spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣSUPERMOTOSupermoto 2ος αγώνας Θεσσαλονίκη 2009

Supermoto 2ος αγώνας Θεσσαλονίκη 2009

Προβληματισμός… 

Από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε το καραβάνι του Supermoto για την διεξαγωγή του 2ου αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε, εντάσσοντας στο πρόγραμμα του και τον πρώτο αγώνα του Ευρωπαϊκού κυπέλλου. Η σχετικά νέα πίστα του Νέου Ρυσίου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους οδηγούς που όμως όπως φάνηκε δεν ήταν τόσο ισχυρό κίνητρο για την συμμετοχή τους, με την κατηγορία των 250 Racing να μαζεύει μονάχα 2 συμμετοχές! Ο καιρός ήταν ιδανικός αλλά και αυτό δεν φάνηκε να ήταν ένα θετικό στοιχείο που θα ωφελούσε τον αγώνα μιας και οι θεατές ήταν λίγοι. 

Ευρωπαικό πρωτάθλημα

 

SMPA120409BAL030

Το ευρωπάικο πρωτάθλημα έκανε ποδαρικό με τον αγώνα της Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορίες ακολουθούν εκείνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος δηλαδή S1 και Open, ενώ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα δημιουργήθηκε η κατηγορία Junior. Οι περισσότερες συμμετοχές προέρχονταν από την Βουλγαρία ενώ η Ρουμανία εκπροσωπήθηκε από τον  Peter Gagyi. Λόγο έλλειψης συμμετοχών τα σκέλη των S1 και Open έγιναν μαζί. Στον αγώνα οι Βούλγαροι οδηγοί Georgiev Alexander και Tonchev Rosen επικράτησαν καθολικά στις κατηγορίες S1 και Open αντίστοιχα και στα δύο σκέλη. Ο Χατζιαναστασίου Δημήτρης ήταν ο ταχύτερος Έλληνας στην S1 που τερμάτισε 3ος  στο Α σκέλος ενώ στην ίδια θέση στο δευτερο, θα βρεθεί ο Φαναριώτης Ευθυμίου. Στην Open στο πρώτο σκέλος, χαρακτηριστική θα μείνει η μάχη που εκτυλίχθηκε, μεταξύ του Νακη Θανάση και Μικέ Ηλία που στην προσγείωση σε άλμα θα συγκρουστούν και θα συνεχίσουν τον αγώνα τερματίζοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στο Β σκέλος ο Νακης θα διατηρήσει την 2η θέση ενώ 3ος θα βρεθεί ο Καραβάς Νίκος.

Για την ιστορία η κατηγορία Junior συγκέντρωσε 6 Βουλγάρικες συμμετοχές που και στα δύο σκέλη νικητής ανακηρύχθηκε ο  Tzonko Peev.   

Κατηγορία Νέοι/Junior/Γυναίκες/Sport

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Μαυρομμάτη Σταμάτης θα επικρατήσεις στην κατηγορία Νέων και Junior. Πίσω του στην 2η και 3η θέση θα τερματίσουν οι, Δρίτσας Δημήτρης και ο Χιώτης Νίκος. Στην κατηγορία Sport ευχάριστη έκπληξη θα αποτελέσει η νίκη της Καμπούρη Μαργαρίτα η οποία επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την επιμονή και το πείσμα της. Στη δεύτερη θέση θα βρεθεί ο Λαζαράκος Δημήτρης και τρίτος ο Ταμπακάκης Μανώλης.

SMPA120409NJW022

Κατηγορία 250 Racing

Η κατηγορία Racing 250 κατάφερε να συγκεντρώσει μονάχα 2 συμμετοχές που έκαναν αγώνα μαζί με την κατηγορία των 450. Ο αγώνας δεν θα προσμετρήσει στο πρωτάθλημα αλλά για την ιστορία ο Γαβρίλης Ζαννής και στα δύο σκέλη θα επιβληθεί του Πανδή Γιώργου.

SMPA120409BAL053

Κατηγορία 450 Racing

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα του αγώνα της Αθήνας και τα αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη η διπλή νίκη του Κάκκου Γιώργου.  Στην 2η θέση του Α σκέλους θα βρεθεί ο Φαναριώτης Ευθυμίου και με μικρή διαφορά στην 3η θέση θα τερματίσει ο Χαντζηαναστασίου Δημήτρης. Στο Β σκέλος ο Φαναριώτης θα υποβιβαστεί στη 3η θέση για να βρεθεί στην 2η ο Κυρίτσης Αντρέας. 

SMPA120409450013

Κατηγορία Open

Οι μάχες των Μικέ και Νάκη θα είναι ότι χαρακτήρισε τον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος. Στο πρώτο σκέλος μάλιστα μια θα συγκρουστούν στον αέρα, γεγονός που τους οδήγησε σε πτώση. Ο καταιγιστικός όμως ρυθμός τους, ακόμα και μετά την καθυστέρηση στο να σηκωθούνε και να συνεχίσουν, δεν θα τους στερήσει το βάθρο. Ο Μικές Ηλίας τελικά θα επικρατήσει του Νάκη Θανάση ενώ θα στεφθεί νικητής και στο β σκέλος. Την 3η θέση θα πάρει και στα 2 σκέλη ο Δημόπουλος Σιδέρης. Στο Β σκέλος ο Νάκης αποδείχθηκε περισσότερο άτυχος μιας και σε ένα κερμπ του «έστριψε» το γόνατο και στην συνέχεια θα έχει μία πτώση με επακόλουθο τον τραυματισμό του και να ξεκινήσει από την τελευταία θέση. Η ατυχία του Νάκη δεν στάθηκε εμπόδιο να του στερήσει την μαχητικότητα του και γρήγορα θα αναρριχηθεί μέχρι και την 4η θέση και ίσως αν είχε μερικούς γύρους παραπάνω να μπορούσε να  ανέβει και ψηλότερα. Την 2η θέση του Β σκέλους της Open θα πάρει ο Δαραμούζης Άκης πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση και άριστη εκκίνηση. 

SMPA120409OPEN018

Επόμενος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Supermoto στα Χανιά, την Κυριακή 17 Μαίου.

 

Φωτογραφίες Αγώνα

65-85

450

Balkan

NJW

OPEN

Αποτελεσματα

 

,

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO