλά τη μοτοσυκλέτα και ήμουν άνετος πάνω της, αλλά δυστυχώς δεν απέφυγα κάποια λάθη. Στις κατατακτήριες θα μπορούσα ακόμα καλύτερο χρόνο, ενώ και στον 1ο Αγώνα δεν υπολόγισα καλά τα φρένα στην 4 και άνοιξα τη γραμμή μου. Στο δεύτερο αγώνα δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για ν’ αποφύγω τον συναθλητή μου στην 4. Το επίπεδο της κατηγορίας είναι πολύ υψηλό και είμαι ικανοποιημένος που κατάφερα να πάρω δυο 8ες θέσεις. Ξέρω, όμως, ότι μπορώ και ακόμα καλύτερα και γι’ αυτό θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους δυο γύρους που απομένουν για να τελειώσει η χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τις πολλές θυσίες που έχει κάνει για να με βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, τους χορηγούς για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου και όλους τους Έλληνες που είναι πάντα κοντά μας».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO