spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣDRAGSTERDRAGSTER 2019 1ος Αγώνας Σέρρες

DRAGSTER 2019 1ος Αγώνας Σέρρες

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster είχε προκηρυχθεί για το Σαββατοκύριακο 13-14/4. Εδώ και μήνες η δραστήρια ΛΕΝΟΕ (Λέσχη Ντράγστερ Οδηγών Ελλάδος) σε συνεργασία με το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έκαναν σοβαρές αναβαθμίσεις  στον χώρο διεξαγωγής και δούλεψαν πολύ σκληρά, πριν από τον πρώτο αγώνα. Με ουσιαστικές διορθώσεις και βελτιώσεις που έγιναν λύθηκαν κάποια προβλήματα που υπήρχαν και ο νέος τάπητας είναι προδιαγραφών FIA/FIM. Παράλληλα η λέσχη επένδυσε στην αγορά μίας κερκίδας 500 ατόμων που τοποθετήθηκε κοντά στην εκκίνηση, για να μπορούν οι θεατές να παρακολουθήσουν καλύτερα τον αγώνα.

DRAG130419ΜΟΤΟ361

Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει έναν διάχυτο ενθουσιασμό, μέχρι την στιγμή που τα δελτία καιρού άρχισαν να προβλέπουν έντονη κακοκαιρία σε όλη την χώρα! Οι διοργανωτές άρχισαν να σκέφτονται την ματαίωση τον αγώνα, αλλά όσο πλησίαζε το Σαββατοκύριακο κάποιες από τις προβλέψεις έδιναν τοπικά στις Σέρρες απλές συννεφιές με πιθανότητα για παροδικές μπόρες. Έτσι αποφασίστηκε η κανονική διεξαγωγή του αγώνα με το ανάλογο ρίσκο. Αφού όπως όλοι ξέρουμε, συμβόλαια με τον καιρό δεν γίνονται.

DRAG130419AUTO125

Την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί  είχαν σπάσει τα τηλέφωνα από αγωνιζόμενους που άκουγαν δελτία καιρού και τηλεφωνούσαν για να ρωτήσουν τι καιρικές συνθήκες επικρατούν και αν θα γίνει ο αγώνας. Παρά τις διαβεβαιώσεις των οργανωτών, κάποιοι από μακριά (κυρίως αγωνιζόμενοι αυτοκινήτου) δεν τόλμησαν να κάνουν ένα ταξίδι με τόσα έξοδα ρισκάροντας την πιθανότητα ακύρωσης του αγώνα. Ο τελικός αριθμός αγωνιζομένων που συμμετείχε όμως δεν ήταν καθόλου μικρός. 100 αγωνιζόμενοι συμμετείχαν από τους οποίους οι 26 είχαν δηλώσει παράλληλα σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.   

Από το πρωί του Σαββάτου έκανε εντύπωση η προσέλευση θεατών στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός για την ημέρα των δοκιμαστικών, αλλά πιθανότατα έπαιξε ρόλο η τιμή του εισιτηρίου που ήταν μόνο 10€ επιτρέποντας στους θεατές να παρακολουθήσουν και τις δύο ημέρες.

DRAG130419AUTO236

Όσοι ήρθαν και το Σάββατο αποζημιώθηκαν γιατί το θέαμα ήταν άφθονο. Παρά το ότι ήταν απλές χρονομετρήσεις χωρίς κανονικές κόντρες, τα οχήματα ήταν εντυπωσιακά και οι επιδόσεις τους πολύ υψηλές χάρη στον βελτιωμένο τάπητα με την υψηλή πρόσφυση. Μέχρι και τα αυτοκίνητα ξεκινούσαν με σούζα!  Το αρνητικό ήταν πως αρκετά από τα γρήγορα αυτοκίνητα παρουσίασαν βλάβες με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν την Κυριακή στον αγώνα. Πάντως οι 2500 θεατές έφυγαν ενθουσιασμένοι από τον αγώνα. Απόλαυσαν άφθονο θέαμα, συναρπαστικές κόντρες, ξεσηκωτικό ήχο από κινητήρες με τρομακτική δύναμη και μυρωδιά καμένου ελαστικού από τα εντυπωσιακά burn out.

DRAG130419ΜΟΤΟ377

Όσο για τον καιρό…. Τι να πω. Για μία ακόμη φορά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είχε κακοκαιρία, γύρω – γύρω άρχισε να βρέχει δυνατά μετά το μεσημέρι, ενώ στο αυτοκινητοδρόμιο άρχισε να βρέχει ακριβώς μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Θυμήθηκα μία χρονιά που ο τελευταίος αγώνας είχε γίνει στις Σέρρες αρχές Δεκεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα άρχισε να χιονίζει και εκεί ξεκίνησε την ώρα των απονομών. Μάλλον και ο Θεός αγαπάει το Dragster.

270 Φωτογραφίες AUTO

Αποτελέσματα AUTO

 

420 Φωτογραφίες MOTO

Αποτελέσματα ΜΟΤΟ

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO