spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣΤΑΧΥΤΗΤΑΤαχύτητα Μοτοσυκλέτας 05/12/2004

Ταχύτητα Μοτοσυκλέτας 05/12/2004

Από το αρχείο αγώνων του Motorsite.gr

ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 2004

Με τον φόβο της βροχής να πλανάτε πάνω από τα κεφάλια των αγωνιζομένων έκλεισε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος ταχύτητας στα Μέγαρα. Ευτυχώς το κρύο κρατήθηκε σε λογικά επίπεδα αλλά τελικά η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της, όχι τόσο για να ενοχλήσει τους 1300 περίπου θεατές, αλλά για να διαταράξει την εξέλιξη των αγώνων.

TAPA051204130

Με τα τέσσερα από τα πέντε πρωταθλήματα να έχουν κριθεί, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κατηγορία νέων αναβατών όπου ο πιο ηλικιωμένος αναβάτης του πρωταθλήματος και παλιός Βίκτωρας Κοκκώνης κέρδισε την μάχη και την η θέση στο πρωτάθλημα, αφού ο ταχύτατος Γιώργος Στεργιόπουλος είχε μια θεαματική αλλά ευτυχώς ανώδυνη πτώση νωρίς, καταστρέφοντας την μοτοσυκλέτα του και δίνοντας ουσιαστικά τον τίτλο στον Μιχάλη Μιμίκο που τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Καρασίμος πολύ κοντά στον 2ο.Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι πρωταθλητές είχαν κριθεί και οι οδηγοί έτρεξαν με λιγότερο άγχος στο κεφάλι τους, αν και πολλοί ήθελαν ένα καλό πλασάρισμα βαθμολογούμενη στην τελική κατάταξη.

TAPA051204STOCK014

Στα 125 η μάχη της χρονιάς δόθηκε όπως πάντα από τους Γιάννηδες , Κόλλια και Τζωρτζόπουλο, με τον πρώτο να είναι πιο κοντά στην νίκη από κάθε άλλη φορά, αλλά να την χάνει και πάλι μέσα από τα χέρια του λόγω λάθους στα φρένα στο τέλος της ευθείας. Έτσι ο Τζωρτζόπουλος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα μόνο με νίκες! Τρίτος αυτή τη φορά Παναγιώτης Καλοπήτας, αρκετά πιο πίσω.

Στα 250 ο Ανδρέας Παργινός είπε “γεια” από την αρχή απομακρυνόμενος συνέχεια από τον Πρωταθλητή Μάκη Σιφναίο, μέχρι τη στιγμή που ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής. Δεν συνεχίστηκε όμως καθώς είχαν συμπληρωθεί το 75% των γύρων. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Σταύρος Στεφανής μπροστά από τον Γιώργο Πρεβεζάνο. Ο Μάριος Ταγκλής εγκατέλειψε από μηχανικά προβλήματα.

TAPA051204STOCK060

Η η κατηγορία Supersport 600 την “πλήρωσε” αφού ο αγώνας της κηρύχτηκε βρόχινος, δόθηκε χρόνος για δοκιμαστικά και ακολούθησε αγώνας, στο στεγνό! Έγινε η μάχη της χρονιάς αφού ο Σταύρος Σταυρουλάκης πετάχτηκε μπροστά, ακολουθούμενος κατά πόδας από τους Αλέξη Παπαγεωργίου, Αριστείδη Γκιζίνο (που επέστρεψε στην κατηγορία μετά από χρόνια) και Aλκη Συνιώρη. Όλοι μα όλοι άλλαξαν θέσεις μεταξύ τους, με τους δύο τελευταίους να ξεφεύγουν από τον τρίτο Παπαγεωργίου και να μάχονται μέχρι την τελευταία στροφή για την καρό σημαία, η οποία πήγε τελικά στην εμπειρία του πρωταθλητή Συνιώρη, που έκανε ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα στην τελευταία στροφή! Ο ταχύτερος γύρος ήρθε όμως από τον Κώστα Πολίτη, που αναρριχήθηκε τελικά στην 5η θέση.

TAPA051204NEW059

Δεν έγινε όμως το ίδιο και στα Stocksport όπου ο αγώνας ξεκίνησε στεγνός για να βρέξει στη συνέχεια. Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Μπούστας που το Σάββατο έσπασε τα χρονόμετρα με το εντυπωσιακό 57″724, οδήγησε χαλαρά και άργησε να περάσει από την τρίτη στην πρώτη θέση, μπροστά από Στέλιο Χριστοδούλου και Σάκη Συνιώρη. Όταν όμως άρχισε να βρέχει, ο Χριστοδούλου μείωσε τη διαφορά και πέρασε μπροστά, χωρίς όμως να γευτεί τη χαρά της νίκης αφού ο αγώνας διακόπηκε και μέτρησαν τα αποτελέσματα στον προηγούμενο γύρο.

125cc

250cc

600cc

Stock

New

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO