spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣSUPERMOTOΠανελλήνιο Πρωτάθλημα AGIP Supermoto 2004

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AGIP Supermoto 2004

«Aγώνας για Όσκαρ!»   

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Agip Supermoto 2004 συνεχίστηκε με ρεκόρ συμμετοχών και –σαν φυσικό επακόλουθο- έναν αγώνα που πραγματικά ξεσήκωσε τα πλήθη! Ο παλμός και η ένταση, οι μονομαχίες και τα απρόοπτα βρέθηκαν σε ημερήσια διάταξη, προσφέροντας στους περισσότερους από 2.500 θεατές έντονες στιγμές γεμάτες ανταγωνισμό και θέαμα.

Μετά την «λασπομαχία» στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στην Τρίπολη, οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες μιας δύσκολης πίστας αλλά και την απαίτηση του πολύ κόσμου για «σκληρές» μονομαχίες και πλούσιο θέαμα.

SMPA150504023

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Εδώ να σας πούμε απλά ότι από τους διακριθέντες του 1ου αγώνα, μόνο ο Άκης Δαραμούσης (Honda CRF 450) κατόρθωσε να βελτιώσει την απόδοσή του και να ανέβει από την 3η στη 2η θέση. Μεγαλειώδης εμφάνιση για τον νεαρό Κώστα Νικολακάκη (KTM 525), που στον δεύτερο αγώνα της ζωής του πήρε την πρώτη του νίκη, μετά από συναρπαστική μονομαχία με τον αναβάτη της Honda, ενώ ο νικητής της Τρίπολης Αντώνης Σταματελάτος (Husaberg 650) είχε μια ατυχία που τον περιόρισε στην 5η θέση.

Αποτελέσματα

KATHΓΟΡΙΑ LIGHT

Ένας κυριολεκτικά άπιαστος Φώτης Τσαλίκης (Honda CRF 250), που οδηγώντας ψύχραιμα κατάφερε να αντέξει στον «πόλεμο» που γινόταν πίσω του. Εκεί, ο Νο 3 του περσινού πρωταθλήματος Κώστας Κοντομάρος (Yamaha YZF 250) μαζί με τον Κίμωνα Χατζηγεωργίου (Yamaha YZF 250) και τον Γιώργο Πανδή (Honda CRF 250) προσέφεραν μαγικές στιγμές σε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν έναν απίθανο αγώνα. Η καρό σημαία τους βρήκε με τη σειρά που τους αναφέραμε και με ελάχιστες διαφορές ανάμεσά τους, της τάξης των 200 χιλιοστών του δευτερολέπτου!!

Αποτελέσματα 

SMPA150504031

 
 

KAΤΗΓΟΡΙΑ QUAD

Μια νέα κατηγορία τετράτροχων μοτοσυκλετών, που σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο της. Με 10 συμμετοχές, έναντι των μόλις 3 της Τρίπολης, οι απίστευτες «γουρούνες» μάγεψαν όσους τις βλέπουν για πρώτη φορά «εν δράσει», με τον μοναδικό και θεαματικότατο τρόπο οδήγησής τους. Νικητές ο Δημήτρης Μαραγκουδάκης (Gas Gas 450) στην κατηγορία Sport και ο Βέρος Βελιάδης (Kymco KXR 250) στην αντίστοιχη Fun.

Αποτελέσματα

SMPA210304076

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ RACING 450

Mάχες γιγάντων σε μια κατηγορία που τείνει να γίνει η πλέον θεαματική, με την αντίστοιχα πλέον αμφίροπη εξέλιξη. Τα αδέρφια Νίκος και Νικηφόρος Διακάκης (Honda CRF 450 αμφότεροι) έκαναν το 2-3 στον τερματισμό, έναντι του 1-2 στον αγώνα της Τρίπολης, ενώ ο καταπληκτικός για μια ακόμα φορά Μανώλης Παπαγεωργίου Jr (Yamaha YZF 450) πήρε μια δύσκολη νίκη με διαφορά μικρότερη από 7 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Κουτσουμπός (Honda CRF 450) δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, τερματίζοντας παρ΄όλα αυτά 5ος, ενώ μεγάλη αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Μανόλης Σκύβαλος (Husqvarna 450), που οδηγώντας δυνατά και σταθερά ανέβηκε στην 4η θέση, την καλύτερη της καριέρας του.

Αποτελέσματα

SMPA150504101

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ RACING ΟΡΕΝ

Η απουσία του περσινού πρωταθλητή Γιάννη Μπούστα (έσπασε ο κινητήρας του στα δοκιμαστικά) δεν ήταν τελικά ανασταλτική για το θέαμα και το συναγωνισμό που παρακολουθήσαμε. Ο Νο 2 το 2003 Ηλίας Μικές (KTM Vdb 660) απειλήθηκε έντονα από έναν καταπληκτικό Σπύρο Κεφαλλωνίτη (Honda CRF 458), ιδιαίτερα στους τελευταίους γύρους του αγώνα, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει μια πανάξια –και πολύτιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος- νίκη. Ο Μιχάλης Μιμίκος (Husqvarna 630) κατάφερε και πάλι να κάνει τον κόσμο να τον παρακολουθεί με κομένη ανάσα, προηγήθηκε στην αρχή και έχασε τελικά την 2η θέση πάνω στη γραμμή του τερματισμού, όπου και «μπλέχτηκε» με πιο αργούς αναβάτες.

Αποτελέσματα

 

700 Φωτογραφίες Αγώνα

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO