spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣSUPERMOTO1ος Πανελλήνιος Αγώνας Supermoto Αθήνα 2009

1ος Πανελλήνιος Αγώνας Supermoto Αθήνα 2009

Λίγα μέτρα μακρύτερα από την πίστα που οι αγώνες Supermotard γεννήθηκαν στην χώρα μας (καρτοδρομιο) πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος. Το Autofestival, φιλοξένησε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και σε αντίθεση με τους κακούς οιωνούς τις εποχής, η Iron Team αλλά και οι αγωνιζόμενοι του θεσμού, έκαναν τα αδύνατα δυνατά, ώστε η αίγλη του SM να παραμείνει ψηλά. Ο χώρος ήταν ιδανικός με εύκολη πρόσβαση από την εθνική και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, ενώ και η διαμόρφωση του ήταν από τις καλύτερες  που έχουμε συναντήσει σε πίστες του είδους.

Οι αρχικές προβλέψεις για μικρή λίστα συμμετεχόντων δεν επιβεβαιώθηκε και με την συμβολή του νέου χώρου διεξαγωγής του αγώνα, η φιέστα του πρωταθλήματος ξεκινούσε με τους καλύτερες προδιαγραφές. Σε όλη αυτή την προσπάθεια όμως, ο καιρός στάθηκε εμπόδιο μιας και η έντονη βροχή σε μεγάλο μέρος του αγώνα  έφερε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα, αρκετές πτώσεις (κυρίως στην χωμάτινη διαδρομή) αλλά και την αποχώρηση των θεατών.

Νέοι – Junior- Woman – Sport

Για άλλη μια φορά η κατηγορία, φυτώριο νέων οδηγών, ήταν και εκείνη με τις περισσότερες συμμετοχές. Οι νέοι αγωνιζόμενοι, πάλεψαν δυνατά, δίχως να πτοούνται από τις δυσμενείς συνθήκες, όπου η εμπειρία παίζει καταλυτικό ρόλο.

SMPA220309NJW022_resize

Γρήγορα στο αγώνα θα ξεχωρίσουν οι Μαυρομμάτης Σταμάτης και Κοτσέτας Παναγιώτης που γυρίζοντας την πίστα αισθητά γρηγορότερα από τους υπολοίπους θα ξεχωρίσουν και θα τερματίσουν σε αυτή την θέση με την μεταξύ τους διαφορά να μετριέται στα κλάσματα του δευτερολέπτου.

 Με διαφορά 8 δευτερολέπτων πίσω τους στην 3η θέση, θα τερματίσει ο Λιοπιάρης Αντρέας, ακολουθούμενος πολύ κοντά από τον Χιώτη Νίκο. Στην 5η θέση της γενικής και πρώτος για την κατηγορία Sport θα βρεθεί ο Φαναριώτης Ευθυμίου.

Racing 250

Η κατηγορία των 250 Racing ήταν η πιο ολιγάριθμη της ημέρας, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μόλις 4 συμμετοχές. Ο Πανδής Γεώργιο επιστρατεύοντας την μεγάλη του εμπειρία αλλά και την ταχύτητα, θα καταφέρει να αντεπεξέλθει καλύτερα από όλους στο πρώτο σκέλος της Racing 250 και θα πάρει την 1η θέση με χαρακτηριστική άνεση.

SMPA250220309011

Στην 2η θέση θα βρεθεί ο Γαβρίλης Ζανής ακολουθούμενος σε απόσταση από τον Πλέσσα Πάνο και Πολύδωρο Άρη. Στο Β σκέλος ο βετεράνος Πανδής θα υποχωρήσει στην πίεση του Γαβριλη που θα πάρει την νίκη, τερματίζοντας με προβάδισμα  1 sec,  Επίσης και στην 3-4 θέση οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Πολύδωρο αυτή την φορά να τερματίζει 3ο και τον Πλέσσα 4ο.

Racing 450      

Από την κατηγορία Racing 450 έλειπαν τα ηχηρά ονόματα όπως του Διακάκη και Τσαλίκη, δίχως αυτό να σημαίνει πως έλειψε και το θέαμα. Ο Κάκκος Γιώργος και με την απουσία των μεγάλων του αντιπάλων, είχε έναν πιο εύκολο δρόμο στην κατάκτηση της διπλής νίκης που πήρε φεύγοντας από τις Αφίδνες. Η διαφορά του άλλωστε και στα δύο σκέλη από τον 2ο με 9 και 19 sec. Αντίστοιχα, ήρθε να επισφραγίσει για άλλη μια φορά το ταλέντο του.

SMPA450220309016

Στο πρώτο σκέλος στην 2η θέση θα βρεθεί ο ταχύτατος και ανερχόμενος Βρεττός Νίκος ενώ στην 3η θέση και πολύ πίσω από τους πρώτους θα βρεθεί ο Χατζηαναστασίου Δημήτρη. Στην 4η θέση και με ένα γύρο λιγότερο θα τερματίσει ο Γαροφαλάκης Αντώνης, θέση μάλιστα που θα διατηρήσει και στο Β σκέλος. Μοναδική αλλαγή από το Α σκέλος θα υπήρξε μεταξύ Χατζηαναστασίου (2ος) και Βρεττού (3ος) που θα ανταλλάξουν θέσει.

Racing Open

Φτάνοντας η ώρα για την μεγάλη και πίο θεαματική κατηγορία του αγώνα ο καιρός επιδεινώθηκε αρκετά με αποτέλεσμα να περιοριστεί το θέαμα αισθητά. Φυσικά ο Μικές Ηλίας θα φανεί ο πιο δυνατός και θα πάρει διπλή νίκη με άνεση.

SMPA220309OPEN065

Οι, Δημόπουλος Ακης και Νάκης Θανάσης θα έχουν μάχη και στα δύο σκέλη, με τελικό αποτέλεσμα να μοιραστούν εναλλάξ την 2η και 3η θέση στο Α και Β σκέλος. Την σταθερή πορεία του Μικέ, αλλά από την 4η θέση, θα ακολουθήσει ο Καραβάς Νικόλαος που και στα 2 σκέλη τερμάτισε στην συγκεκριμένη θέση.     

 

250cc

450cc

NJW

OPEN

Αποτελέσματα  

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO